Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland i Maj V - på jakt

Orkidé

Göknycklar

Det är inte i svinottan, men solen har inte varit alltför länge över horisonten. Vi har kommit överens med våra vänner att träffas på Station Linné. Ett bra ställe eftersom även de fotograferar. Vi hittar en del orkidéer vi känner för att fotografera. 

#2

Orkidé

Adam & Eva. Här en Adam.

Vi fotar och pratar om än det ena, än det andra och på något sätt kommer vi in på växtskydd och hur begärliga en del växter är. Särskild då just orkidéer. Det har hänt mer än en gång att några rejäla stolpskott grävt upp orkidéer för att försöka plantera dem i sina trädgårdar. Något som är dömt att misslyckas. 

"En del orkidéers växtplats hålls därför hemliga."

"Jag känner till en sådan, men det är trettio år sedan jag var där. Jag tror att jag kan hitta dit igen.  Är ni sugna på att se om det går att hitta den på nytt?"

Absolut tyckte vi. 

 

#3

Guckusko

Guckusko

Vännens minne visade sig vara gott.

Och där var den skogens drottning. Det kändes nästintill overkligt att se den. Norröver växer den ymnigt på sina ställen, men på Öland är den en stor sällsynthet som få vet om var den växer. Just för att förhindra att den grävs upp av "trädgårdsintresserade". Eftersom växtplatsen är hemlig. Tänker jag inte heller avslöja den.

#4

Guckusko

Guckusko

#5

Guckusko

Guckusko

Det var på något märkligt sätt svårt och nästan lite motigt att packa ihop kamerautrustningen och lämna guckuskon. Det var dags ändå. Det var hög tid att hitta någonstans att äta.

#6

Fjäril

Ängsnätfjäril

Efter en mycket behövlig och trevlig lunchpaus bestämde vi oss för att köra till Södra Greda för att se vad det kunde ge. Vårt fotosällskap hade inte varit där förut.

#7

Backsippa

Backsippa

#8

Krutbrännare

Krutbrännare

#9

Humleblomster

Humleblomster

#10

Landskap

Även den här dagen syntes himlen dra ihop sig. Det fanns både ena och andra att fotografera, men regnet var inte långt bort kändes det som. Det var tid att återvända till parkeringen.

#11

Ko

Det var inte direkt döden på larvfötter jag lämnade på tryggt avstånd bakom mig utan mer döden med juver. Mitt i den fina blomprakten gick dessa bestar omkring. Jag försökte gå därifrån så normalt som möjligt för att i görligaste mån dölja min hälsporre. Minsta tecken på svaghet och de skulle kasta sig över mig.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-07-18 22:17 | Läst 1193 ggr. | Permalink
Wow så mkt vackert! Guckuskon fick jag aldrig tillfälle att fota i år, vi kom upp alldeles för sent.Många fina bilder på den, ändå är det backsippan jag faller för, skönt ljus och stöd bild! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-19 16:41
Tack så mycket Björn!
Öland har en mängd intressanta växter. Hade gärna sett mosippan, med de var överblommade. Det för bli en annan gång och då kanske även Arontorpsrosen kan fastna på bild.

Hälsningar Jörgen
Vilken härlig utflykt och upplevelse, kul att du delar med dig av den här tycker jag.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-19 16:43
Tack så mycket Morgan!
Det var fjärde året på raken som jag och min fru besöker Öland. Trots det känner vi båda att det finns mycket kvar att se och upptäcka samt återbesöka.

Hälsningar Jörgen
Jo det är nog viktigt att man inte visar sig skadad för då går korna till attack. Man blir ju mer o mer frestad av en tur till Öland efter dina bloggar. Tänk att du fick Guckusko på Öland, även fina de andra orkidéerna. Krutbrännare var också en snygg en. Fin bild på fjärilen också
Svar från TheInvisibleJackal 2022-07-19 16:44
Tack så mycket Peter!

Guckuskon var helt fantastisk att se. Något att leva länge på. Trodde aldrig att jag skulle få se en på Öland med tanke på att växtplatserna är hemliga.

Hälsningar Jörgen