Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På väg hem

Hej!

Efter natt eller dygnspassen är det alltid så skönt att få cykla hem. Det är min stund av vila, rekreation, bearbetning av eventuella händelser som varit påfrestande.

Det är sällan vägen går direkt hem. På vintern blir det lite kortare "gen/senvägar" hem, det är lite kallt, inte så mycket som händer i naturen.

Dagens "hemväg" gick via Liljeholmskanalen, Vätterstranden och Munksjön. Minus 10 men i alla fall solsken, solen den värmde ju längre turen gick.

Vid Liljeholmskanalen hoppades jag på smådoppingen men den höll sig gömd men en flock på 10 gråsiskor klängde efter lite alkottar och var rätt orädda. Hade mitt 70-200 på kameran.

Inget solsken på denna fina hane men vacker ändå.

En yngre hane med små stänk av rött på bröstet, spetsiga stjärtpennor visar att den är född 2011.

Livet kan vara upp och ner ibland men den här gråsiskan klarar det galant ändå.

Några siskor letade frön på marken så här fick jag krypa lite för att hamna på rätt nivå.

Tack för nu, skall till Kinnarps Arena strax. HV:s J18 spelar match och jag skall vara där som sjukvårdare. Kameran får nog hänga med tror jag....

Daniel

Postat 2012-01-31 17:23 | Läst 2674 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tanzaniaresan började inte på Arlanda

Hej!

Efter att jag förra veckan varit på mitt första fotoklubbsmöte i Bankeryd och där fått se bilder från Sydafrika och Mozambique kände jag inspiration att blogga lite om vår resa i Tanzania 2008.

 Alltså inte helt nyligen gjord resa men har bestämt mig att gå igenom mina bilder på nytt, redigera lite och göra ett nytt bildspel. Gjorde ett på stört efter vi kommit hem(utan att göra något med bilderna) och vill nu se om jag lärt mig något om bildredigering samt se hur jag väljer bilder till ett bildspel.

Jag kanske kommer att fokusera på andra bilder/teman, tycker det skall bli lite spännande faktiskt. Ni kommer att få se ett urval av bilderna, det blir nog ganska många bloggar om resan framöver. Resan har haft en stor påverkan på mig i alla fall.

Här sitter Joel och Jakob och jag på Arlanda.

Resan började inte på Arlanda utan försommaren 2007 då vi av Bengt fick frågan: Vill ni hänga med till Tanzania nästa sommar? Jag skall ordna en resa , vi blir 4-5 familjer. Svaret kom spontant och omedelbart...JA! Bengt är född i Tanzania och har sedan han blev vuxen jobbat i landet i flera år, så en bättre reseledare kan vi inte få.

Därefter blev det flera träffar med våra blivande resekompisar, varav en del vi aldrig träffat tidigare. På träffarna lärde vi och våra barn känna de andra familjerna, vi planerade vår resa, det blev flera omfall under resans gång men till slut hade vi ett bra upplägg.

Den 13:e juni 2008 bar det iväg mot Tanzania.

Ett antal timmar senare på Addis Ababas flygplats, mellanlandning, trötta var bara förnamnet.

Äntligen, "Proceed to gate 2". Vi närmar oss slutmålet, Kilimanjaro Airport som ligger nära Arusha i norra Tanzania.

En massa plåttak finns det...i Addis Abeba.

On your left you see Africas highest mountain, sa kaptenen. Oftast kädd i dimma och moln.

Äntligen får vi känna värmen, lukterna och höra ljuden från Tanzania. Joel lite trött, han åt nästan inget på 20 timmar. Flygplansmaten var inte riktigt i hans smak...

Vår första bilresa, i Afrika tog ca 40 minuter. Oj vad vi spanade och sög i oss intryck. Nu är vi i Arusha och möter för första gången detta spelande gäng. När vi flera timmar senare tog en promenad i stan åkte de fortfarande omkring och spelade, ett brudpar till ära.

Nu följer lite snabba bilder genom bilfönstret.

Skor eller sandaler till salu.

Grönsaker, frukt och ägg i lite sepiatappning.

Samt i färg.

Här bodde vi i tre nätter, ett katolskt gästhem men även en skola. Ett helt okej boende för en billig penning, bra mat och så ligger det centralt och bra. Jörgen får possera lite vid entrén. Världen är liten brukar man säga, inne i köket på gästhemmet så står en god vän från förr. Nämen vad gör ni här...? Kärt återseende såklart.

