Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Lejon

Under vår resa med Annelie Utters Naturresor kom vi att stöta på lejon vid flera tillfällen. Både under vår vistelse i El Karama och när vi var i Masai Mara.

Lejon har de flesta av oss någon gång sett i olika djurparker. De väcker kanske inte någon större vördnad utan upplevs som tämligen tråkiga. De ligger oftast bara ner eller vandrar kanske lite ointresserat i hägnet.

Att möta lejon i det fria där de hör hemma är något helt annat. De är kraftfulla, vackra, roliga och mycket sociala. Av de stora rovdjuren på savannen såg vi lejon flest gånger. Trots det var det lika välkomnande att få se och uppleva dessa fantastiska djur varje gång.

Givetvis generar dessa möten med lejon mängder med bilder. Ofta är vi ganska nära. Ibland rör det sig om kanske bara fem-tio meter. Jag har här valt ut en handfull av mina lejonbilder.

Lejonhanne

Detta är en av de första lejonhannarna vi stötte på i El Karama.

Lejonhanne

På Masai Maras grässavann kom denna hanne vandrade i det höga gräset.  Över honom surrar det mängder med flugor. Flugorna kommer i sällskap med alla de gnuer som är på vandring söderut. Nu är inte flugorna så petiga utan även lejon går bra att surra runt.

lejonhona

En lejonhona ligger i gräset och vilar i El Karama.

Lejonhona

Ett ömsesidigt studium.

Lejonungar

Att hälsa på varandra genom att buffa på varandra är viktigt för att inskärpa flockgemenskapen. Här är två lejonungar som hälsar varandra och njuter av varandras sällskap. Masai Mara.

Lejonunge

En kort vila för en liten lejonunge nyfiken på den stora vida världen. Masai Mara.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2017-11-21 14:24 | Läst 2888 ggr. | Permalink
En katt är en katt är en katt. De här katterna är mycket respektingivande, och bilderna väldigt fina, allesammans - toppenporträtt.
Svar från TheInvisibleJackal 2017-11-23 10:49
Tack så mycket Stefan.

Det är det som är rätt roligt. Som kattägare känner man igen många beteenden.

Mvh Jörgen