Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Skäralid i svartvitt

Skäralid

Som jag tidigare nämnt konverterar jag många gånger mina bilder till svartvitt. Det är bilder som jag inte riktig kan bestämma mig för om de ska vara svartvita eller i färg. Det är också bilder som jag upplever skulle passa i svartvitt. 

När jag konverterar mina bilder till svartvitt, speciellt bilder med lövträd är inte målsättningen att komma så nära färgbilden av samma motiv utan i det svartvita handlar det för mig mer om att få fram min upplevelse av det fenomen jag sett. En central upplevelse i lövskogar som en bokskog är hur löven uppträder inför min blick. Den skira ljusa grönskan som skimrar och dansar mellan trädens stammar och grenar som flätar sig uppåt, uppåt. För mig är detta ett växelspel mellan det som är fast och det som är  flyktigt. Därför ger jag löven en sådan ljus ton i min svartvita konverteringar. Jag vill på detta sätt försöka få fram den flyktiga skirheten hos löven som jag upplever det.

#2

Skäralid

#3

Skäralid

#4

Skäralid

#5

Skäralid

6

Skäralid

#7

Skäralid

#8

Skäralid

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-08-15 11:35 | Läst 451 ggr. | Permalink
Skogsbilder blir ofta vackra i svartvitt vilket du visar här, då det gröna ofta blir för mycket grönt och tar över bilden och känslan man vill förmedla!
Fint fotat och redigerat!
Ha det gott!
Svar från TheInvisibleJackal 2023-08-17 11:59
Tack så mycket för dina ord Heléne!

Hälsningar Jörgen
Bokskog blir mycket vackert även i svartvitt. Gillar de ljusa löven och ljuset i dina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2023-08-17 11:59
Tack Lena! Det var roligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Tänker som du om löven. Den svartvita upplevelsen är annorlunda, mer strukturer, linjer, kontraster i upplevelsen. Klippbilden ser jag mest på, skuggan där kan föreställa en krigare eller en sagoget.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-08-17 12:01
Tack Stefan.
Kul att du fastnat för klippan och ser lite olika saker i den. Spännande.

Hälsningar Jörgen