Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Oväntat möte

Dovhjort

I vanliga fall brukar jag allt som oftast under den här tiden på året tillbringa en och annan timme i gömslet i det närbelägna Trönninge ängar, men med den rådande situationen i åtanke har jag undvikit att ta mig dit. För att minska risken för smittspridning uppmanas vi alla att försöka hålla avstånd till våra medmänniskor. Något som inte är det allra lättaste i gömslet. Dessutom kan man aldrig veta om ängarna helt plötsligt får besök av en art som lockar kryssarna man ur huse. Det händer lite då och då. Nej, då är det bättre att undvika gömslet vid ängarna tills tiderna säger annat.

Vad gör man då?

Går runt och känner sig frustrerad?

Ja, det är lätt hänt, men eftersom naturen innehåller så mycket annat än fåglar och mitt fotograferande har vidgats till att innefatta andra motiv, inriktade jag mig istället på att försöka få lite landskapsbilder istället. Som tur var tog jag även med telet.

Jag körde in på en liten väg i hopp om att kunna komma en liten bit ifrån de lite större allfarvägarna och hitta något där som kunde stimulera mitt fotograferingsbegär. Efter ett tag stötte jag på det här gänget med dovhjortar ute på ett fält. Jag saktade försiktigt in. Vevade ner rutorna på bilen och stannande. Slog av motorn. Satt ett tag och bara tittade innan jag tog fram kameran.

Dovhjort

Bilen är faktiskt ett förträffligt gömsle många gånger. Trots det, undrade säkert den här gruppen med dovhjortar vad det var för en främmande tingest som ställt sig där utan att direkt företa sig något.

Dovhjort

Dovhjort

Dovhjort

Bättre fly än illa fäkta tyckte nog den här dovhjorten och satte av med långa språng.

Dovhjort

Och så sätter de alla av.

Dovhjort

Inte över stock och sten, men väl över vägen framför bilen.

Dovhort

De stannar slutligen på andra sidan vägen på ett starkt solupplyst fält med några slanka björkar i bakgrunden. Riktigt snyggt tänker jag, men de har ju fått "taxben". En liten upphöjningen  på fältet skymmer effektivt deras ben. Jag startar bilen och rullar sakta framåt i hopp om att få ett bättre läge samtidigt som jag vill att de håller sig tämligen stilla och inte sticker iväg på nytt. Bilar som kör längs den här lilla vägen är de nog rätt vana vid. Det är väl när bilen stannar till som de blir mer vaksamma. Det gäller att ta det lite försiktigt.

Dovhjort

De står kvar och jag tar några bilder.

Dovhjort

Lite längre bort står en av dem och tittar lite uppfordrande på sina medhjortar.

Dovhjort

Några bestämmer sig att följa uppmaningen.

Dovhjort

Det sista jag ser av dem är när de lugnt och stilla försvinner in i björkskogen. Ett oväntat och trevligt möte är över för den här gången.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-05-15 13:33 | Läst 904 ggr. | Permalink
Fina bilder särskilt de på slutet, bäst gillar jag den 4:e från slutet, sådan fin oskärpa på björkdungen och så fin gul mark.

Jo jag undviker också gömslen nu för tiden, iaf om det är andra i dem. Har besökt några när de varit tomma och spritat av sig efteråt.
Svar från TheInvisibleJackal 2020-05-15 17:34
Tack så mycket Peter!

Tanken har föresvävat mig att besöka gömslet när det eventuellt skulle kunna vara tomt, men eftersom det är svårt att avgöra det har jag istället låtit bli helt.

Hälsningar Jörgen
pdahlen 2020-05-15 18:19
Har själv inte besökt Trönninge i år, det är ju en del att köra på grusvägen innan man kommer fram och tråkigt att upptäcka att man ska vända för det är någon där. Jag har några ställen där man inte kör i onödan, ser man bilar utanför gömslet så har man alternativ i närheten