Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Under lång tid

Gårdshult

Jag har under året börjat med att ta bilder med längre exponeringstider. Ett av de motivområden jag då kommit att rikta kameran emot är vatten. Vatten är tacksamt, särskilt när det rinner fram bland lite stenar och annat som formar dess väg genom landskapet. Jag tror inte att jag besökt så mycket olika vattendrag som i år för att försöka hitta bilder jag vill ta. Ett av de ställen jag hittat är Gårdshults naturreservat några mil sydost om Halmstad. Det är ett rätt omväxlande naturreserverat med både hagmarker och myrar, men det som drog sig min blick eller snarare kanske förhoppning när jag studerade en karta över området var ån Assman som rinner genom reservatet. Från parkeringen är det bara en kort bit att gå för att komma fram till Assman. 

Den här gången var det inte så mycket vatten som det förmodligen kan vara, så jag vågade mig på att kliva runt på lite stenar och klättra nerför en lite stenbrant för att ta mig till ett litet vattenfall, som man inte ser direkt utan mer anar att det skulle finnas där det är. Här några bilder jag tog på det här lilla vattenfallet.

#2

Gårdshult

#3

Gårdshult

#4

Gårdshult

#5

Gårdshult

#6

Gårdshult

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-09-17 11:50 | Läst 1130 ggr. | Permalink
Vackert ställe du hittat där! Frågan är om jag inte tycker allra bäst om första bilden, men jag gillar också femte bilden. Där ger de mörka klipporna fin bakgrund till det ljusa vattnet! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-23 12:18
Tack så mycket Björn för din kommentar.

Hälsningar Jörgen
Jättesnygga bilder från ett vackert ställe. Det ska jag lägga på minnet! Svårt välja favoritbild, men sista tycker jag är något extra. Tack vare vidvinkeln är jag liksom "inne i landskapet" när jag tittar på bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-23 12:20
Tack så mycket Bjarne!
Kul att du gillar den sista bilden. Den är lite av min personliga favorit just av den orsak som nämner.

Hälsningar Jörgen
Riktigt granna bilder men oj så lite vatten. Men då kommer iochförsig dom små fallen fram bättre. Våren ger betydligt större flöde men varje tid har sin tjusning..
Mvh/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2020-09-23 12:21
Tack så mycket Gunte!


Tack och lov att det var lite vatten. Jag faktiskt väldigt osäker om jag ens hade kunnat ta mig dit jag gjorde om det hade varit mer vatten.

Hälsningar Jörgen