Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hur är era erfarenheter att visa bilder i fotoklubbar?

Hej!

Om 2 veckor skall jag visa bilder i Bankeryds fotoklubb, det är den klubb jag själv är medlem i. De ville se lite bilder från mina resor i Sydsudan. Jag är hedrad av att få frågan men också liite nervös...eller mycket egentligen.

Är inte direkt van att visa bilder mer än på nätet och då är man ju mer anonym. Nu skall jag stå framför folk, många många riktigt duktiga fotografer.

Har nu gjort tre resor på 1,5 år och har mycket bilder...kommer bli svårt att välja ut vilka som skall visas. Har så många minnen förknippade med vissa bilder och skulle vilja dela med mig av så mycket. 

Har samlat foton i en mapp, den är på över 400 bilder, en omöjlighet så nu börjar arbetet med att få till en röd tråd och att minska antalet bilder i mappen.

Här kommer några svartvita bilder från Lokichoggio, Kenya. En timmes färd från gränsen till Sydsudan, staden har varit vår samlingspunkt innan vi dragit in i Sydsudan.

Pastorns lilla dotter. Vi fick sova i en kyrka på golvet på våra madrasser.

Vi tog en promenad i byn och mötte en massa barn som ville vara med oss.

Daniel K med sin yngsta dotter, lite blyg. Daniel har rest med oss i alla omgångar. En underbar person med mycket glädje i sig. Han har bland annat tolkat mig när jag intervjuar patienterna jag mött i Sydsudan.

Hoppa hopprep är alltid roligt.

Lite spex framför kameran.

Frida, våran barnmorska.

Felix

Avslutar med ett annorlunda sätt att använda en skottkärra.

Hur gör ni era bildspel inför bildvisningar, använder ni något speciellt program?

Nu är det dags för lite gubbinnebandy!

Daniel

Postat 2018-11-27 20:52 | Läst 1495 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vinterhämpling hungrig och orädd

Hej!

Tog en kort fotorunda utanför Jönköping för några veckor sedan. Valde att vandra på åkrarna, ängsmarkerna i Tenhultsdalen. Hoppades på lite kul fåglar att fotografera men ffa att få andas, slappna av ute i naturen.

Hittade en liten flock på 5-6 vinterhämplingar. Orädda, födosökande av ogräsets frön. Här tre bilder.

Får nästan en känsla av sommar tack vare det gröna gräset i bakgrunden.

Närstudie, någon som vet vad den äter på?

Det var allt för idag.

Daniel

Postat 2018-11-22 10:36 | Läst 1575 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera