Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

En smörbolls liv

Hej!

Tog en promenad efter ett nattpass nyligen, denna gång blev det vid Bondbergets naturreservat på Ekhagen i Jönköping. Mitt mål eller min önskning var att kanske kunna få höra en sommargylling eller någon annat kul i fågelväg. Visst sjöng det fortfarande lite fågel men de flesta hade det fullt upp med att mata sina ungar, de flög snabbt undan innan jag hann ta några bilder.

Blommorna däremot kan inte flyga, de var lite lättare att få med på bild. Har och var stod några smörbollar, tror de heter så. Började med att fota några i full blommning, hittade sedan fler blommor börjat vissna. Tyckte även de var värda att få med på bild, vackra även de i sitt "förfall".

Helt perfekt

Tappat spänsten men bara lite...

Sliten

Livskraften tryter men vacker ändå?

Vari sitter min skönhet nu?

Naken och blottad!

Är livet slut efter "döden"? Är åldrandet något fullt eller vackert?

Fåglarna då? Helt oväntat hörde jag och fin även syn på en fin mindre flugsnappare i ett litet bokskogsområde, en bonus.

Mindre flugsnappare

Till sist min favoritfågel, en koltrast i grönskan.

Vacker!!

Daniel

Postat 2011-06-22 11:03 | Läst 2906 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det blir alltid mycket att göra under Vätterrundan!

Go kväll!

Det är kväll och det är snart dags att knyta sig. Först en liten blogg om natten som varit. Så här dags har nog alla som cyklat rundan i år kommit i mål. Jag har som ambulansare jobbat många gånger när Vätterrundan körs.

Det är alltid mycket att göra, allt beror inte på V-rundan, den går alltid på en fredagsnatt, försommarkväll med många ute på stan etc. Att därutöver få ta hand om en drös "fanatiska" cyklister kan göra att det blir lite väl mycket att göra.

I år hade vi äntligen fått ha en extrabil inkallad!!  Den fick jobba hårt.Det hjälper att tjata på ledningen ibland. Med fanatisk menar jag alla dessa som oturligt skadar sig, de kan ha brutit ben, nyckelben, handleder, haft hjärnskakningar mm men nog vill de fullfölja sitt lopp. "Plåstra om mig, det räcker, jag måste åka vidare"!!

Under en sällsynt lugn halvtimma hann vi stanna vid depån i Jönköping och ta några kort och prata med några cyklister. Det händer att jag har kameran liggande i bilen.

Bron över Munksjön.

Vid depån.

Cyklar och bajamajjor.

Vattenpåfyllning.

Kan jag få lite mer blåbärssoppa?

Efter ha sovit en stund vid nattpassets slut tog cykeln till Vätterstranden.

Hälsning!

Färgglad.

En av flera "liggande" cyklister.

Det e nog allt lite kämpigt.

Välutrustad cyklist, kameran är med...men linsskyddet e på!

Här går det tungt...kämpa på det är bara 2/3 delar kvar!!

Jag är impad av alla som gör detta men skulle aldrig göra något som detta själv. Till sist en liten vädjan till er eventuella Vätterrunda-cyklister som läser detta: Var snälla och släpp fram oss när vi kommer med blåljus och siren!!

Go natt, nu måste jag ladda för morgondagens dygnspass, det blir säkert en sväng på Dreamhack(ca 10.000 besökare där).

Daniel

 

Postat 2011-06-18 22:04 | Läst 2483 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitt första speedway möte!

Go kväll!

Jag är ingen älskare av motorsport! Jag tycker det kostar mycket pengar, det väsnas något otroligt mycket, det kommer ut en massa skit i naturen(avgaser, skräp mm) och det tär på ändliga resurser som olja och bensin.

Så varför befann jag mig då på speedway?? Jag skulle ju se på fotboll i Nässjö vid Skogsvallen, min grabbs lag Hovslätts IK skulle spela mot Nässjö FF.

 En skylt; Speedway kl. 19.00 och så en pil som visade vägen. Inte mycket till reklam men den fungerade. I fotbollspausen gick jag bort till speedwaybanan.

De har samlat allt här på Skogsvallen, 5-6 fotbollsplaner, en friidrotts arena, bygger innomhus hall för bandy och hockeyhall samt då en speedwaybana.

I skydd av lite plank låg banan, biljettkillen var schysst och lät mig komma in och se några heat. Det var lite gammaldags, lite slitet, enkelt men charmigt! Hundratalet personer satt i kvällssolen och njöt av sin sport. Jag skall nu med några bilder visa mitt första live-möte med speedway.

På väg ut till banan. Det är Nässjö som möter Solkatterna från Karlstad, div 1.

Uppvarvning.

Starten har gått! Jag tror det är bäst att stå i innerringen och fota men jag hade inte tid att fråga någon om det var okej att göra det. Nöjde mig med att fota utifrån.

En ledare mot första kurvan.

Första kurvan.

2:a kurvan.

Ni som fotar speedway får gärna komma med tips om hur man gör för att få bra bilder om ni har lust.

Gillar blicken på föraren. Jag använder en Canon 7D, 70-200 med en konverter 1,4.

I kurvorna hade de lustuppblåsta skydds"staket". Har för mig att ngn ung kille skadat sig här på banan innan de fick de nya skydden.

Tror Nässjös bana är rätt hård med lite sand/grus på ytan att sladda på.

Kurvtagning i ledning.

Med filmkamera på hjälmen.

Fokuserad förare!

Shit...nu e jag sist igen!

Hur blev då mitt slutbetyg? Det var kul! Vilket adrenalinpåslag de har, vilken kamp i kurvorna. Tufft ute på banan men go stämning i depån....mja jag skulle nog göra om detta tror jag.

Daniel

 

 

Postat 2011-06-17 00:39 | Läst 3955 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fåglarna satt inte still....men det gjorde blommorna!

Hej!

Brukar ofta gå upp lite tidigare än jag egentligen behöver för att hinna till jobbet, detta för att skåda fågel och fota lite.

I morse var kaffet med och förgyllde morgonen. Tyvärr hade jag inget flyt med fåglarna idag. Satt högt, skymda av grenar och blad så det fick bli blommor idag. 

Alla är fotade med mitt 70-200 samt konverter 1,4 och 7D, kanske inte det bästa för blommor men är hyfsat nöjd.

Lupiner.

Hundkex.

Vet inte vad de heter.

I Rocksjöns vass hittade jag denna för mig okända växt.

Vit i mörker.

Detta var den sista av blombilderna. Skulle du som kan namnen känna för att berätta vad de heter så gör det gärna. Får passa på att önska alla en skön helg!

Daniel

Postat 2011-06-03 23:04 | Läst 2945 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera