Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Juni på stan..

Och det är bilder tagna i Stockholm under mina promenader här, det kan nog bli tre gånger i veckan när vädret är gynnsamt.. Och det är ofta människors blickar, mimik, eller annat uttryck som gör att dom kanske hamnar på bild.. ibland hinner man inte fota det man ser, men ofta går det faktiskt.. Fotona här är tagna med 20, 50, eller 85 mm. olika objektiv ger olika karaktär på bilderna, svårt att säga vilket jag gillar bäst.. dom fungerar alla, men lite olika..

                               

                   

Tack för mig!

Postat 2019-07-03 20:03 | Läst 633 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

'Getingmidjan'..

Om någon försökt att åka fjärrtåg söderifrån ända in till Stockholms central senaste tiden så vet ni att det inte går i sommar heller, förrän i slutet på augusti.. man kan få byta tåg i Flemingsberg eller vid Södra station här på Södermalm, man får helt enkelt byta till Pendeltågen och åka med dom in till city via de underjordiska spår som dessa tåg går på sedan 3 år tillbaks. De spår för fjärrtågen som inbegriper 'Getingmidjan' genom stan håller man på att totalrenovera med början redan förra sommaren, så sker nu i år också och kommer även ske nästa sommar och slutligen även sommaren 2021 till viss del, sedan ska allt hålla i 80 år till.. Och just nu i skrivande stund så har man lyft bort alla broar över 'Söderström'. Här är en väldigt bra video från Trafikverket på hur detta går till!

Själv trodde jag i min okunnighet att bara lite stålbalkar på broarna skulle bytas.. men det är alltså hela broarna som byts ut.. därför kommer lite bilder på det som jag upptäckte, tagna med ett par dagars mellanrum, ena dagen med ett 50 mm. och andra dagen med ett 28-300 mm.

Plötsligt är hela tågbron borta..

Men här ligger halva tågbron från Söderström.. vid kaj på Söder Mälarstrand..

Bara bropelarna står kvar..

Gångvägen på bron (vid räcket) har jag gått många gånger.. trevlig gångväg mellan Riddarholmen och Söder Mälarstrand..

Bara några 'skär' med en skärbrännare så är bron loss.. den här gamla bron är tydligen från 50-talet..

Balken i underkant här är c:a 10 cm. tjock..

Nya tillfälliga motiv..

Samtidigt byts också balkarna på Tunnelbanans röda linje, likaså över Söderström en liten bit bortom fjärrtågens bro.. röda linjen går bara till Slussen söderifrån just nu, där får man byta till gröna linjen för att komma vidare mot city och norrut..

Tack för mig!

Postat 2019-07-02 18:29 | Läst 713 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera