Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Norröver XVIII - Flatruet

Flatruet

Vi satt i vårt boende och tittade på kartor och konstaterade att till en av våra absoluta favoritplatser i detta avlånga land låg  drygt 12 mil bort. Frågan var hur vi skulle göra. Vi hade en del tänkbara platser i trakterna runt Vemdalen inskrivna i vår planering. Att ge sig väg 12 mil till den här platsen som vi båda gillade skulle samtidigt innebära att vi fick göra en del ändringar i våra planer. Vi hade dessutom ingen aning om hur vädret skulle vara. Det kunde bli nästan 25 mil tur - och retur utan att vi kanske kunde lämna bilen. 

Vi valde att köra ändå. Det var oerhört lockade att se den här platsen igen och vem vet när chansen kom igen Vädret såg halvosäkert ut, men det kan svänga snabbt till det bättre (förhoppningsvis).

Väckarklockan ringde tidigare än vad den gjort på ett tag eftersom vi ville köra upp på Flatruet först innan vi körde till vår egentliga destination (mer om denna i nästa inlägg).

Alla som kört upp till Flatruet vet att det är en relativt bred grusväg som leder fram till parkeringen vid Flatruet.

#2

Flatruet

Ganska så snart hamnade vi bakom en ren som lugnt traskade vägen fram. Den hade inga bekymmer med att vi närmade oss utan fortsatte bara sitt lugna trav. Mestadels höll den sig mitt i vägen. Om den någon gång råkade hamnade i kanten och vi såg chansen att köra förbi ökade den farten och drog sig återigen mittåt vägen. 

#3

Flatruet

Till sist lyckades vi få möjlighet. Vi körde sakta förbi den. Ökade farten något för att komma förbi. Då ökade den också farten och höll sig jämsides med bilen ett tag. Kan väl lugna alla vänner av körvett att det inte var jag som körde. 

#4

Flatruet

Framme vid parkering var det dags för frukost. 

#5

Flatruet

På håll kunde vi se vandrare ute på Flatruet. Vi hade dock inga planer på att vandra. Vandringen fick kvarstå till lite senare.

#6

Flatruet

#7

Flatruet

En ren kom efter tag vandrande längs med vägen. Mycket möjligt att det var samma som tidigare, men då borde den passerat oss bra mycket tidigare så förmodligen var den en annan ren. Vi kom se över 50 renar den här dagen.

#8

Flatruet

#9

Flatruet

Med 100-400:an kunde jag på ett behändigt avstånd porträttera den här renen som som såg ut att vara av den morgonsega sorten.

#10

Flatruet

Det visade sig att sökte svalka ifrån skuggan från en van som stod parkerad.

#11

Flatruet

Vanens ägare med eventuella passagerare snusade vidare utan att ha en aning om vad som hände utanför.

"I morgon barn kanske vi får se en ren om vi har tur."

"Det ska bli så spännande pappa!"

#12

Flatruet

Efter att ha tagit de bilder vi kände för, vände vi helt om körde tillbaka mot Ljungdalen. För det var där vi skulle svänga av mot vårt huvudmål den här dagen. Vädret såg också ut att bjuda på riktigt fin fortsättning. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-11-23 11:25 | Läst 1029 ggr. | Permalink
Åh så mysigt som att resa i minnet från egna turer dit och får en längtan
tbx
Renar är allt trevliga och sällskapliga och äger vägen ;) bara rätta sig i kö
/N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-11-24 08:50
Precis.Vi hade inte bråttom så det var bara en kul upplevelse.

Hälsningar Jörgen
Flatruet är onekligen speciellt. Jag har svårt att förklara min känsla när jag kommer upp till parkeringen, men på något underligt sätt är det... ingenting, tomt, det finns liksom inget där... Och ändå gillar jag det...
Svar från TheInvisibleJackal 2022-11-24 08:52
Kan bara hålla med. Det är svårt att sätta ord på vad är som drar i en och lockar en tillbaka.

Hälsningar Jörgen
Vilken rejäl och kul resa ni gjort! Fina bilder blir det också. Snyggt.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-11-24 08:54
Tack så mycket Johnny!
Ja, det var en härlig semester vi hade. Längtar till nästa gång det är möjligt att åka norröver igen.

Hälsningar Jörgen
Kände igen högfjällsnaturen direkt då jag arbetat några år just andra sidan gränsen, det är vackert året om. Renar och trafik - ja, det är bara att acceptera läget och rätta sig efter det.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-11-24 10:55
Jag håller med. Och som sörlänning tycker jag det bara är intressant och kul.

Hälsningar Jörgen