Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Grevy's Zebra i El Karama, Kenya

Ett av  de djur vi hoppas mycket att få se under vår safari till Kenya och då speciellt El Karama var den starkt hotade Grevy´s Zebra. Den skiljer sig från den vanliga zebra med att smalare ränder, dess mage är helt vit och den är större och tyngre. Det är ingen Zebra som man kan förvänta sig att få se om man åker till Kenya på Safari. Man måste helt enkelt bege sig dit där den lever. El Karama är en av de få platserna.

Det var först på eftermiddagens game drive under vår tredje dag som vi lyckades få syn på en flock med allt som allt åtta Grevy's Zebra. Däribland några föl. Vilket var väldigt uppmuntrande. Vår reseledare sa att det var länge sedan hon såg en så här stor flock.

Det är svårt att förklara känslan av att få se ett så här pass ovanligt och vackert djur. Tiden står nästan stilla samtidigt som på något sätt rusar fram och kvar är en känsla av något overkligt.

Grevy's Zebra

Grevy's Zebra

Grevy's Zebra5

Grevy's Zebra

Grevy's Zebra

Grevy's Zebra i El Karama

Grevy's Zebra

Grevy's Zebra i El Karama

Grevy's Zebra i El Karama

TheInvisibleJackal

Inlagt 2017-11-02 12:46 | Läst 2543 ggr. | Permalink
Intressant att få se denna zebra som jag inte kände till. Jag inser ju att ränderna är smalare när jag laser din text. Mycket fina bilder och den med fölet som diar är extra fin, kanske för att de är så ovanliga som du skriver och en unge blir något extra väderfullt.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2017-11-08 08:42
Tack så Mycket Lena! Nu så här efteråt känns det nästan overkligt att ha fått uppleva och se de här vackra zebrorna.

Mvh Jörgen
Alla natur- och fotointresserade borde någon gång uppleva savannen och dess ekosystem; där tiden stått stilla känns det som, att man får en glimt av "Edens lustgård".
- hawk
Svar från TheInvisibleJackal 2017-11-08 08:44
Hej Håkan!

Håller absolut med dig! Har man en gång varit med om och upplevt savannens djur- och fågelliv vill man bara tillbaka dit igen.

Mvh Jörgen
Ett så vackert djur, ser söt ut, men tror inte det går att tämja dem. Tydligen påstås det att ränderna minskar antalet insekter som landar på dem.
Svar från TheInvisibleJackal 2017-11-08 08:49
Tack Stefan!

Vad i all världen fick du tanken om att tämja dem?

Beträffande ränderna så tror jag att man har gjort försök att röna ut huruvida de minskar antalet insekter. Hur utfallet blev vet jag inte. Ränderna lär också fungera som kamouflage.

Mvh Jörgen