Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På väg hem

Hej!

Efter ett 15-timmars pass så är det skönt att få cykla hem på morgonen, solen lyser, någon minusgrad(i alla fall i skuggan), det är frost i gräset, på blad och bär.

På Ryhovs sjukhusområde finns det många fina små oaser, innergårdar med mycket träd och buskar. Brukar rasta lite kul fågel där ibland. Idag var det lungt på den fronten dock. Det fick bli lite foto på växterna.

Gillar färgerna i bakgrunden, när solen lyser på de vissnande bladen.

Har tyvärr ingen aning vad det är för bär. Efter Ryhov bär det ner mot Vättern, tänkte cykla längs Vätterstranden till centrum. Passerar Liljeholmskanalen, bäst och spana lite fågel, här brukar jag se salskrake. Ingen idag men en undrande storskrake fanns det.

Huvudfärgen var brun på detta exemplar, svart till grönsvart brukar annars vara det vanligaste. Skulle tro att hur solljuset träffar huvudet påverkar vilken färg det blir.

I Jönköpings hamn ligger ensdast några få båter kvar.

Tyckte Hjalmar var värd att beskådas lite närmare, sliten efter många års trogen tjänst. Hoppas Hjalmar blir väl omhändertagen i vinter.

Cyklade till Saluhallen, behövde en bild på två fiskar inför ett bildspel jag skall göra. Vid fiskdisken ställdes frågan, joro visst kunde de plocka fram två fiskar som jag fotade. Vi har fått konstigare frågor sa fiskhandlaren och log.

Inte helt nöjd med bilden ,var nog lite stressad trots allt. Efter en fika i Pingskyrkans café var det dags att cykla hem. Ledig dag i morgon, det skall bli skönt innan helgens arbete börjar.

Hare bäst!

Daniel

Postat 2011-11-17 00:24 | Läst 4390 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Brandmän på hal is!

Hej!

Nu blev ni kanske lite lurade!?

Den här bloggen handlar inte om brandmän under utryckning utan om lite hockey-bockey.

Sitter och softar lite vid datorn, har själv varit och spelat lite bandy i två timmar på Råslätts IP(Jönköping) nu ikväll. Det är hopplöst att lägga sig direkt efter att man fysat.

Har passat på att fixa lite med några bilder från i fredags morse, då jag var med och spelade hockey-bockey.

Varje fredag kl. 07 i Kinnarps Arena(b-hallen) är det match. Hade med kameran och tänkte ta lite bilder medans jag vilade i båset.

Tur att vi hade tre avbytare i vårt lag, för det tog en stund innan jag orkade hålla i kameran efter en stund på isen.

Karlsson har  friläge mot Peter, denna gången blev det mål.

Glad efter att ha gjort sitt första mål!

Trångt framför mål. En del tycker jag har med kameran överallt, nästan så de tycker jag e lite jobbig.

Var är försvaret?? Tur att vi hade Peter i målet han tog bollen. Vi släppte faktiskt bara in två idag och gjorde 10.

Detta är en del av min vardag. Jag brukar spela med dessa "gubbar", har gjort det i kanske 10 år men har aldrig tagit några kort innan. Idag var det dags, kanske de kommer med i "Räddningsplankan" , deras nättidning.

Jocke, trött men har roligt.

Når han bollen eller skall Karlsson bli fri?

Sista bilden för denna gången. Hur är det för er? Klagar "folk" på er, att ni alltid skall ha kameran mer er? Jag bryr mig inte, jag gör det för min egen skull, skulle någon annan gilla det jag fotar är det en bonus!

Nu är det dags att krypa till kojs! Hoppas ni alla får en bra vecka!

Daniel

Postat 2011-11-13 23:59 | Läst 4079 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Idag blev jag glad!

Hej!

Över att solen sken, när jag cyklade hem efter ett dygns arbete på ambulansen!

Efter att ha kört  ambulans i total tjocka ett helt dygn så var det underbart att se solen och lite blå himmel. Fram med kikaren och kameran. Lite fågel och en del blommor blir det nog på hemvägen.

Blommande lupiner strax innan Rocksjön. Cyklar vidare ner mot sjön, fyra sångsvanar flyger trumpetande över mig. Rödhakar, grönsiskor och någon domherre hörs.

Intill Rocksjön ligger Munksjön. Munksjön ligger mitt i centrum av Jönköping men trots det kan man se en del fåglar i sjön. Idag mest mesar, rödhake som sjöng faktiskt samt några gärdsmygar(men den ville inte vara med på bild).

Munksjö AB, fortfarande igång. En del av industriområdet skall bli bostäder framöver.

