Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Morups tånge

Morups Tånge

I våras bestämde min fru och jag mig för att åka till Morups Tånge någon mil norr om Falkenberg. Jag har varit vid Morup vid åtskilliga tillfällen som f d fågelskådare, men nu skulle jag åka dit och se med helt andra ögon. Det kändes spännande och lite ovant. Åka till Morup utan kikare. Jag brukar visserligen oftast ha med mig handkikaren, men nu lämnade jag även den hemma. Tuben vet jag inte när jag hade med mig sist.

Det var en otroligt vacker eftermiddag i slutet av maj. Det var i princip vindstilla vilket inte händer alltför ofta vid Morup.

Det blev en del bilder, dock inga på några fåglar. 

#2

Morups Tånge

En gammal stock fånge mitt intresse ganska tidigt. Och jag beslutade mig för att se hur man skulle kunna använda den.

#3

Morups Tånge

Nu var det inte bara trästockar och fyrar som lockade utan det visade sig även att det fanns en del vilt att fotografera i Morup. Inget storvilt dock utan vilt av en mindre karaktär, men lika fascinerande.

#4

Morups Tånge

#5

Morups Tånge

#6

Morups Tånge

Det var riktigt roliga att fotografera dessa små kaniner som sprang upp och ner i sina bohålor ideligen. Tyvärr var det inte så lätt alla gånger utan telet att kunna komma tillräckligt nära utan att störa. En tanke föddes dock om att återvända med telet och lägga sig någonstans och ägna några timmar åt att fota kaninerna. Ibland rinner tiden iväg fortare än vad man anar, så den tanken ser det ut som att jag får försöka realisera nästa vår istället. Något att se framemot.

Till Morup har jag återvänt vid ett par tillfällen till under sommaren. Mer om det framöver.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-09-29 11:54 | Läst 1111 ggr. | Permalink
Åh ja där är vackert och även glommen hamn gillar jag. Ni ser ut att ha haft perfekt väder att ströva i.
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-29 16:30
Ja det var riktigt kanonväder. Väldigt svårt att slita sig därifrån, hade de inte var vanlig arbetsdag efter så hade vi stannat längre än vad vi gjorde.

Hälsningar Jörgen
Dina bilder väcker minnen. För många år sedan hyrde vi stuga i Olofsbo några gånger och fyren med omgivningar besöktes frekvent. Vid fiskeläget Glommen utgick fisketurer och man fick grov torsk på den tiden. Gillar fyrar så det kanske är dax för ett besök.

/Stephan
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-29 16:31
Kul att de gör det Stephan. Ett återbesök är nog inte helt fler.

Hälsningar Jörgen
Gillar trean bäst där det ena leder blicken till det andra.
Det är spännande att ibland gå ut med annan optik eller mycket begränsad sådan till ett promenadområde som är bekant, att tänka om.
Och kaniner ja, har legat bak en buske och fotograferat dem, en trevlig sysselsättning.
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-30 11:31
Tack så mycket Stefan. Roligt att du gillar trean. Den är lite av personlig favorit. Skönt att här att det är fler som legat på backen och fotat kaniner.

Hälsningar Jörgen
Ser ut att vara ett fint ställe. Mycket fina bilder och småttingarna var ju härliga.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-30 11:33
Tack så mycket Johnny! Kaninerna var en rolig överraskning för mig. De är ju lite överallt hemmavid. Räknade till 28 st för ett tag sedan på en liten kvartersfotbollsplan.

Hälsningar Jörgen