Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

"Man går väl inte ut naken!?"

Gräsand

I mitt förra inlägg skrev jag om utrustningsoverload och hur det påverkade kreativiteten. För par tre veckor sedan hade vi bestämt att vi skulle träffa några äldre släktingar utomhus och gå en promenad i naturen. För att på så sätt ändå kunna umgås och samtidigt hålla avstånd. Vi hade därför tänkt att vi skulle gå runt ett slags friluftsområde som heter Ön. Jag har anammat min salig morbrors devis - "Man går väl inte ut naken!?". Han var fågelskådare och ansåg att det var otänkbart att ge sig hemifrån utan kikare. När någon, minns inte vem, undrade om han inte ville lämna sin kikare hemma tittade han förundrat på vederbörande  och yttrade - "Man går väl inte ut naken!?". Av samma anledning har jag därför allt som oftast kameran med mig. Vis från lärdomen sist om att inte kånka med mig för mycket tänkte jag att jag tar bara med mig kameran och ett objektiv. Det var trots allt ett socialt umgänge med delar av släkten som var fokus.

Det är lustigt. Då jag hade en mycket begränsad utrustning. Låt vara att jag hade mitt 70-200, men ändå. Helt plötsligt fanns det motiv överallt. Jag kan inte stanna överallt och fota än det ena än det andra då faller hela konceptet med socialt umgänge. Jag måste alltså begränsa mitt motivområde. Ganska så omgående fastnade jag för trädstammar och dess bark. Jag konverterade sedan bilderna jag tog till svartvitt i LR för att jag tyckte att det bättre framhävde karaktären hos barken och även gav mig en känsla av flygfoto över något slags landskap.

Trädstam

Trädstam ön

Trädstam ön

Trädstam Ön 

Trädstam Ön

Trädstam Ön

Trädstam Ön

Trädstam Ön

Trädstam Ön

Trädstam Ön

Trädstam Ön

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-05-25 11:30 | Läst 290 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Är likadan :) Åker aldrig iväg eller går ut utan ett kamerahus och något objektiv. Ofta står man där och önskade man hade den långa telen som inbiten fågel fotograf. Men för det mesta så hittar man istället nya motiv vilket är kul och säkert nyttigt också. Vad läckert det blev med barken. Ser helt klart spännande landskap i bilderna.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2020-05-26 16:35
Tack Johnny!

Jag fotar också mest fåglar, så det där med att lämna telet hemma är ibland lite kluvet håller jag med om. Har av den anledningen börjat fota landskap, träd och annat för slippa frustrationen över att inte kunna fota alls.

Hälsningar Jörgen