Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Kust

Busör

Efter en lång och i mångt och ofrivillig frånvaro från bloggandet här på FS börjar jag sakta återvända. Det har varit en tuff senhöst med först en rejäl influensa (ej Covid) följt av svår huvudvärk och en inflammerad slemsäck i höger axel. Den sistnämnda åkomman är ännu inte helt läkt. Jag har stora svårigheter att lyfta min högerarm över axelhöjd, vilket har medfört att jag inte kunnat fotografera överhuvudtaget sedan ett antal veckor tillbaka och med säkerhet inte kan göra det en bra tid framöver heller. Det har därför också tyvärr medfört att jag såg mig tvungen att avboka fotoresa jag hade bokat i början av februari nästa år. Jag har fått ett antal övningar för att förbättra styrka i högerarmen, men att kommer att ta lite tid innan det blir bra igen. Jag tar en dag i taget, mer kan jag inte göra.

Det är aldrig långt till kusten och havet för mig. Jag kan cykla några kilometer så är jag nere vid vattenbrynet. Eller så kan sätta mig i bilen och köra norrut för att se en annan del av kusten. Ibland är det planerade turer. Ibland är det ren ingivelse. Den här turen var av det senare slaget. Kanske lite i senaste laget. solen gick precis ner när vi kom fram. Inte för att jag jagande en solnedgång precis, men det är lite lättare att hitta kompositioner när man ser lite bättre vad man har framför sig. Det var bara att ställa upp stativet och föröka att göra det bästa av situationen. Det var en fantastik kväll vilket fall som helst.

#2

Busör

#3

Busör

#4

Busör

#5

Busör

#6

Busör

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-12-20 17:00 | Läst 1136 ggr. | Permalink
Hej Jörgen.
Det var tråkigt med all den sjukdomen, men jag hoppas att du återhämtar dig lika långsamt. Det kommer att vara ok. Lösningen med stativ är nog bra - dina bilder här misslyckas i alla fall inte - super.,
Med många vänliga hälsningar och gott tillfrisknande från Erik/DK.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-21 11:58
Tack så mycket Erik!
Det kommer att ta lite tid som sagt och stativ är bra. För tillfället är dock min styrka i högerarmen att jag inte ens klarar av att lyfta upp kameran och sätta den på ett stativ, men det kommer en tid när jag kan. Bilder i inlägget är ifrån slutet av augusti om jag minns rätt. Tiden bara flyger iväg ibland.

Hälsningar Jörgen
Jättefina bilder. Avis att du har nära till havet. En tillgång i bildskapandet. Hoppas på ett snart tillfrisknande. Hälsar NL
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-21 12:00
Tack så mycket Nils-Erik!
Havet är verkligen en välsignelse ibland och ibland ser man ingenting p g a hemmablindhet. Hoppas väl kunna komma igång med fotandet igen någon gång under februari-mars. Har för tillfället inte kraft nog i högerarmen för att kunna lyfta kameran ens för att sätta den på ett stativ.

Hälsningar Jörgen
Det var granna bilder även om jag inte är nåt fan av höjdformat.. Hoppas hälsan återkommer i rekordfart..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-21 12:35
Tack så mycket Gunte!
Den återkommer nog tyvärr inte med rekordfart, men varje dag innebär en förbättring mot föregående. Jag använder ofta och gärna höjdformatet. Gillar många gånger att komponera bilder på det sättet.

Hälsningar Jörgen
Önskar dej ett snabbt tillfrisknande. Månskäran är ju helt magisk.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-21 12:38
Tack så mycket Lena!
Jag blir sakta bättre känner jag. Även om det var trist att behöva avboka resan upp till Kalvträsk känns det ändå lite lugnare. Jag behöver inte stressa fram ett tillfrisknande utan det får ta den tid det tar.

Hälsningar Jörgen
Önskar dig också ett snabbt tillfrisknande! Bilderna är strålande vackra, jag skulle säga där finns en episk känsla. Många hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-21 16:08
Tack så mycket Björn!
Dina vänliga ord värmer i vinterkylan.

Hälsningar Jörgen
Tråkigt med axeln du får krya på dig. Väldigt snygga bilder med månen!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-12-22 10:49
Tack så mycket Johnny!
Lite olika övningar utformade av sjukgymnast skall nog råda bot på axeln så småningom. Tröstar mig med att jag sedan tidigare har en stor träningsdisciplin.

Hälsningar Jörgen