Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Virsehatt igen

Virsehatt

Snön är nu helt borta. Nästan i alla fall. I de mer skuggiga partierna ligger det små små borttynande rester från vintern som varit. Är det vår nu? Nja, inte riktig. Den står väl och vacklar och kan inte riktigt bestämma sig fullt ut, men den är nog inte alltför långt borta. Några sista dagar kyla annonseras komma de närmsta dagarna.

Än en gång har jag besökt Virsehatt. Den här gången tillsammans med min fru. Efter att ha gått en runda i området jag mig ner till Sennanån med stativ och ND-filter. Min fru gick bort till några träd och skakade. Hon har fastnat en del för ICM-fotografering den sista tiden och passar på när tillfälle ges att utöva detta fotografiska hantverk.

Jag hade väl närt en svag förhoppning om att kanske kunna få några bilder på Strömstare. Så blev det nu icke. Kanske en annan gång. Det är ett fint område så några mer turer blir det säkert längre fram i vår. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-03-05 15:45 | Läst 1111 ggr. | Permalink
Nä precis ingen strömstare osis och ingen vår..bara leta tecken. Den är på väg. Ser tydlig skillnad
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-06 16:21
Jo, den är på väg. Det känns i luften på något sätt. Jag har ett annat ställe som är tämligen strömstaresäkert. Hade tre stycken där för något år sedan. Lite för långt bort bara för att det skulle kunna bli några foton. Virsehatt är bättre på det viset. När de ä där kommer man närmare.

Hälsningar Jörgen
Vackert ställe det där! Ingen snö kvar här heller sen flera dagar.. Kollade 'min' Strömstare (3 st.) vid Nacka Gård i veckan, men ingen var där.. Som tur var fanns den trevliga Gärdsmygen kvar, så det blev lite bilder på den istället! Ser ut som det borde finnas Gärdsmyg i din miljö här!
Hälsn!
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-06 16:23
Tack så mycket Jan!
Det kan var luriga. Jag har haft både strömstare och forsärla i bäcken som rinner 100 meter hemifrån. Jag såg ingen gärdsmyg den här gången. Jag hörde den bara.

Hälsningar Jörgen
Blev riktigt behagligt med det fina varma ljuset..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-06 16:24
Tack så mycket Gunte!

Hälsningar Jörgen
Det ser vackert och lockande ut, värt en utflykt. Strömstaren har jag inte sett på många år, inte så mycket strömmande vatten där jag bor.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-03-09 17:09
Tack så mycket Stefan!
Det är fint ställe, som jag besöker lite då och då.

Hälsningar Jörfgen