Att spegla det jag gillar.

Några fler..

Och då är det Sidensvansar jag menar.. fotade i mitt närområde i Söndags. Ska straxt gå ut och se om dom finns kvar även idag.. Hoppas dom är där imorgon då finns det chans till sol här.. har annars en hel del bilder ytterligare att fixa med.. Fotat med 80-400 mm.

   

Tycker att dessa vackra fåglar nästan ser ut som dom vore hämtade ur nån Japansk målning..

 

Tack för mig!

Inlagt 2019-02-05 13:11 | Läst 661 ggr. | Permalink
Riktigt fina de bilder i rätt exponering, så fint med snön också. Tyckte inte dessa passade i den urvattnade versionen
Svar från ehrsa 2019-02-05 16:47
Hej! Ja, dom är väldigt fina dessa fåglar, tror aldrig man tröttnar på att fota dom.. Gick dit även idag och nu var dom ännu fler.. kanske 100 st.. och lika orädda! Tredje dagen nu som dom är där, imorgon blir det sol och kallt igen så det kanske kan bli lite 'solbilder' som omväxling då! Äpplena såg ut att kanske räcka ett par dagar till.. De 'Japanska' blekta versionerna är man nog lite ovan vid.. se det som en fortsättning på temat 'ljusa motiv' som vi båda experimenterat med.. Tack! Peter.
Hälsn!
Bild 1-3, du gjorde det igen!
Svar från ehrsa 2019-02-05 16:50
Hej! Och jag gick till äppelträdet idag igen.. och där satt dom åter.. kanske 100 st. och idag var det tredje dagen i rad! Såg ut som äpplena kanske räcker ett par dagar till, och imorgon verkar det bli sol och kallt igen.. det blir fint! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Visst är dom strålande vackra! Och inte blir bilderna sämre av att sidensvansarna sitter i äppelträd med dom vackraste gula äpplena kvar, helsnyggt! Och har jag förstått rätt är det väl typiskt att du hittar dom just i ett äppeltfräd? Hälsningar/ Björn T!
Svar från ehrsa 2019-02-05 17:02
Hej! Sidensvansen är nog i mitt tycke den vackraste 'vinterfågeln' vi har.. 'designen' på den är fantastisk! Och det stämmer bra det här med det lite speciella äppelträdet! Det har ofta väldigt många äpplen och äpplena sitter kvar mycket länge på just det här trädet, så Sidensvansar och några Björktrastar har ett 'stabilt' äppelträd där dom kan kalasa, bara dom hittar dit.. Just det här äppelträdet ser man bra när man promenerar utefter Årstaviken, och jag brukar hålla koll på det redan från oktober.. men inte förrän i söndags så dök de första Sidensvansarna upp och nu har dom varit där tre dagar i rad.. och det ser ut som äpplena räcker ett par dagar till.. imorgon blir det dessutom sol och kallt igen, det kommer bli extra fint! Det finns nästan inget som skymmer solen där, under hela dagen! Tack! Björn.
Hälsn!
superläckra bilder igen, gillar bild 2 skarpt när den breder ut vingarna :)
Svar från ehrsa 2019-02-05 17:12
Hej! Ja, dom är fantastiska dessa vackra vinterfåglar! När bild två togs så hade jag ganska grått och mörka förhållanden, jag använde 'M' och slutartid 1/1000 sek. f/6,3 och 'auto-ISO' som blev 1800 och -0,7 i exponeringskompensation. Jag kommer gå dit imorgon igen, det ska bli sol och en hel del minusgrader igen.. Då ska jag försöka fota nån individ med ännu snabbare slutartid och ändå kunna hålla ner ISO:t.. Då borde man få ännu mycket skarpare bilder där vingarna är 'ute'.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2019-02-05 20:38
Hej okej, ja jag kör enbart i manuellt läge nu med auto iso på nikon kameran. Vande mig ganska fort faktiskt :)
Okej ser fram emot soliga vinter bilder, lycka till :)
Jamen det har du rätt i. Det är verkligen något japanskt penselmåleri över dem. Fina bilder. Som tidigare sagt här.
Svar från ehrsa 2019-02-05 17:18
Hej! Ja, man måste prova att dra lite i 'reglagen' ibland.. Känns lite som dessa vackra fåglar i sig har något slags 'Japanskt måleri' över sig.. även utan att man gör så här med bilderna.. och efter så ser det i alla fall ännu mer ut så som mina fördomar om 'Japanskt måleri' ibland kan se ut.. Tack! Gunnar.
Hälsn!
Underbara bilder, speciellt 2 och 3. Äpplena gör mycket till. Kanske en bra idé med manuell inställning. Ska testa det.
Svar från ehrsa 2019-02-05 21:40
Hej! Ja, dom är fina 'våra' Sidensvansar, tycker dom är de vackraste 'vinterfåglar' vi har, med Domherrar som god tvåa.. När jag går ut för att fota fågel så vill jag ha kontroll på slutartid och bländare då blir det 'M' som jag väljer och ofta har jag då ett 'förval' på 1/400-500 sek. och f/6,3 och alltid 'auto-ISO' , och exponeringskompensationen på -0,7 till -1,0 det här gäller för de flesta sittande fåglar i lite mörk miljö, auto-ISO håller alltid ner ISO så långt det går med tanke på mina andra manuella inställningar. Kommer det då en Duvhök flygande med ljus himmel som bakgrund så försöker jag snabbt ändra till kanske minst 1/1000 sek. eller snabbare, och så ändrar jag snabbt exponeringskompensationen till kanske +1,0 eller mer.. då blir det 'auto-ISO' som ändras.. fortfarande kör jag med f/6,3 lite nedbländat alltså, från 5,6. Alla objektiv blir något lite skarpare när man bländar ner lite och skärpedjupet ökar också något lite.. Men är det väldigt mörka förhållanden så använder jag också f/5,6.. det håller också ner 'auto-ISO' något lite.. jag tycker ändå att mina kameror är så pass bra, så bruset är sällan problem under de ljusförhållanden som jag fotar i.. Däremot så kan jag ofta använda 'A' läget på mina Nikonkameror när jag fotar 'på stan', då väljer jag 'bländarstyrd' exponeringsautomatik, så får exponeringstiden bli det som det blir, då kanske jag själv väljer ISO också, men 'auto-ISO' funkar bra även då tycker jag.. Auto-ISO vill samma sak som jag, att det ska vara så lågt ISO som möjligt.. Testa! Tack! Mats.
Hälsn!
Mats Erikson 2019-02-05 22:18
Tack för tipsen!
Grattis !
Nu har du underhållning, hoppas dom stannar några dagar så att du får något kul att fota.
Så fina bilder med dom gula äpplena.
Jag får nog dra till storstaden om jag skall se några fåglar verkar det som.
Nu är det heldött hemma hos mig, har aldrig varit med om maken.
Knappt en talgoxe på besök de senaste dagarna, fattar inte vad som hänt. Konstigt om det bara beror på sparvhöken, men har en 7-9 st skator som också kommer och bråkar och stundtals skrämmer iväg dom små. Kanske att dom också är en orsak.
ing-marie
Svar från ehrsa 2019-02-06 17:06
Hej! Vad tråkigt att inte fåglarna visar upp sig fint hos dig just nu, speciellt Sidensvansarna tänker jag då.. lider med dig.. Allt blir ju så mycket roligare när fåglarna rör sig runt i omgivningen.. det är rogivande på något sätt! 'Mina' Sidensvansar på andra sidan 'Tantoberget ' här är fortfarande kvar idag, som blir 'dag 4' räknat från i Söndags som var den första dagen som dom dök upp här. Som mest har dom varit kanske 100 st. men ibland är dom kanske bara 10 st.. och det händer även att ingen är här, men det är bara tillfälligt, dom är oftast tillbaks inom en kvart.. En Sparvhök skrämde iväg hela gänget igår när jag stod där, även fast den passerade högt upp.. Men det finns också en 'sångare' i samma träd som också äter Äpplen och det är en Svarthätta (hane), som ibland biter ifrån lite mot Sidensvansarna med ett irriterat läte.. Sidensvansarna far ibland mest runt i trädet och irriterar andra individer, så även Svarthättan! Fick fina bilder på den också idag, i sol och medljus.. Min högst subjektiva beräkning säger att Sidensvansarna gissningsvis finns kvar veckan ut, sen är troligen äpplena i trädet slut.. och då är nog inte svansarna kvar här längre.. Och jag har väldigt många bilder att gå igenom nu.. men det kommer en blogg med mer bilder nån/några dagar framöver.. Kul är det att ha så många fina bilder att kunna sålla bland.. det är så många så man måste även slänga bilder som är bra.. kallas 'lyxproblem'.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Hej Jan Vilka fina bilder på sidensvansarna och i den vita bakgrunden så blir det snyggt Bra fotograferat Hälsningar Gert
Svar från ehrsa 2019-02-06 17:12
Hej! Ja, dom är ju fantastiska Sidensvansarna! Nu har dom varit i samma Äppelträd i 4 dagar, och troligen finns dom kvar där veckan ut, sedan är nog Äpplena slut.. Har säkert tagit ett par tusen bilder på dom nu.. så nu är det en del efterarbete kvar.. man får slänga även bilder som är bra.. och spara bara de som är 'exceptionellt bra'.. men det är ju 'lyxproblem' som man kan leva med.. :-) Tack! Gert.
Hälsn!