Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Landskap med fotoklubben

Tyludden

Mitt deltagande i Fotoklubbens aktiviteter under året har varit skralt. Har inte min fot satt käppar i hjulet, har tidpunkten inte passat eller också har det varit andra orsaker till mitt uteblivande det här året. I september föll saker och ting på plats och jag kunde delta för första gången det här året. Vad tog det här året vägen? 

#2

Tyludden

I september hade Fotoklubben anlitat landskapsfotografen Patrik Leonardsson/N för en genomgång i landskapsfotografi. 

#3

Tyludden

Efter en genomgång i ämnet i klubblokalerna äntrade vi fordon och begav oss ut till Tylösand och Tyludden. På vägen mot vårt egentliga mål stannade vi till här och var för att få tips om vad som kan vara bra att tänka på och annat. Det var en munter och trivsam promenad i den behagliga septemberkvällen.

#4

Tyludden

"Håll utkik efter platser som ni vill bygga er komposition på" upplyste vår landskapsfotociceron oss. Jag hade gått en stund och tittat och funderat på platser som jag fann intressanta ur min synvinkel. Jag hittade snart en plats jag ville arbeta med och meddelade detta. Och således kom jag stanna till tidigare än vad de andra deltagarna gjorde. De följde med vår stigfinnare utom synhåll och jag blev ensam med klipporna.

#5

Tyludden

Med kameran på stativet och filter framför objektivet fällde jag ut trefotspallen jag brukar ha fastspänd på fotoryggsäcken. Satte mig och lösgjorde fikat ur samma ryggsäck. Mätt och belåten började jag fotografera. Det fanns säkert andra lika intressanta platser längre framåt stigen utmed havet, men jag kände att tiden skulle snart rinna iväg bara jag bara sprang omkring och letade efter det berömda gräset på andra sidan staketet. Bättre att hålla sig lugn och se hur ens platsval utvecklar sig.

#6

Tyludden

#7

Tyludden

#8

Tyludden

#9

Tyludden

#10

Tyludden

#11

Tyludden

Efter att ha fotat en stund med den ena kameran tog jag fram min andra med 100-400:an och zoomade in på fyren på Tylön.

#12

Tyludden

Himlen brann en stund innan mörkret föll och det var tid att hitta de övriga deltagarna och leta sig tillbaka mot parkeringen. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-12-14 14:12 | Läst 565 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder du visar här, jag tittar och njuter. Kan riktigt leva mig in i känslan av att fotografera i detta landskap som du visar.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-15 11:19
Tack så mycket Morgan!
Det var roligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Så vackert, det var nog bland det första jag gjorde med min första systemkamera att fånga solnedgången vid havet med ett ND filter. En del gillar inte det utsmetade vattnet, men det speglar ändå stämningen när man sitter där i tystnaden och ser solen gå ner
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-15 11:22
Tack så mycket Peter!
Jag har alltid med mig något ND-filter för man vet aldrig om det kan komma till användning.

Hälsningar Jörgen