Det nya kulturhuset Spira, som invigs i morgon den 11.11.2011. Ett mycket omdiskuterat bygge i stan. Jag tycker det är fint men....hade hellre lagt pengarna i vården men så är jag inte direkt någon kulturfreak.

I tidningen är det nästan var dag bilder på blommor. Är tiden ur led, nae det tror jag inte , vi får nog vinter snart.

Den här båten har gjort sitt.

Cyklar vidare, förbi Max och Mc Donalds vidare förbi Skogskyrkogården. Vid Kättilstorp blir det ett fotostopp. Bären lockade till sig lite sidensvansar.

Bären var lättare att fota, sidensvansarna ville ej vara med på bild, lyckades i alla fall få med en, ser nästan ut som bäret kan kväva fågeln.

Hösten är överallt runt blomman, vissna löv jag riktigt känner doften av multnande löv. Det gillar jag!

Gula som solen, nästan lite vårlikt.

Upptäcker en ekorre högt uppe i ett träd, den ser mig också och är lite spänd på vad jag skall göra. Jag lämnar den i fred och är snart hemma igen.

Nu är det kväll, stjärnklart och minusgrader. Passar utmärkt, i morgon bitti skall jag spela hockeybocky med brandkåren, det är något att se fram emot!

Höst på er!

Daniel

 

 

Postat 2011-11-10 21:54 | Läst 4971 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

HV71 mot Linköping, brusigt värre?

Tjena!

Lite annorlunda titel kanske. I förra veckan hann jag smita in en stund i Kinnarps Arena. Fick 40 minuter över mellan två hämtningar och ville försöka fota lite hockey.

HV:s Jesper Fast nybliven landslagsman.

Genom rubriken ville jag väcka nyfikenheten hos sportfotografer och er andra som fotar mycket i ljussvaga lokaler. Hur gör man bäst för att minska brusigheten i bilder?

Per Ledin, vilken vilja den mannen har. Här ser han ut att vara arg, igen. Bilden är ej brusreducerad mer än i kameran. Har en 7D, inställd på standard brusreducering vid höga ISO. Har ännu inte testat ngn annan inställning(har precis ändrat till liten brusreducering vid höga ISO) men ej fotat ngt än.

Per igen men använt Neat Image. Vissa bilder blir väl utsmetade med brusreducering.

HV:s tränare Ulf Dahlén.

Brusereducerad och utsmetad hy, tycker jag. Hellre brus i bilden än så här eller vad tycker ni?

HV:s lagkapten, alltid slutkörd efter ett byte. Vilket föredömme på att gå före och visa kämpatakter.

När jag fotade min kollega( sjukvårdaren) fick jag med Stillman(HV:s sportchef) i en ganska kul posé.

Passning på g.

En gammal HV lirare, Johan Åkerman på besök, här tyvärr i fel lags dress.

Oscar Sund har precis gjort HV:s första mål. Han är just nu HV:s bästa spelare. Oscar blev i dagarna uttagen till landslaget för att spela Karjala Cup.

Ni som har synpunkter på bilderna eller tips hur man bäst gör för att minska bruset får gärna höra av er.

Tack så länge!

Daniel

 

Postat 2011-11-07 20:44 | Läst 5951 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En höstpromenad vid Landsjön

Hej!

Ledig dag idag och jag visste vad som väntade. Det blir en tur till Landsjön med Ulf, en god vän och likasinnad fågelskådare.

Lungt, stilla och lite höstdis, 7 grader varmt? Brr, kändes rått och kallt. Vi blev dock snart varma när vi gick längs Landsjöns vattensjuka stränder.

Vindstilla intill stranden, gjorde att sjögräset speglade sig fint.

Det var gott om gäss vid sjön idag. Mest kanadagäss 850 stycken samt 120 grågäss. Tillsammans med 30-talet sångsvanar hördes de vida omkring. Några sånglärkors sträckläte hördes, längtar redan på att få höra dem i februari/mars. Steglitser, bergfinkar och några domherrar med sitt mjuka vemodiga lockläte sträckte också förbi.

Gässen kommer nog vara kvar så länge värmen stannar, gässen betar spillsäd på åkrarna under dagen, nattetid ligger de i säkerhet ute i sjön.

Gjorde en svartvit variant också, vilken ger mest höstkänsla?

Nu är det dags att lägga sig, skall jobba hela helgen och börjar sju, innan dess skall "lillgrabben" väckas då han har samling till innebandymatch 07.15!! Omänskliga tider, borde vara förbjudet att ha så tidiga matcher.

Gonatt! Vi ses på fs i morrn!

Daniel

Postat 2011-11-04 23:46 | Läst 2927 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa