Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Morgon i Kenya

Detta är det tredje inlägget om vår resa till Kenya, september 2017.

Att vara på Safari är inget latmansjobb. Det är tidig morgon som gäller för man vill ta vara på ljuset och hinna vara ute en del innan det blir för varmt ute. Dessutom är det större chans att se djur och fåglar under morgontimmarna än mitt på dagen. Under vår safaritur med Anneli Utters Naturresor gjorde vi två safariturer om dagen. Morgonturen innebar att vi satt i jeeparna runt kl. 06, vilket innebär att vi ofta gick upp runt en timme tidigare, men när man är ute sådär och får se, fotografera och uppleva djur och fåglar så bryr man sig inte längre utan man snarare längtar efter det första ljuset. Man kan inte få nog av det. Den afrikanska morgonen är något alldeles extra.Jag kan lova att efter en sådan morgon smakar frukosten extra bra.

Den här morgonen hade solen precis gått upp och bland de första djuren vid såg den här dagen var den här Spotted Hyaena. Det stod först lite längre bort på vägen, men började sedan röra sig så att vi fick solen i vår rygg när vi skulle fotografera den. För det är så jag vill ha den. Sol och vind i ryggen.

Spotted Hyaena i morgonljus

TheInvisibleJackal

Inlagt 2017-10-17 13:53 | Läst 2246 ggr. | Permalink
Naturfoto är sällan "ett latmansjobb" för oavsett var man är betyder det att man ska stiga upp i gryningen. Här är det ju ändå rimliga tider på morgonen. Hyena i härligt ljus men vad blev det mer...?
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2017-10-19 09:21
Hej Lena.

Solen gick upp runt halv sju varje dag i Kenya så därför kan man kanske säga att morgontiderna inte var alltför grymma jämfört med t ex tidiga majmornar här i Södra Sverige.

Jag kommer att göra fler blogginlägg framöver vartefter jag för bilderna färdiga. Ibland blir det som i det här fallet en bild, ibland blir det flera. Jag prövar mig fram.

Hälsningar Jörgen