Vad är det som händer här då?

Jo, efter att vi installerat oss, fått i oss lite mat så kom vi på att Sverige skulle spela mot Spanien i EM samma kväll. Lite knäppa som vårat gäng e/var fick vi för oss att det skall nog gå se även sent en kväll i Arusha. Sagt och gjort hela gänget slängde sig i bilarna och for ut på stan. Hela första halvlek hann ta slut innan vi hittade en restaurang som visade matchen. Glädjen var stor, en stund innan Spanien avgjorde i slutet av matchen.

Vad gjorde det, vi var i Afrika och i morgon var det min födelsedag, som present, att åka i första bilen på safarin i Arusha Nationalpark.

Daniel

Postat 2012-01-23 19:40 | Läst 4215 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Premiär! Jag har varit på fotoklubbsmöte i Bankeryd!

Hej!

En kortis bara. Blev inbjuden för några veckor sedan att bevista Bankeryds Fotoklubbs månadsmöte. I går kväll var det så dags, lite spänd men min kontakt skulle ju vara där.....

I dörren blev jag väl mottagen men fick tyvärr beskedet att min kompis ringt och sagt influensan drabbat han, nåväl jag går in i alla fall.

Väl inne kommer flera fram och hälsar, det syns visst att man e ny. Trevligt bemötande och visst träffar jag några andra jag känner så kvällen är räddad.

Efter lite genomgång av tävlingsresultat blir det bilder från Afrika och mina minnen väcks till liv igen....jag vill dit igen. Blev mycket sugen på att göra ett nytt bildspel igen, det skall jag ta itu med i morgon...börja alltså.

Vänd mig inte ryggen....

Fotad i Stonetown.

Skattjakt?

Flickor på skattjakt, varje morgon.

Min bästa bild, tror jag från vår resa.

Nu e de dags för bingen, det blir fler besök på fotoklubben samt kanske lite mer bilder från Tanzania i bloggen.

Go natt!

Daniel

 

Postat 2012-01-13 00:36 | Läst 3204 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

HV71:s jubileumsmatch kontra E-Type, va han så mycket bättre?

Hej!

Två veckor innan jul firade HV71 att de fyllde 40 år, bl.a. med en utomhusmatch och en konsert i Kinnarps Arena. Jag var med som sjukvårdare på bägge ställena.

Skitväder ute och dåligt förberedd utearena som bilderna strax visar.

Reservdelar på väg till staketet!

De e klart nu! Precis innan matchstart....pust.

Andreas Andersson fick stå, Daniel Larsson är visst dåligt tränad sägs det??

Krigsmålad  Johan Davidsson, fotad genom sargen, fotograferna hade det inte lätt då det regnade och sargen blev blöt. Hittade några skrapor som jag delade ut.

En publikbild med HV:s Jesper Fast längst till höger, tyvärr skadad, benet e av.

Linköping vann matchen med 1-0 i förlängningen, riktigt sur match. Direkt efter matchen tog vi oss till Kinnarps Arena där bl.a E-Type skulle uppträda.

Här följer några bilder tagna på lite för långt håll men så var jag ju inte där som fotograf egentligen....

Publikkontakt direkt när han kom ut på scen.

Han ser lite fundersam ut, tror dock inte han ser mig.

Det är första gången jag fotar på en konsert.

Känslan sitter där.

E-Types tjejer levererade, levde verkligen ut.

E-Type skall visst ha lagt av med spriten(och kanske gott över till Yalla youhurt), hörde han säga det till Lotta Bromé i radion i höstas. I juli semestrade vi på Gotland och sov en natt på en litet kyrkligt pensionat på södra Gotland. När jag stod och pratade med värdinnan ringde hennes mobil, hon svarade.

Det var E-type sa hon, han och hans band skall bo här nästa natt, de har en spelning precis intill. Hon var lite stressad över en sak dock, det var hans kravlista om vad som skulle finnas på boendet, det som hon funderade på mest på var bl.a. lådan med whiskey, förstår han inte att vi inte har sprit här??

Huruvida han fick sin whiskey vet jag inte, om han var bättre än matchen?? Gillar inte alls hans musik, däremot gillar jag när någon ger max i alla situationer. E-type vinner på poäng över HV:s insats!

Nu är det slut för den här gången, Sverige vann på straffar precis, Gött!!

Go natt!

Daniel

Postat 2012-01-04 01:44 | Läst 3478 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera