Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På vandring i Embakasi Nairobi nu i färg del 2

Hej igen!

Vi fortsätter vår vandring.

Gert, en man med 40 års erfarenhet av mission,katastrofarbete och återuppbyggnadsarbeten ser allt lite fundersam ut där han går.

En snedvriden bild men så är också världen. Här ser ni det, på vänster sida de fattiga och på höger sida de med mer pengar.

Vaktkur, höga murar och taggtråd.

Bakom den vänstra muren......finns lite getter, barn och en kyrka till...och en radio/telemast för täckningen måste ju vara bra?!

Hello mister! Take a photo of us! Kan jag väl göra i tron att det pappan med sina killar men de var det ju inte. Han ville ha kontakt med mig och följde mig sedan en bra bit. Syftet var att jag skulle göra något för honom, ge han ett jobb, pengar nu blev det inte så men vi hade i alla fall ett bra samtal och jag introduserade han till mina nya kenyanska vänner från kyrkan.

Mycket glad och trevlig kvinna. Visst jag får gärna ta en bild på håret.

Spontana soptippar fanns lite överallt.

Hallå! Valet är över för länge sedan! Tack o lov ett val som var fredligare än förra gången.

Ytterligare en skola. Plåttak, murar, blött och sunkigt...tycker kanske vi.

Nya hus på g.

Blött och kladdigt på de sk vägarna men ser ni kvinnorna. Fina, rena kläder ändå! Fattar inte hur de lyckas med det konststycket.

Lekplats?

Tror jag avslutar med lite barnbilder, några av barnen ni kanske känner igen.

Den här gluggen ni kanske känner igen?

Vad säger man om dessa underbara ungar?? Visst finns det hopp för dem?

Innanför grinden fanns den här tonåringen, han och tre andra killar hade fått jobb av kyrkan som vakter. De var föräldralösa, fick bostad, skola, mat och ett jobb. Grabben var mycket stolt, har tyvärr glömt hans namn.

Ytterligare glada ögon i luckan.

Skönta att få sitta och vila benen en stund eller hur Anita?

Anita är en sådan där härlig person med stort hjärta.

Han ville att jag skulle ta en bild till, han hade hämtat sin uniformsskjorta för bilden skull, inte nekar jag till det. Lovade han och hans kompisar att de skall få se bilderna med hjälp av pastorn(har hans email).

Här har vi fyra stolta grabbar!!

En lite rörig bild får avsluta bilderna. En kyrka på rätt plats, i rätt tid med ett hjärta för sina grannar!

Besöket i Embakasi är slut. Jag har minnen/intryck som jag alltid kommer att bära med mig från denna dagen. Det var en förmån att få möta alla dessa människorna i dess olika situationer.

Om ni orkar finns det en risk att jag återkommer med lite bilder från konferensen som vi var på. Nu har jag precis kommit fram till föräldrarna på Hasslö så det blir inget på ett par dagar.

Ha de!

Daniel

 

 

Inlagt 2013-09-20 22:07 | Läst 6483 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilken berättelse och så intressanta bilder.
Frisyren är fantastisk och barnbilderna för goa.
Tack för att du valde att visa dem i färg.