Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Purpurhäger

Purpurhäger

I brist på förmåga att kunna använda min kamera har jag letat lite i mitt bildarkiv och hittade den här bilden från juni 2011. På den tiden hade jag en Panasonic DMC FZ28. Jag har för mig att man kunde göra en del manuella inställningar på den. Jag vet att jag inte gjorde det utan körde auto hela vägen. Vi semestrade nere vid Camargue och åkte en dag ut på en liten flodtur för att titta på de svarta tjurarna som finns i området. Under färden satt man på ett öppet däck vilket passade mig som skådare utmärkt. På vägen till tjurarna märkte jag att det att fanns lite olika hägrar - kohäger, natthäger, ägretthäger, silkeshäger och purpurhäger.

På hemfärden kom det en purpurhäger flygande längs kanalen bakom båten. Den här vill jag ha en bild på tänker jag och springer ner för att kunna sticka ut kameran genom en av de runda hyttventilerna som fanns på nedre däck. Jag hade ingen aning om att det fanns något som hette seriebildstagning utan tänkte att jag försöker ta en bild på den när kommer i höjd med några pålar en bit fram. Jag får en bild och det blir den här. Det roliga som jag uppfattar det är att det i purpurhägerns uppspärrade vingar och stjärtfjädrar går att utläsa ett ansikte. Ett lejons ansikte.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-01-16 18:17 | Läst 1095 ggr. | Permalink
Suverän bild! Varit flera gånger i södra Frankrike på somrarna när jag var ung men aldrig i Camargue. Dit skulle jag vilja komma, för naturens och hästarnas skull. Mycket fin bild. Och visste ser jag lejonhannen…….Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-17 16:22
Tack så mycket Björn!
Vi funderade på återbesök till södra Frankrike, men så kom Pandemin istället.

Hälsningar Jörgen
En väldigt läcker bild och visst ser man lejonet.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-17 16:23
Tack så mycket Lena!

Hälsningar Jörgen
Du retade visst upp en av pålarna ser det ut som ;)
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-01-17 16:24
Det kanske jag gjorde?

Hälsningar Jörgen