Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

En prommis runt fjärden..

Tog en promenad runt Riddarfjärden härom dagen, det blir inte så ofta när sommaren är så varm som denna har varit, det är för svettigt helt enkelt.. Men nu är det fint, och lagom varmt! Det blev ett medsols varv som så ofta, vet inte varför men det känns alltid naturligast.

Idag är det precis 47 år sedan det blev högertrafik här i Sverige, som jag skrev i en tidigare blogg. På min promenadrunda så gick jag via Heleneborgsgatan bort mot Västerbrons början här på Söder, och även där ligger spårvagnsspåren kvar oanvända sedan dess..

Alltid lika trevligt att se dessa klenoder från Västerbron..

Snart är det väl dags för upptagning av dom..

Det här är en företeelse som jag tycker är svår att förstå! Dessa lås är väl nått slags bevis för kärleken, att man knyter band med varann typ.. Men.. exakt här är det som folk som inte vill leva längre, brukar hoppa ifrån..  Det är därför som det övre stängslet tillkommit för ett par år sen, som ett försök att göra detta krångligare.. Har själv i mitt tidigare yrke varit med om att plocka upp "tvåsiffriga" antal människor som hoppat här, några få har överlevt andra icke..

Dessa lås skadar också denna gamla järnbro så att den börjar rosta..

På Kungsholmen finns Pipersgatan där denna växt fått bre ut sig fritt, ganska häftigt faktiskt!

Klassisk turistvy..

Lite motljus..

Över till Riddarholmen via gångbanan vid järnvägsspåren, här finns en del vackra byggnader, men inte längre någon fastboende, den siste försvann för några år sedan. Det mesta tillhör domstolsväsendet på den här holmen.

En fika där, med utsikt mot Riddarfjärden.

Långholmen och Västerbron i bakgrunden, och ett okänt konstverk (för mig) i förgrunden.

När man går utefter järnvägsspåren från Riddarholmen bort mot Södermalm så blir det uppenbart hur eftersatt underhållet av Sveriges järnvägar är. Här är nog de mest trafikerade spåren i hela Sverige, här kommer det tåg varje minut i stort sett, ändå så är inte spåren bättre än så här..

En sliper som inte imponerar på mig..

Och här har den klammer som ska hålla i spåret vid slipern lossnat.. Och så såg det ut redan i vintras när jag upptäckte detta..

När tågen passerar så rör sig rälsen upp och sedan ner, med en subjektiv bedömning på c:a 5-10 cm "slaglängd".. Synligt för blotta ögat! Syns dock inte på bild.

Bort mot Södermalm så dyker denna fina träbåt upp..

Sedan är det bara en promenad upp till Hornsgatspuckeln, för en vidare promenad Hornsgatan hem.

Tack för mig!

Postat 2014-09-03 21:44 | Läst 1219 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hemliga sjön..

Jag har en "egen" insjö, som jag upptäckte för drygt 25 år sedan. Läget är unikt för att vara en insjö, den finns på en ö i Stockholms yttre skärgård. Sjön ligger endast 200 meter från en fin havsutsikt och är omgiven av en tät vegetation och syns inte utifrån, den finns inte heller med på sjökort. Och jag har heller aldrig stött på nån annan besökare här under alla dessa år, vilket ger en extra vildmarkskänsla! 

Den här platsen tycks vara ett favorittillhåll för traktens Havsörnar. Dom häckar inte här, men tycks ofta använda sjöns omgivande grova tallar som en rast och viloplats, här är helt enkelt ett ostört läge eftersom "båtfolket" sällan ger sig in i den här terrängen, utom jag då..

Här är "hemliga sjön", sett med ett panorama av tre bilder

För att ta sig dit så får man lämna öns strandlinje och ta sig genom en rätt så tät vegetation med gamla knotiga martallar formade av väder och vind, troligen så formades dom i en tid när övrig vegetation var obefintlig, men numera är dessa gamla tallar väl skyddade av annan vegetation.

Just den här formen, där en låg sidogren nästan lika grov som stammen i sig skjutit iväg, kan man se flera gamla exemplar av så det är antagligen något genetiskt också.

Har man sedan tur och smyger tillräckligt så kanske den sitter där.. "silverryggen"..

Eller så är det nån yngre örn som drar iväg, när man kommit för nära..

Ofta så kommer individen tillbaks för ett extra varv, antagligen för att kolla upp vad som skrämde den

Ganska ofta kommer ytterligare nån individ flygande förbi..

Så är besöket över, dags att lämna denna vildmarksdröm..

Tillbaks vid havet..

Tack för mig!

Postat 2014-09-01 06:22 | Läst 1667 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera