Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Blev lite tagen..

Idag var sommaren tillbaks igen i Stockholm, och eftersom jag var ledig så blev det som så gärna och ofta en tur på cykeln utefter stadens kajer, och även en runda ut på Djurgården. Alltid händer det nått, och om inte annat så får man titta på alla turister..

När jag cyklade Söder Mälarstrand mot Slussen så såg jag akterskeppet på en båttyp som jag kände igen, en Caravelle 33,  som också var på väg bort mot Karl Johan slussen för att ta sig ut till saltsjön från Mälaren. Väl framme där så tog jag ett par bilder på båten, den såg fin ut!

Just en sådan båt köpte min far och mor i slutet på 70-talet i form av ett löst skrov och överdäck för sig. Sedan tog det 5 år att bygga ihop det hela till en helt färdig båt.. Den sjösattes våren 1982. Jag var med och byggde på båten rätt så mycket och den blev väldigt fin med bra standard, som en bättre husvagn.

Den båten lånade jag själv några gånger när jag var ut i skärgården med kamrater, men också en hel del turer med familjen gjordes. En hel del Torsk har pilkats från denna båt, tills 'Göteborgarna' kom med sina vansinnigt stora trålare i mitten på 80-talet och drog rent.. Sedan dess har aldrig Torskbeståndet återhämtat sig!

Farsan sålde sedan den båten för säkert lite mer än 15 år sedan, jag minns inte riktigt? Köpare var någon söderut, neråt Söderköping, nära inloppet mot Göta kanal från Östersjösidan. Vill minnas att farsan fick rätt så bra betalt, den var i fint skick! Farsan har haft flera andra båtar sedan dess, både motorbåtar och segelbåtar. Båten döptes till 'Äntligen', efter 5 års byggande.. Jollen som hängde efter fick heta 'Klara'..

Så här såg dagens Caravelle 33 ut vid Slussen:

När jag kom hem på sena eftermiddagen så tittade jag lite närmare på båten i datorn, och först då såg jag namnet på detta fina exemplar av den båttypen..

Namnet har tydligen behållits av nuvarande ägare.. Min far dog för 2 år sedan i augusti.. 80 år gammal.. den där båten har jag varit med och monterat det mesta på.. Jag tar det som en hälsning från min far, just denna dag.. Och jag tog nyss en liten Whiskey lagrad i 12 år, som är ett arv från min fars barskåp.. Den fina kameran som bilden togs med är också den bekostad av arvet från min far.. min far gillade också att fota.. När jag cyklade hade jag en ljus keps (i stort sett oanvänd) som också den övertogs efter min far.. Det är den kepsen jag har på min 'profilbild'.. Jösses, det är inte utan att jag fäller en och annan tår nu.. En fin påminnelse blev denna båt idag.. 'världen är inte så stor' trots allt, detta fick jag ett fint exempel på denna dag..

Tack för mig!

Postat 2015-07-11 22:02 | Läst 2415 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Dagens lilla stadspromenad..

Tog T-banan in till city för en sen liten lunch på Konserthusets trappa.. ett trevligt ställe att sitta en stund på, med utsikt över folklivet.. Fortsatte sedan att promenera hemåt via en lite västligare sträckning än jag brukar, och sedan via Gamla Stan och vidare Hornsgatan..

Se där, det blev visst en liten selfie också..

Dagens lilla och sena lunch blev en för mig klassisk Turkisk burgare från Hötorgshallen, med denna utsikt..

Sedan blev det Gamla Brogatan västerut..

Vem har inte köpt skor här genom årtiondena..?   Faktiskt inte jag..

Klara Norra Kyrkogata

Han "är ganska mager om bena, tillika om armar och hals".. våran Nisse..

Klara kyrka

En del kom före Romerna..

Gamla Stan..

Stortorget

En fika fick det bli 'Under Kastanjen'..

Järntorget

Tack för mig!

Postat 2015-07-07 22:46 | Läst 1070 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hjältarna i Kungsan..

Bra uppslutning på hyllandet av EM-hjältarna i Kungsträdgården idag.. såg dom först (nåja) rakt över huvet på mig vid Hornstull, när dom eskorterades av två JAS under inflygningen till Bromma, men jag hann inte fota dessa.. Vädret var annars det bästa tänkbara för en sådan här hyllning idag!

Vissa brydde sig inte..

En del trängsel hemåt..

Tack för mig!

Postat 2015-07-01 23:07 | Läst 810 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera