Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Vilken vinter...

Virsehatt

Den här vintern har verkligen fått mig att ge mig ut på olika fototurer mer än någon annan vinter sedan jag började fotografera. All snö på marken och på träden och sol på det. Det har liksom inte bara funnits på kartan att stanna inne när det har varit så här.

För två veckor sedan körde jag och sonen till Virsehatts naturreservat några mil inåt landet.

#2

Virsehatt

Virsehatt är en stor friliggande höjd i landskapet. Via en rad olika trappor kan man ta sig upp på toppen relativt smärtfritt. Väl där upp hade man förr en fin utsikt, men träden uppe på toppen har vuxit upp så pass att det mesta man ser ifrån toppen är träden som växer där. Med lite tur kan man skymta en del av den forna utsikten mellan träden. Vi hade dock inte för avsikt att ta oss uppför trapporna till toppen den här gången.

#3

Virsehatt

Vi skulle gå in i hagen

#4

Virsehatt

och ner till Sennanån som finns en bit ner i själva hagen. Jag har sett strömstare vid ån vid ett par tidigare tillfällen och hoppades på att kanske kunna göra det den här gången också. I kameraryggsäcken låg telezoomen nerpackad utifall att.

#5

Virsehatt

Det finns ett parti med strömmande öppet vatten i ån. Det är här jag har sett strömstare vid de tidigare tillfällena, men den här gången syntes ingen till. Det gjorde inget. Det fanns annat att fotografera. En an orsakerna till att jag började fotografera landskap för några år sedan är dels att jag tilltalas av den typen av fotografi och dels för att jag ville få ut något om mina fågelfototurer inte skulle bli vad jag egentligen tänkt mig p g a den/de förväntade fåglarna inte skulle visa sig att vara på plats. Efterhand har jag dragits även till s k "woodland photography" (jag vet ingen svensk term för denna typ av fotografering. Skogsfoto?). Mycket tack vare mitt långa intresse för karaktärstarka solitära träd och Simon Baxter's Youtubekanal.

#6

Virsehatt

#7

Virsehatt

#8

Virsehatt

#9

Virsehatt

#10

Virsehatt

Visst jag fotograferat fortfarande fåglar, men inte lika stor omfattning som förr. Jag kan gå igång på ett träd, en bit skog numera ungefär i samma grad som jag för en del år sedan försökte fota fisktärnor i flykten. Båda är skönhetsupplevelser som väcker något inom mig. Det är väl därför jag också till mycket stor del finner mina motiv i naturen. För det är i naturen jag trivs bäst. Här är jag hemma.

#11

Virsehatt

#12

Virsehatt

#13

Virsehatt

#14

Virsehatt

#15

Virsehatt

De här fina vinterveckorna har varit till stor glädje för mig och många andra det här året. Nu har det vänt och istället för minusgrader har det blivit flera plusgrader som fått snön att smälta i en rasande fart. Det är inte mycket kvar. Fortsätter det så här någon dag till kommer jag att i slutet av veckan att kunna börja cykla igen, vilket jag faktiskt uppskattar.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-02-22 12:12 | Läst 1209 ggr. | Permalink
Väldigt fina bilder! Det har varit en bra vinter helt klart. Vilket vackert ställe Sennanån är. Där kan man spendera mycket tid med gråfilter m.m.

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-22 21:00
Tack så mycket Johnny!
Jodå hit kommer jag att återvända lte längre fram i vår med ND-filter och kanske kan jag även få någon bild på strömstaren då istället eller något annat.

Hälsningar Jörgen
Härliga vinterbilder och minnena kom åter. Besökte området i slutet av diafilmseran så det får nog bli ett nytt besök framöver med modernare fotoverktyg.
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-23 16:21
Tack så mycket Gunte!
Då har det nog hänt en hel del sedan ditt senaste besök.

Hälsningar Jörgen
Trots att det nu snabbt vänt till vår glädjer jag mig fortfarande åt dom strålande vinterveckorna. Och du har ju bevisen på hur fint det var! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-23 16:23
Tack så mycket Björn!
Samma här. Vädret här just nu här är en tjock dimma.

Hälsningar Jörgen