Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Gå runt bäcken.

Fyllingebäcken

Jag jobbar hemifrån sedan mitten av december. På lunchen brukar jag gå en promenad runt bäcken. Min frun tycker att jag tokigt som pratar om att jag runt bäcken. Det går inte att gå runt en bäck menar hon. Visst, det stämmer, men bara till en viss del. Att gå runt bäcken i bokstavlig mening skulle säkert ta någon dag eller två i anspråk. Vad jag menar med att gå runt bäcken är att jag går över bäcken vid två olika ställen och därigenom går jag båda sidor bäcken. Eftersom detta bilder en litet promenadstråk - kallar jag det för att "gå runt bäcken". Det tar kanske 15-20 minuter att gå den här promenaden. Jag brukar på olika sätt gå så att jag åtminstone under någon del av promenaden följer bäcken. Det är en rätt liten bäck, som ibland är nästan helt uttorkad och ibland svämmar den nästan över sina bräddar. Jag har sett en hel del fåglar längs med bäcken - nötväcka, sidensvans, domherre, stenknäck och större hackspett för att nämna några, men även strömstare och forsärla.

Under den senaste tidens minusgrader har jag sett hur bäcken frusit till alltmer för var dag. Inspirerad av flera här på FS har jag därför gett mig ut för att även jag fånga de isformationer som har kommit att uppstå. Väldigt fascinerande att se vad naturen skapar. Nu är alla de här formationerna jag valt att fotografera borta. En del av dem fryst igen ytterligare. Andra har förstörts av barn som roat sig med att krossa dem på olika sätt. Ett snöfall häromdagen täckte igen formationerna helt. 

#2

Fyllingebäcken

#3

Fyllingebäcken

#4

Fyllingebäcken

#5

Fyllingebäcken

#6

Fyllingebäcken

#7

Fyllingebäcken

#8

Fylllingebäcken

#9

Fyllingebäcken

#10

Fyllingebäcken

#11

Fyllingebäcken

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-02-12 06:25 | Läst 1285 ggr. | Permalink
Det blir vackert med de stora kontrasterna mellan det mörka vattnet och isen. Jag kan inte ens välja en favorit för alla utom möjligen den sista tycker jag har något extra när man tittar på detaljerna. I det här fallet gillar jag också de blå tonerna. Det kan vara kul att gå samma tur under olika årstiden och fotografera förändringar i naturen. Om man går varje dag blir det kanske inte så stora förändringar från dag till dag men ibland tar även naturen "stora skutt" i förändring.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-12 08:58
Tack så mycket Lena!
Det var roligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Snyggt med dessa isformationer, har också varit ute och fångat några. Om jag ska välja några så blev det 7 och 9. Personligen hade jag dragit ner de blåa i vissa bilder
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-12 09:05
Tack så mycket Peter!
Den blåa tonen i vissa bilder kommer sig av att det motivet eller delar av det låg i skugga. När jag gjorde justeringar i LR får tona ner det kändes bilden bara konstig. Det var inte så jag såg motivet när jag fotograferade.

Hälsningar Jörgen
niniz 2021-02-12 09:23
Precis snö kan ofta vara "blå" och det beror på att ögat inte ser det blå såsom kameran gör pga ögats "sensor" är betydligt mindre än vilken kamera som helst. Ju renare snö ju mer blå uppfattar kameran.
Givetvis är det sedan mycket smaksak hur man vill ha det eller se det :)
Ljuset av norrsken är en annan sak som kan jämföras.
Som du vet är jag en som gillar just is :) och form med kontraster. Snygg serie 9 och sista får en 👍
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-13 17:44
Tack så mycket Nini!
Du är en av dem här på FS inspirerat mig att gå ut och fota is.

Hälsningar Jörgen
Naturen är alltid nyskapare. Och naturliga former består aldrig av våra mänskliga räta linje och plana ytor och vinklar, naturliga former är fria från tankar och konstruktioner. Befriande! Ettan och fyran är mina favoriter! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-13 17:46
Tack så mycket Björn!
Naturen är fantastisk och tar man sig tid att gå riktigt långsamt ser man mycket man annars hade missat. Kul att du gillar den första bilden. Det är min personliga favorit.

Hälsningar Jörgen
Grymt fint nästan hela raden..Speciellt 1 med ansiktet och 2 och 6 som svävar i det vita..
Klart det ska vara blått, det finns ju där dolt för vår hjärna som ska ändra på allt.
Mvh/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-13 17:48
Tack så mycket Gunte!
Kul att du nämner just de bilderna. De är mina egna favoriter.

Hälsningar Jörgen
Vackra isbilder! Klart det ska vara blått och naturligt.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-13 17:49
Tack så mycket Johnny!
Roligt att du gillar dem.

Hälsningar Jörgen