Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Kinnekulle - ankomst

Kinnekulle

Efter några veckor sjukskrivning är jag åter på banan igen. I varje fall delvis. Jag  opererade ett ljumskbråck i början av oktober. Operationen gick bra. Jag klarar mig utan morfin nu; tack och lov, mår inte särskilt bra av det. Vanliga värktabletter fungerar alldeles utmärkt. Är väl mest stel känner jag. Får var lite försiktig med vad jag lyfter den första tiden. Kamerautrustningen får ligga och gona till sig ett tag till i ryggsäcken. Personligen tycker jag nog att det var rätt så perfekt att bli opererad så här års. Snart är november här och då brukar jag sällan ta fram kameran särskilt ofta. Kommer det snö sedan i december kan den åka fram, annars inte då heller.

#2

Kinnekulle

Jag har en drös med inlägg som ligger och väntar. Vet inte riktig varför jag kommit efter så mycket just i år. Var i och för sig rätt dålig årets första kvartal. Det hänger med känner jag. I början av juni for vi till Kinnekulle över en långhelg. Vi hade hittat ett fint boende ute på landet. Efter att ha pratat lite med det trevliga värdparet tog vi en liten promenad i omgivningarna.

#3

Kinnekulle

#4

Kinnekulle

#5

Kinnekulle

Tillbaka till boendet fick jag syn på en flock dovhjortar. Fantastiskt tyckte jag. Mannen i värdparet var inte lika begeistrad. Han upplevde dovhjortarna mer som ett plågoris som åt upp inte bara grödorna utan även tillintetgjorde allehanda försök att få till en prunkande trädgård. Han såg helst att jag använde gevär istället för kamera på dovhjortarna.

Han berättade att på hösten kunde det vara uppemot 200 dovhjortar på ett fält alldeles i närheten. De tar kanske 5-6 minuter att gå dit. 

#6

Kinnekulle

#7

Kinnekulle

#8

Kinnekulle

#9

Kinnekulle

#10

Kinnekulle

#11

Kinnekulle

Vi hade inte kört till Kinnekulle för dovhjortarnas skull. De blev; som jag ser det,  en bonus. Nu var det dags att krypa i säng för att orka gå upp i gryningen. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-10-18 13:58 | Läst 447 ggr. | Permalink
Fin blogg! Du hämtar dig fint. Även när det gäller hjortar kan det bli för mycket av det goda, något vargen skulle balansera tänkte de nog i länsstyrelsen. Bilden på det gamla jakttornet faller jag för.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-10-19 09:12
Tack Stefan!
Avsaknaden av stora rovdjur är som säger något som har rubbat balansens. Det insåg man till slut i Yellowstone och återintroducerade vargen med gott resultat. Jag har själv aldrig jagat, men uppvuxen med landsbygden runt knuten har jag sett otal jakttorn i alla former och åldrar. En del används säkerligen än medan andra står övergivna.

Hälsningar Jörgen
Välkommen tillbaka! Dovhjortar är vackra och de är fina i grönskan som du fångat dem. Jag ser sällan dovhjort och reagerade precis som du gjorde när vi såg några efter vägen i Sörmland. Sedan insåg jag att de nog var ett problem då det dök upp stora flockar på åkrarna en bit längre bort.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2023-10-19 09:26
Tack Lena!
Jag har väntat på den här operationen sedan februari så det var verkligen skönt att den blev av. Jag ser dovhjort emellanåt hemma, men det är inget jag kan räkna med såsom rådjur när jag är ute.

Hälsningar Jörgen
Kinnekulle är vackert! Besöker ofta den platsen. Fin blogg med många härliga bilder :)
Svar från TheInvisibleJackal 2023-10-31 17:59
Tack Joakim!

Det var första gången för mig, men det lockade till återbesök.

Hälsningar Jörgen