Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Midsommar

Göteborg

Vi kom att fira midsommar hos goda vänner i Sävedalen i år. Innan själva firande började tog våra vänner oss med ut till Göteb0rgs skärgård. Jag borde komma ihåg vart vi åkte men det är som bortblåst. Tror att det kan hetat något med Fiskebäck... Och nej, midsommarfirandet var stillsamt då våra vänner skulle upp tidigt och flyga söderut på midsommardagen. Vi hade lovat att stanna någon dag extra och vakta huset tills deras son kom hem. 

Vädret var strålande och på den första platsen var den många som badade. Jag känner mig inte helt bekväm med att fota de vyer jag egentligen vill då. Fast den första bilden kunde jag bara inte motstå. 

#2

Göteborg

Vi packade in oss i bilen och for till en annan del av skärgården. Till Amundön. Här samlades grupper av människorna på olika håll för inleda midsommaren.

#3

Göteborg

Vid Amudön fanns det en fin strandpromenad som vi bestämde oss för att gå en bit på.

#4

Göteborg

Efter en bit kände jag att min hälsporre gjorde sig mer och mer påmind. Att gå på asfalt är ingen höjdare. Då är det trevligare att ta sig fram på någon mjuk och behaglig skogsstig. 

#5

Göteborg

Jag såg några trevliga klippor, som syntes mig lagom svåra att klättra upp på. Jag sa till de övriga att jag väntar här medan de andra i  sällskapet tog en lite längre promenad.

#6

Göteborg

Jag satt mig till ro bland klipporna och tittade ut över havet och de närbelägna öarna. Det doftade sommar.

#7

Göteborg

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-07-23 12:09 | Läst 503 ggr. | Permalink
Mysigt firande med västkust klippor och hav. Heter nog Lilla fiskebäck eller bara Fiskebäck där i närheten ligger också Amundö.
Attan det tar så tid med fotproblem. Fått prova stötvågsbehandling? minns inte om du skrivit. För egen del krävdes många sådana och otal tejpning vilande av fot men det blev bra till slut.
Mvh N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-23 19:06
Tack så mycket Nini!
Jag har fått sex stötvågsbehandlingar och foten är tejpad. Har även fått en del övningar, men p g a att jag fick Covid för två veckor sedan har det blivit skralt med träningen. Själva sjukdomsförloppet var rätt lindrigt, men har jag blivit så trött och matt efter det hela. Tänkte försöka börja göra mina övningar igen nu på måndag.

Hälsningar Jörgen
Man förstår att motivet i första bilden blev oemotståndligt! Fint med paret på ötoppen också.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-23 19:10
Tack så mycket Christer!
Skulle väl egentligen ha satt kameran på tyst läge när jag tog första bilden. Hann bara ta ta denna. Hon under parasollen kikade fram och såg undrade ut efter jag tagit min bild. Det har sina sidor att ta med kameran till en badplats.

Hälsningar Jörgen
Det är vackert med de slipade klipporna, men inget bra promenadunderlag med hälsporre.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-23 19:11
Tack så mycket Stefan!
Nej, det är det verkligen inte. Mjuk ängsmark är betydligt bättre.

Hälsningar Jörgen
Fina bilder på vacker omgivning. Visst är det vackert i vårt land.
Det där med fotprobem är inte kul, tar mig fram med kryckor just nu.
Det här tar månader innan det blir bra, sa min läkare i fredags.