Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Gråhäger

Den här stora fågeln med sina vassa näbb är nog en art som även de som inte har det minsta intresse av vare sig fågelskådande eller fågelfotograferande kan finna en smula fascinerande. Jag skulle tro att det är dess faktiska storlek som gör att man lägger märke till den och oerfarna förväxlar säkert den med en örn om de ser den komma flygande på håll.

Jag brukar för det mesta fotografera gråhägrar vid Trönninge ängar i Halmstad. Bilderna här är tagna där någon gång under den andra hälften av 2017 skulle jag tro. Även om jag har fotograferat dem många gånger så är det svårt att låta bli att fota dem ännu en gång. Det är väl så det ska vara. Vore man nöjd med sitt fotoresultat redan vid första bilden och därefter anse att man inte behöver fler bilder på det specifika motivet är det ingen idé att hålla på med fotografi. För mig är fotografering en ständigt pågående läroprocess där bitar här och  var fogas till en kunskapsbank innehållandes såväl teoretiska som konkret praktiska moment. Sprunget ur denna kunskapsbank växer det fram stora som små fotografiska aha-upplevelser. Bli inte förvånade om det dyker upp fler hägerbilder framöver.

Gråhäger

Gråhäger

Gråhäger

Gråhäger

Gråhäger

Gråhäger

Gråhäger 

Gråhäger

Gråhäger

/The Invisible Jackal

Inlagt 2019-03-03 18:22 | Läst 1553 ggr. | Permalink
Fina bilder på hägern. Som du säger, man kan inte få nog med bilder, även om man nu skulle vara nöjd, de måste bara tas...
Mycket läckra bilder på hägern! Håller med, man är ständigt under lärande och förfinande av kunskaper och för det behövs det mycket fotograferande. Ja brukar upprepande återkomma till samma platser för att "bättra" på med bilder. Det är en mycket bra skola.

MvH
Johnny