Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Eldväsen.

Danska fall

Ja, regnet öser ner och vindarna böjer träden oroande mycket. Och sitter jag med bilder från Valborgsfirandet tidigare i år. Så det kan slumpa sig. Mitt bildredigeringsarbete fortsätter. Har kommit fram till juli nu och de bilderna kommer att dyka i inlägg framöver, men först har vi maj och juni. Jag tycker inte att jag har varit ute och fotograferat särskilt mycket i år. Tydligen har jag det ändå, för jösses vad bilder jag har suttit och arbetat med. 

Valborgsmässoaftonens eld känns märkligt avlägsen i de senaste dagarna regnoväder. Att jag kom att fotografera elden var mest en slump. Jag vet sedan tidigare att det brukar vara en eld på den här platsen vid havet. Vi hade varit iväg under dagen och jag hade som oftast kameran med mig. Och stativet. Idag hade jag valt att ha på min 100-400:a. En mycket passande val för stå på lite håll och fotografera elden med lite längre slutartider. Inte mycket utan bara precis att elden ter sig levande.

De längre slutartiderna får lågorna att skapa former, väsen och varelser. Det är ett förhäxande skådespel, svårt att slita sig ifrån. Det är samma känsla som att fotografera det motsatta elementet - vatten. Något skapas i stunden, något som är där just då och sedan inte mer.

#2

Valborg

#3

Valborg

Elden sprakar och ryter i kvällningen. Ser de som står nära den de väsen som tidvis befolkar den eller är de bara hypnotiserade av värmen från den?

#4

Valborg

#5

Valborg

#6

Valborg

#7

Valborg

#8

Valborg

#9

Valborg

#10

Valborg

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-08-09 09:17 | Läst 374 ggr. | Permalink
Vilken fin brasa, den jag var på brann upp på bara några minuter så den blev en besvikelse. Men det känns bra att se det verkligen finns valborgsbrasa som förslår, verkligen spännande och fina bilder du fick till här. Blir ju lite dokumentärt också för framtiden om att vi firade vårens ankomst med en brasa.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-08-09 12:55
Tack. Den brukar synas vida omkring. Ja syftet med varför vi tänder eldar vid valborg har väl mer eller mindre glömts bort. Nu träffar man vänner och bekanta vid en stor brasa, tjänar och morsar lite. Kanske kommer fickpluntor fram ackompanjerade av "hö-hö"- anden. Med rödglänsande ansikten stirrar man in i elden och försöker minnas varför i tusan man står vid en stor eld och stirrar in i flammorna. Måste ha något med bondepraktikan att göra eller är reminiscenser från 1600-talet häxprocesser?

Hälsningar Jörgen
Bra bilder på brasan, tycker du gjort en fint val av slutartid! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2023-08-10 08:58
Tack Björn.

Hälsningar Jörgen
En imponerande brasa och fina bilder på den. Kommer inte ihåg vad jag gjorde till valborg, men jag såg iaf ingen brasa. Har med allt regn den senaste månaden iaf kommit i kapp med bilderna, ett tag låg jag 5-6 veckor efter i redigering. Nu ska de bara ut i bloggen också
Svar från TheInvisibleJackal 2023-08-10 09:00
Tack Peter.
Det är väl så till mans antar jag. Det roligare att vara ute och fotografera när det är bra väder än att sitta framför datorn. Det är inte konstigt att släpar efter lite.

Hälsningar Jörgen