Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Giraffer

Giraffen är inte bara en utan flera arter eller underarter om man så vill. En av dessa som lever i El Karama i Kenya är Reticulated Giraffe (nätgiraff). Det är en mycket vacker giraff med ett fint rutmönster och en varm färgton.

Att möta giraffer i del vilda är väldigt speciellt. De har ett sådant lugn över sig och rör sig i sakta och makligt i en majestätisk värdighet. Jag skulle tro att det är en av orsakerna till att vi inte tröttnade på att se och fotograferna dem. Vissa djur går det helt inte att låta bli att fotografera hur många gånger man än ser dem. Reticulated Giraffe är sannerligen ett av de djuren.

I El Karama såg vi de här girafferna så gott som dagligen och vid ett tillfälle såg vi över 40 st som vandrade bland akaciorna och betade. Att de är så stora gör att det är inte lätt att få med hela giraffer eller flera giraffer i bild när man som jag fotograferar med 7D2 och 400mm. De kommer helt enkelt för nära.

Det här var vår första safari och vi var begränsade till totalt 15 kilos packning. Nästa gång vi åker kommer jag lämna många onödiga saker hemma och satsa på att ha med en mer anpassad kamerautrustning. Jag skulle välja ta med två kamerahus - ett aps-c och en fullformat, mitt 400:a och en 70-200 samt en 16-35. Med en sådan utrustning är man redo för det mesta på en safari.

Reticulated Giraffe

En gammal hanne som vandrar över bit av busksavannen i El Karama.

Reticulated Giraffe

Här en hona som tar samma väg. Under någon timmes tid passerade ett tiotal giraffer den här vägen över busksavannen.

Reticulated Giraffe

Akaciornas späda blad låter sig väl smaka och de sylvassa taggarna bekommer giraffen inte nämnvärt.

Reticulated Giraffe

Frukost i det gröna.

Reticulated Giraffe

Att ha en lång hals är en fördel om man ska kunna nå saker som är högt upp

Reticulated Giraffe

men även lite längre ner.

Reticulated Giraffe

Man kan även om man är ståtlig och ser vida omkring aldrig vara nog försiktigt när man går över vägen.

Reticulated Giraffe

Det finns dock ibland tillfällen då en lång hals gör livet lite besvärligt.

Reticulated Giraffe

Och det är när man behöver dricka. Det är vid dessa tillfällen som girafferna är som mest sårbara för attacker från lejon. Dock är de förvånansvärt snabba att resa sig upp igen efter att de har druckit färdigt, men innan de börjar dricka spanar de väldigt noga och medan några dricker håller några utsikt.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2017-11-08 09:50 | Läst 5158 ggr. | Permalink
Härliga bilder och informativ text. Trevligt blogginlägg och så dessa fantastiska djur som ger, precis som du säger, ett speciellt lugn omkring sig.
Svar från TheInvisibleJackal 2017-11-09 11:07
Tack så mycket Margareta!

Mvh Jörgen