Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

I örnbygder VIII

Korp

Den tredje och sista dagen i gömslet var nog den kallaste. Trots att det föll det en del snö. Jag hade redan inför den andra dagens sittning tagit av 1.4x telekonvertern på mitt objektiv för att inte komma så nära och kanske få en och annan flyktbild på örnarna, men även på korparna.

Bilden på korpen ovan var en bild jag hade visualiserat mig innan dagens sittning. Jag ansträngde mig därför extra för att följa de korpar som flög. Det gällde att hitta en som flög emot mig. Vilket i för sig inte var alltför svårt eftersom åteln lockade dem. Den fick bara inte komma alltför nära åteln och inte ha några andra korpar runt omkring sig.

Vad örnarna beträffar hade jag också visualiserat en del olika bilder av dem i flykt, men den gången lyckade det inte. Visst det blev en del bilder på flygande örn, men inte som jag hade föreställt mig. Så är det. Det blir inte alltid som man tänkt sig i naturen och det är faktiskt tur egentligen. För skulle det bara vara att åka ut och sätta sig och ta den eller den bilden, skulle det förmodligen mycket snart bli väldigt tråkigt.  Att det inte går att förutsäga vad som ska hända är det som är en stor del av tjusningen med naturfotografering. Kanske rent av är det just detta som driver en ut gång efter gång. Det enda man vet är att det enda som är säkert är det osäkra och oväntade.

Att flyktbilder ifrån ett gömsle betyder inte bara att den vinkel som man har till sitt förfogande är begränsad och därmed möjligheten att följa en fågel i dess flykt. Det andra är det inte är lämpligt att röra för mycket på objektivet. För rörelserna kan uppmärksammas av de skarpögda örnarna och göra att de drar öronen åt sig och helt enkelt lämnar åteln. 

#2

Havsörn

#3

Kråka

#4

Havsörn

#5

Havsörn

#6

Havsörn

#7

Havsörn

#8

Havsörn

#9

Havsörn

#10

Havsörn

Den här dagen var det återigen gott om örn nere vid åteln. Här är ett gäng som står i sin snön och väntar på chans att ta sig närmare.

#11

Korp

#12

Havsörn

#13

Skata

Hemma hos mina morföräldrar fanns en tavla på en skata som satt på en gren. Det var en tavla som jag alltid tittade fascinerat tittade på när jag var barn. Jag tyckte att denna alldagliga fågel var så vacker. Det är nog därför jag än idag har ett speciellt förhållande till skator. Idag hänger den här tavlan hemma hos mig och jag kan gå och titta på den när jag vill. Den väcker fortfarande känslor när jag tittar på den. 

#14

Havsörn

#15

Havsörn

#16

Havsörn

#17

Havsörn

#18

Havsörn

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-01-28 08:58 | Läst 679 ggr. | Permalink
Mycket fina bilder Jörgen
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-28 10:33
Tack så mycket Sam!

Hälsningar Jörgen
Jag säger som jag brukar, riktigt fina bilder på örnarna och korpen också skatorna som sitter där :-)
Gillar flygbilderna, de är riktigt fina!
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-28 14:41
Tack så mycket Joakim! Det var roligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Många fina bilder med örn och snö, en riktigt vacker cocktail detta. På några bilder så skulle jag önska lite mer miljö, som tex bild 6, det hade nog varit snyggare med mer av omgivningarna
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-28 14:51
Tack så mycket Peter!
Jag håller med om din synpunkt. Hade inte räknat med att de skulle komma så pass nära som de gjorde. 400mm på en aps-c sensor gav lite för snävt utsnitt, men det var vad jag hade då. Har sedan dess skaffat en mig fullformat med tanke just vad du nämner. Möjlighet att få med mer av miljön runt omkring. Har även köpt en telezoom för att kunna få lite mer variation. Nästa gång jag sitter i örngömsle kommer därför jag ha lite mer valmöjligheter tänkte jag.

Hälsningar Jörgen
Grymt läcker första bild på korpen! Örnarna ser mäktiga ut. Bilden med skatorna sticker ut.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-28 14:55
Tack så mycket Johnny!
Kul att du gillade korpen.
Jag hade med den bilden på en utställning med fotoklubben på ett lokalt galleri. Besökarna på utställning fick rösta på bästa bild. Min korpbild kammade hem första pris - äran och en summa pengar. Fantastiskt kul!

Hälsningar Jörgen
Snöfallet ger extra krydda åt bilderna. Det måste ha varit en upplevelse! Nr 6 tycker jag är extra bra i serien.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-29 08:37
Tack så mycket Bjarne.
Att det snöade så pass som det gjorde var verkligen pricken över i:et.

Hälsningar Jörgen
Första bilden på korpen är strålande tycker jag och fjärde gillar jag också. Vacker miljö med snön i bakgrunden. Fågel som kommer flygande rakt mot kameran är jättesvårt tycker jag. Har övat bl a med gräsänder (man skakar bara en påse och är beredd ). Örn som kommer flygande rakt mot kameran har jag lyckats med en gång, den gick även in i GalleriFS. Bild 16 och 17 är ju också lite speciella. Skriker den eller?
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-29 08:43
Tack så mycket Lena!
Korpen var en riktig lyckträff. Jag hade med den bilden på en utställning med fotoklubben på ett lokalt galleri. Besökarna på utställning fick rösta på bästa bild. Korpen gick och vann första pris, vilket var fantastiskt roligt. Om jag kommer ihåg rätt så skriande den örnen. De har ju ett litet mjäkigt läte för att vara så stora fåglar.

Hälsningar Jörgen