Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Inte riktigt som det var tänkt

Hovs hallar

För någon tid sedan satt vi hemma i långledigheten och funderade på vad vi skulle hitta på. Fota såklart! Men var? Var den stora frågan. Efter en del gnuggande av diverse geniknölar, googlande och Google Earth surfande kom vi fram till att det kunde var trevligt att åka till Hovs Hallar. Det var ett tag sedan vi var där. Och nere bland stenar och klippor är det nog till med mer än tio års sedan vi var. Därför kändes det som hög tid för ett återbesök.

Stigen ner är rätt brant och beströdd med stenar och stenblock. Vi lyckades dock ta både oss själva och kamerautrustningarna helskinnade ner. Vi hade valt eftermiddagen för då skulle nog ljuset kunna vara trevligt. 

Då vi tänkte att detta kommer att bli ett längre äventyr tog vi med oss en rejäl matsäck. Fotografera på fastande mage är inget jag trivs med, således packade vi med oss ett och annat i en liten kylväska.

Efter att ha vandrat runt och kikat här och var där det skulle kunna vara intressant att börja fotografera bestämde vi oss för att sätta oss på en klippa och ta fram vår matsäck - rostade vitlöksbröd, rostbiff, potatissallad samt tomater, gurka och morotsstavar. När denna trevliga måltid var avklarad började vi titta närmare på vad det kunde finnas för kompositioner. Det var då jag upptäckte ett inte alltför trevligt moln ute till havs. Ett moln som såg ut röra sig emot oss. 

Jag tog snabbt ett par bilder. Det är de  ni ser i inlägget. För att åtminstone ha någonting. Vi hann packa ihop och söka ett rudimentärt skydd vid några enar. Nu var fråganv om skulle vi stanna kvar och vänta ut regnet eller om vi skulle försöka ta oss upp igen innan regnet gör stenar och annat allt för hala. Då min fru har en dålig fot bestämde vi oss för att sakta, men säkert ta oss uppåt igen. Ibland blir det bara inte riktigt som man tänkt sig. Blir det bara tillfälle igen ska jag försöka ta mig dit på nytt. Det är ett väldigt lockande landskap.

#2

Hovs hallar

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-05-24 16:25 | Läst 911 ggr. | Permalink
Ja det är väl det som gör fotografering ganska oförutsägbart, det kan ju ofta vara tjusningen också. Men inkommande oväder brukar ju vara lovande bilder, och sista bilden är ju riktigt fin. Hovs hallar är jag inte heller färdig med, men vad är man egentligen det med?
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-25 14:23
Tack så mycket Peter! Visst är det oförutsägbara en del av charmen med fotografi och besöket gav ändå mersmak.

Hälsningar Jörgen
Vilken trevlig utflykt med god mat. Och ett äventyr med klipporna.
Snygga bilder blev det också.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-25 14:25
Tack så mycket Johnny!

Kanske borde vi ha fotat lite före maten, men magen ville ha sitt.

Hälsningar Jörgen
Blir kanske inte alltid som planerat men dock ett minne för framtiden..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-25 14:56
Visst är det så Gunte!

För närvarande är vädret rätt ostadigt, men när det blir mer stabilt ( ej regn) ska jag försöka ta mig dit igen.

Hälsningar Jörgen