Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Varbergsbesök

Varberg

Det händer emellanåt att vi gör ett besök i Varberg. Oftast passerar vi bara förbi på E6:an på väg norrut. Det hände förvisso att jag avlägger ett besök vid Getteröns Naturum, men det var ett tag sedan. Tror inte att jag varit där sedan hösten 2019 eller möjligen 2018. Minns inte exakt. Åren flyger iväg ibland bara.

Jag måste ändå säga att jag gillar Varberg. Staden har en fin närhet till havet och alla klippor och klipphällar utgör ett spännande landskap. Den här gången var det dock inte landskapet som var i fokus utan ett helt vanligt turistaktigt flanerade utan något egentligt mål i de centrala delarna av Varberg. Hitta någonstans att äta, ta en glass, titta på folk. 

Kameran med 24-70:an hängde med på turen. Det brukar oftast bli den när jag åker någonstans "kameralätt" så att säga. Jag har väldigt svårt att låta bli att ta med en kamera. Även om det inte skulle bli en enda bild så finns den ändå med. För rätt vad är dyker det upp något som man känner att det där är ett intressant motiv.

#2

Varberg

Kallbadhuset i Varberg.

#3

Varberg

Jag vet inte hur många gånger jag har besökt fästningen och dess omgivningar genom åren. På något sätt blir det oftast ett besök där. Många gånger brukar det också vara intressanta utställningar på museet.

#4

Varberg

#5

Varberg

Vi gick ett varv runt fästningen och kom att förbi den här trappan som sträckte sig uppemot himlen. Det  kändes som om jag bara var tvungen att fotografera den. Tankarna for iväg. Hur länge hade den funnits här? Kunde det vara den här trappan som gav Jimmy Page uppslaget till "Stairway To Heaven". Hade Page någon gång under 60-talet besökt Varberg? Jo, faktiskt, 1967 när han ingick i The Yardbirds. Tanken svindlar. Separerade av 54 år står vi kanske här och tittar uppför samma trappa.

#6

Varberg

Hotell Gästis är en sevärdhet i sig. Det är ännu inte blivit av att vi har tagit in där. Det lät vara en riktigt upplevelse. Rundar man hörnet kommer man till den egentliga hotellentrén. Jag tog några bilder där också, men blev inte riktigt nöjd  med dem. Däremot utspelade det sig en liten lustig händelse när stod där och fotade. Det kom fram ett par i 35-40 årsåldern och undrade om jag kunde ta ett foto på dem utanför Hotell Gästis entré. Hade det varit före Corona  hade jag sagt - "javisst", men nu är det annorlunda. Jag hade fått min första spruta, men det här paret hade de fått någon överhuvudtaget? Dessutom kunde jag inte se att de hade någon slags kamera eller något annat framme som skulle kunna användas till att ta en bild med. 

"Med vad" undrade jag lite konfunderad "vill ni att jag ska ta fotot med?"

"Med din kamera" sa mannen i paret som den självklaraste sak i världen medan kvinnan log.

"Varför?"

"För att du verkar veta hur man gör med en kamera."

Smickrande, men en lite besynnerlig ingång till att få någon att fotografera en. Jag sa nej.

Att säga nej är många gånger inte lätt. Särskilt inte som jag inte vill verka ovänlig, ohjälpsam eller något, men ibland är nej den enda svaret som kan ges. Jag vet inte hur ni hade gjort. Visst det hade varit fullt möjligt för mig att ta en bild, bearbeta den och föra över till telefonen och SMS:at, men samtidigt varför skulle jag göra det. 

#7

Varberg

"Ponera att du tänker sno en av cyklarna här, vilken skulle du ta då?"

"Jag har redan en cykel och behöver ingen.#

"Ponera ändå att du skulle välja att sno en."

"Varför, när jag redan har en. Vad ska jag med två cyklar till?"

"Du då Erik, vilken skulle du sno?"

"Nja, jag är ju lite stel och går nog hellre ändå. Jag cyklar inte längre som du vet."

#8

Varberg

Varberg är en sommarstad. Det händer mycket. Här cyklar till exempel en man förbi Societetshuset. Han ser ut att komma ifrån Ullared.

#9

Varberg

Den lilla scenen i societetsparken lever sitt liv i någon slags dvala. Publiken håller avstånd på annat håll. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-10-05 18:36 | Läst 893 ggr. | Permalink
Trevliga berättelser om Varberg. Tyvärr en plats jag inte besökt. Hälsar NL
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-06 13:42
Tack så mycket Nils-Erik!
Det var trevligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Hej Jörgen - trevlig dokumentärserie om Varberg. Jag har aldrig varit där, men det är många danskar som har, tills färjeförbindelsen från Grenå i Danmark stoppades.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag antar att det inte är jag som du omtaler som en möjlig cykeltjuv :-) :-) Jag har verkligen slutat cykla och jag är också minst sagt lite stel. Så jag håller mig till min Mnicrosser :-)
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-06 13:50
Tack så mycket Erik!

Du kan vara helt lugn det är inte dig som jag tänker på i den här historien. Namnet kom av en ren ingivelse.
Jag har åkt med den färjan. Var sedan och besökte Århus ett par dagar. Trevlig stad med det fantastiska ARos - Aarhus Kunstmuseum. Numera går färjan mellan Halmstad - Grenå.

Hälsningar Jörgen
Lite väl framfusigt att begära att man ska ta en bild om de inte ens har en kamera, har ibland erbjudit mig att ta en bild om jag ser att det är en familj som försöker ta någon typ av gruppfoto. Jo Varberg är fint, vi var ofta där när vi bodde i Kungsbacka. När societetshuset var öppet för lunch så var vi där och åta ganska ofta, så ofta vi hade möjlighet till faktiskt. Men de stängde för lunch, då åt vi istället ute på Getterön på Parasollet, det kunde kombineras med ett bad. Var det vi societetshuset så blev det istället en tur runt fästningen. En fin serie bilder
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-06 13:53
Tack så mycket Peter!

Jag blev lite ställd till en början av hans märkliga begäran. Kände mig lite dum en kort stund för att jag sa nej, men det gick över.

Hälsningar Jörgen
Vilket härligt reportage från en underbar Stad! Jag älskar Varberg och gillar att åka dit bara för att ströva runt lite... Fotograferar då och då med ;-)
Fick min rehabiliterings behandlingar efter cancer på Varbergs Kurort och sen dess klappar mitt hjärta alltid varmt för denna stad.
Ibland är nej det enda svaret som kan ges, det är sant och det är svårt. Jag tänker ofta på min mormor som sa att det finns alltid två svar på frågor: ja och nej och man få acceptera det från båda sidor... När man får "nej" och när man ger "nej"... och det betyder inte att man är otrevlig...
Hälsningar Halina
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-12 17:09
Tack så mycket Halina!
Det var roligt att höra.

Hälsningar Jörgen