Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Nya marker i gammal miljö

Möllegård

Det här är de sista bilderna jag tog innan jag blev sjuk i slutet av oktober. Influensen jag drabbades av är jag fri från och likaså den enerverade huvudvärken jag fick som följd, men min högra axel som jag fick problem med en bit in i sjukdomen påverkar mig fortfarande. Jag gör regelbundet olika övningar som jag fått. Tyvärr har jag bara kunnat ha en behandling av sjukgymnast. Den andra gången var hon sjuk och den tredje gången som var inbokad fick jag själv avboka och omboka p g a schemaändring på jobbet. En ny tid fanns inte förrän i mitten av januari och då tvingades jag på nytt att omboka. Den här gången för att jag börjat hosta och näsan att rinna. Trodde jag att skulle slippa, men hela familjen har hostat och snörvlat sedan annandagen. Covid-testet var negativt som tur var, men nu är det en tid i slutet av januari som gäller.

Axeln har väl blivit något bättre. Jag  hardock fortfarande stora problem med att lyfta armen över axelhöjd och styrkan i sidled är reducerad. Något fotograferande ser det inte ut att bli än på ett tag. Kommer jag bara igång med stadigvarande behandling så kommer det säkert att lösa sig till slut. Det har kliat i avtryckarfingret både en och två gånger.

Jag har en omgång bilder i ett annat ännu icke publicerat inlägg som jag tog före dessa bilder, men då en av bilderna i det inlägget är med och tävlar i Fotoklubbens klubbmästerskap vill jag vänta med att publicera det till efter det att resultatet presenterats vid årsmötet i februari. Detta för att inte påverka juryn på det ena eller andra sättet.

I länsstyrelsens regi arrangerad olika fotovandringar under året. Den sista jag hann delta i innan jag drabbades av långvarig sjukdom och en alltjämt inte helt fungerade högerarm.

#2

Möllegård

Denna fotovandringen hölls i Möllegårds naturreservat. Ett reservat jag har besökt ett otal gånger. Trots det kom vi att gå på för mig tidigare okända stället. Och det är onekligen intressant och spännande. Vandringens tema var - hösten.

#3

Möllegård

All växtlighet hade dock icke anlagt höstskrud. 

#4

Möllegård

Jag hade stativet med mig. Här använde jag det inte för att det var lite svårt att få plats med det och dessutom kände jag mig lite lat. Jag tänkte som så att 1/6 s blir nog lagom för att få en bild på flödet i detta lilla vattenfall. Alltså körde jag på frihand.

#5

Möllegård

Lite inspirerad av hustrun skakar jag lätt på kameran.

#6

Möllegård

Helgen efter den har fotovandringen tänkte vi delta i säsongens sista fotovandring i det mycket trevliga Gässlösa naturreservat någon mil eller två öster om Varberg. Av det blev inget istället låg jag nedbäddad med feber och frossa. Då den här sjukdomsperioden har kommit få sådana biverkningar att jag inte vet  när jag kommer att var förmögen att kunna lyfta min kamera igen och ta bilder. Det kan bli snarare än vad tror och det kan längre tid än vad jag anar. Även om detta inlägg kan bli det sista på kanske ett tag så kommer jag tillbaka bloggandet. Jag vet bara inte när. Kanske kommer jag att dyka ner i arkivet och leta, vem vet.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-01-14 16:51 | Läst 399 ggr. | Permalink
Ajajaj! Det var inte roligt att läsa... krya på dig! Hoppas att armen blir bättre snart.
Jag fick också någon slags elak åkomma och hostar nu i två veckor...
Man får trösta sig att det går mot ljusare tider :-)
Fina bilder, gillar särskilt mycket den första.
Hälsningar Halina
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:07
Tack så mycket Halina!
Att det just är högerarmen är väl det som gör det lite extra besvärligt. Märker hur otroligt högerarmad jag är. Kan gör en del med vänster, men det blir liksom klumpigare och inte med samma precision i rörelserna. Någon gång ska det det lätta hoppas jag.

Hälsningar Jörgen
Hejsan. Tråkigt att läsa om dina krämpor. Hoppas på din bättring. Håller själv på med rehabiliteringsprogram och hoppas bli bra till våren. Fina bilder på bladen - måste försöka själv på sånt. Hälsar NL
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:13
Tack så mycket Nils-Erik!
Rehabilitering är tidens melodi. Mellan de olika övningarnas set har jag börja läsa något dikt av Edith Södergren, Karlfeldt, Fröding, Göran Printz-Påhlson eller Lasse Söderberg. Nytta med nöje med andra ord.

Hälsningar Jörgen
Det var en fin höstserie du bjuder på. Tråkigt med sjukdom och axeln. Du får krya på dig.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:14
Tack så mycket Johnny!
Även om det är lite segt emellanåt ska det väl bli bättre så småningom.

Hälsningar Jörgen
Önskar dej all bättring på vägen och det är ju många som bloggar med arkivbilder så visa vad du har :-) Inspirationen du fick av hustrun gav en fint resultat tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:18
Tack så mycket Lena!

Har laddat över i princip alla mina bilder till Flickr nu under hösten. Ett långdraget projekt som jag började med för över fem år sedan med. Jag får gå på lite upptäcktsfärd där.

Hälsningar Jörgen
Aj då det låter förfärligt..krya på...
Bilderna här från höst är fina och särskilt den din fru inspirerat till.
Lycka till i tävlingen
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:29
Tack så mycket Nini!
Tror att det är fjärde året som klubben arrangerar klubbmästerskap. Bilderna som deltagarna skickar in skickas i sin tur vidare till en annan fotoklubb någonstans i landet. Det brukar vara spännande att se vilka bilder som kommer bland tio främsta. Ibland håller jag med om juryns beslut, ibland undrar jag hur tänkte de nu, men så ser man så olika bilder och motivval. Det är väl det som är lite av charmen med att delta i sådana här tävlingar.

Hälsningar Jörgen
Låter som en riktigt jobbig period. Med all Corona smittspridning som pågår kanske du fått en släng ändå? Hoppas det vänder snart för dig och jag ser fram mot att du kommer tillbaka till bloggen. Fin serie lövbilder, den näst sista är min favorit idag. Hälsningar/Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:32
Tack så mycket Björn!
Jag har testat mig tre gånger sedan slutet av oktober och alla provsvaren har varit negativa. Är vaccinerad och ska få min tredje spruta i slutet av januari. Ska försöka hålla liv i bloggen med lite arkivbilder.

Hälsningar Jörgen
Fy vad tråkigt! Jag önskar dig all bättring. Fotograferandet är ju så bra för själen, så jag hoppas du snart har möjlighet att ägna dig åt det igen.

Mycket fina bilder här. De tre första är outstanding, en riktig njutning att titta på! Vackra färger och fina kompositioner.

Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-16 17:35
Tack så mycket Bjarne!
Det är väl den själsliga biten jag saknar mest. Att gå in i min fotografiska bubbla och för en tid glömma bort vardagen.

Hälsningar Jörgen