Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

På stranden

Gullbranna

För ett antal år sedan byggdes en permanent gångbro över Genevadsån så att man kunde ta sig ut till Gullbrannastranden även när det inte var badsäsong. Den gamla träbron plockades ner under hösten för att sättas upp igen lagom till våren. Jag vet inte riktigt varför, men det var säkert någon vits med det. Om jag minns rätt saknade den gamla träbron räcke. Trä kan bli rätt halt så för att undvika att hela sällskap trillade i ån tog man hellre bort bron under en del av året. 

Det här inlägget är en direkt fortsättning på det förra inlägget. Det egentliga målet med den utflykten var Gullbrannastranden. Den här stranden erbjuder fina vyer ut över Laholmsbukten. Om man man vill kan man gå på stranden hela vägen ner till Lagaoset. En promenad på drygt fyra kilometer. Det var inget vi tog oss för idag utan vi gick en bit norrut på stranden mot Genevadsåns mynning. 

När jag går så här vid havet är det ofta nere vid vattenbrynet som jag går för då kan höra vågorna rulla in på stranden. Havet är aldrig detsamma. Det ser annorlunda ut dag från dag. Det är det som är så fascinerande och gör att jag aldrig tröttnar på det. 

#2

Gullbranna

#3

Gullbranna

#4

Gullbranna

#5

Gullbranna

#6

Gullbranna

#7

Gullbranna

#8

Gullbranna

#9

Gullbranna

#10

Gullbranna

#11

Gullbranna

#12

Gullbranna

#13

Gullbranna

#14

Gullbranna

Cirkeln är sluten. Tid att åka hem.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-01-12 21:18 | Läst 1048 ggr. | Permalink
Påtaglig lugn stämning i bilderna, avkopplande med svaga havsljud kan jag tänka mig..
Mäktig bro som kanske känns lite för stor till omgivningen..
Mvh/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-01-13 16:51
Tack så mycket för din fina kommentar Gunte!
Det var ett trivsamt svag vågbrus vid havet den här dagen.
Vad bron beträffar så kan mitt val av bildvinkel överdriver dess mäktighet en smula. Det är en gångbro där två personer i bredd kan ta sig över.

Hälsningar Jörgen