Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Gråsiskor

Jag vet inte riktigt varför jag är så förtjust i gråsiskor. Kan det ha med att de var några av de första fåglarna jag lyckades artbestämma utanför barndomsträdgårdens talgoxar, blåmesar, domherrar, starar och svartvita flugsnappare.  Skulle tro att jag har samma förhållande till nötväckor och skäggdoppingar. De har på något sätt blivit personliga vänner.

Här är några bilder som jag tog hösten 2017. Jag ligger som jag tidigare nämnt lite efter med min bildbehandling. Jag var inte just ute efter specifikt gråsiskor den här lilla fototuren eller promenaden. Jag var mest ute efter att få komma ut en liten sväng med kameran och känna känslan av ögat mot sökaren, tummen på fokuseringsknappen och pekfingret på avtryckaren, men jag visste att ibland den här tiden på året kunde gråsiskor födosöka bland lite torra växter på den strandängen i närheten av där jag bor. Således begav mig jag mig dit med lite vaga förhoppningar.

Gråsiska 

Gråsiska

Gråsiska 

Gråsiska 

Gråsiska

Gråsiska 

Gråsiska 

Gråsiska 

Gråsiska 

Gråsiska 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2019-02-09 12:18 | Läst 1095 ggr. | Permalink
Fina bilder på siskorna som snyggt passar in i omgivningen också
Svar från TheInvisibleJackal 2019-02-12 13:33
Tack så mycket Peter.

Hälsningar

Jörgen
Kul! De när vintern är det också ett riktigt 'siskår', tror jag sett Gråsiskor varenda gång jag gått ut med kameran ända sedan oktober.. dessutom är dom oftast väldigt orädda.. en trevlig och vacker liten fågel!
Hälsn!
Svar från TheInvisibleJackal 2019-02-12 13:35
Javisst är de trevliga små fåglar Jan.

Hälsningar
Jörgen
Fröätande fåglar är intressanta; bra bilder!
- hawk
Svar från TheInvisibleJackal 2019-02-12 13:35
Tack så mycket Håkan!

Hälsningar
Jörgen
Det är inte alls konstigt att du gillar gråsiskorna, de är mycket fina! Dessutom har du en mycket väl sammanhållen färgskala i de här bilderna och det korta skärpedjupet och utmärkta kompositioner gör bilderna mycket njutbara.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2019-02-26 12:10
Tack så jättemycket för din ord Bjarne! Det var roligt att höra.

Hälsningar Jörgen