Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Svart i skogen

Skipås

Även med bilderna från mitt besök vid naturreservatet i Skipås har jag valt att konvertera en del av dem till svartvitt.  Ligger som sagt lite efter med bildbehandlandet och befinner mig därför alltjämt i början på våren d v s i april även om det utomhus och i kalendern är juli. Och som vädret är för tillfället med regnskurar och vinande vindar är det trevligare att mentalt befinna sig i april

#2

Skipås

#3

Skipås

#4

Skipås

#5

Skipås

#6

Skipås

#7

Skipås

#8

Skipås

#9

Skipås

#10

Skipås

#11

Skipås

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-07-04 19:43 | Läst 387 ggr. | Permalink
Det blev mer dramatik i svartvitt, i synnerhet första bilden. Tredje från slutet gör sej också mycket bra konverterad och de med speglingar vinner nog också på svartvitt.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2023-07-06 10:29
Tack Lena.
Håller med om att de sista bilderna från träsket gör sig bättre i svartvitt. Vattnet träder fram bättre och ger renare speglingar.

Hälsningar Jörgen
2 och 3 tilltalar mest, behagliga bilder av skog, nian är mer uppseendeväckande, den står för sig själv. Svartvitbilderna är minst lika bra som färg.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-07-06 10:35
Tack Stefan.
Bild 9 tog jag som i led i Riksförundet Svensk Fotografis Projekt 52. En utmaning att under ett års tid lägga upp en bild i veckan på ett angivet tema. Temat jag försökte mig på här var grodperspektiv.

Hälsningar Jörgen