TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Om inte hade varit så...

Bengtesgärdes äng

Från början hade vi ta en liten minisemester till Ramvikslandet i skiftet april-maj, men efter närmare studium av området så kom vi fram till att det blir mycket att ta sig fram till fots, vilket för närvarande inte tillhör mina starka sidor. Har fått två behandlingar med stötvågor och ska få en tredje om några veckor. Enligt uppgift ska läkningen eller vad man kalla det för ta ca tre månader. Förhoppningsvis är nog säkrast att tillägga.

Om det nu inte kunde bli Ramvikslandet fick det bli något annat. 

#2

Bengtesgärdes äng

Vår lilla minisemester inleds med en natt på Hotell Havana i Varberg. Anledningen till detta är vi bokat konsertbiljetter till en konsert i Varberg. Den första på ett par år. På vägen upp till Varberg svängde vi in till Bengtesgårdes äng för att ta lite fika och kanske ta någon bild eller två. 

#3

Bengtesgärdes äng

Precis som på många platser nu var det oerhört gott om vitsippor vid Bengtesgårdes äng.

Kan berätta att konserteten senare på kvällen i Varberg var fantastisk med härlig stämning. Det var en konsert med Thorbjörn Risager & The Black Tornado. Dansk bluesdynamit.

TheInvisibleJackal

Postat 2022-05-11 13:19 | Läst 744 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

April i Småland

Stare

Vid påsktid gjorde familjen en visit till mina föräldrar i Småland. Jag hade med mig kameran mest av gammal vana. Hade inte direkt några planer på att stolpa iväg någonstans med min hälsporre, men det kändes på något sätt dumt att inte ta med den. 

Ett 50-tal meter från deras hus finns det en liten hage, som längre fram brukas av ett obestämt antal får med tillhörande lamm. Dock icke än i år. Kanhända fåraktiviteten å denna hage ligger i träda detta år. Kanske har ulven slukat dem allesamman.  Eller så må de ha flytt fältet eller kanske blivit befriade av  ULL (Universal Liberation of Lambs).

Till den här lilla hagen lockades jag att ta med mig kameran av en stare som kikade ut från ett hål i ett träd på starars vis.

#2

Skillingaryd

Ett litet stycke längre fram var det möjligt att ta steget in själva hagen, vilket jag gjorde och den bäck som rinner igenom hagen fick därigenom också ett annat intresse från min sida. Även om jag ofta tyr mig till vattendrag ock liknande i min fotografering är det inte alltid som det vatten som kommer min väg fångar mitt omedelbara intresse.

#3

Gropabäcken

Jag följde sagda bäck motströms för att se vad det kunde ge. Den var inte bredare på sina ställen att jag kunde ta ett kliv över utan större besvär och ta en annan väg som till synes lättare väg tillbaka än den jag först anträdde. 

I denna min utforskargärning i det lilla kom jag uppå ett litet vattenfall. Stativet hade jag inte med mig. Det låg hemma. Genom att välja lägsta ISO och en riktigt liten bländare kunde jag få till en hyfsad slutartid som jag förmådde expediera på frihand med telezoomen. 

#4

Gropaböcken

Ackompanjerad av det trivsamma porlandet fortsatte jag mitt lilla utforskade.

#5

Gropabäcken

#6

Gropabäcken

Att stå och följa vattnets väg var lätt hypnotiserande. 

#7

Nötväcka

Väl åter i föräldrahemmet såg jag en nötväcka sitt i trädet utanför köksfönstret. På vinst eller förlust tog jag en bild genom fönstret. Kanske inte den snyggaste av bakgrunder, men nötväckan slog an stilfull pose trots det.

TheInvisibleJackal

Postat 2022-05-10 18:10 | Läst 971 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Förklädd till en slingrande drake dansar Charles Aznavour rumba.

Drake

En bild sägs säga mer än tusen ord, men om man sätter ord till en bild, har man då minskat antal ord den kan säga eller är det tvärtom eller spelar det rent av ingen roll?

TheInvisibleJackal

Postat 2022-05-03 18:26 | Läst 488 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera