Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Jag behöver hjälp kära matglada fotovänner!

Hej!

Hoppas ni har det skönt nu när det verkar vara vinter i hela landet, i alla fall några dagar.

Jag jobbar tyvärr det flesta dagarna i jul o nyår. Någon måste ju hålla landet levande...och jag är inte bitter!

En årligt återkommande utmaning har jag vid jul och nyår. Tänkte be om hjälp av er! Det handlar om presenter. Det är till min kära och underbara fru Ulrika. Först skall jag hitta en lämplig julklapp, när julen är över fyller hon år. Så där är jag nu, vad skall jag ge henne?

Jag är inne på mat temat. Hon klagar alltid att hon har svårt att laga god mat till gäster, fester(jag tycker det funkar bra dock). 

Har ni några tips på någon bra kokbok med lite "roliga, fräscha rätter" som inte är för avancerade, så skriv gärna en rad. Funderar att kanske ge henne/oss en matlagningskurs, tips på det tages gärna emot.

Några enkla matbilder som avslutning.

Tack för idag!

Daniel

Postat 2014-12-30 12:43 | Läst 2319 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vilken underbar patient!

Hej!

Har ett dygnspass idag på ambulansen. Varit ett mycket intensivt pass så här långt. Började vid åtta, fick avsluta lunchen strax innan tre, värmt den två gånger och sedan har det bara rullat på. Lugnt just...före stormen?? Lördag kväll? Detta är inget klagobrev, jag bara konstaterar.

Alla bilder med människor i dagens inlägg är från övningar.

Just nu lever jag på min senaste patient. Tänk att få träffa/möta en människa som hon. I det här jobbet

träffar man på allt och alla typer, det mesta rinner av men vissa gör intryck!

Hon hade all anledning att vara bitter, grinig eller deprimerad men inte hon. Svårt sjuk de senaste 40 åren, varit vid dödens port ett flertal gånger(berättade om upplevelser), KOL, reumatism, bukproblem, smärtproblematik ut över det vanliga och nu dessutom inoperabla tumörer!

Trots dagens problem(som jag försökte lindra) var det hon som gav mig kraft och energi. Hon utstrålade en inre glädje, kraft, framåt anda. Hon hade mål och visioner om framtiden. Hon sa bl.a:

"Jag har bara ett liv! Jag vill göra det bästa/mesta av det livet, jag skall kämpa vidare för jag är för nyfiken på livet för att stänga mina ljusblå".

Kan bara säga, tack för "mötet" idag!

Det går inte att spola tillbaka livet! Lev nu!

Det var allt för idag.

Daniel

Postat 2014-12-27 23:20 | Läst 4235 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Juldagspromenad vid Lunds Reningsverk

Hej!

Det är mycket trevligare än det kanske låter. Mycket fina promenadstråk med fina stigar, flera dammar med fåglar och en översvämmad å.

Det var faktiskt lite vinter i Lund idag, minusgrader och ett tunt snölager. I luften sträckte sångsvanar, gäss och skarvar söderut. I dammarna var det mycket änder och måsar.

I en av dammarna kom jag nära några bläsänder. Här kommer några bilder, ljuset var fantastiskt, nästan som våren.

Visst blev de fina. Längtade till våren under dagens promenad. Ser inte fram emot att cykla till jobbet i 13 minusgrader i morgon bitti.

Ni som får vara lediga, njut!

Daniel

Postat 2014-12-26 00:02 | Läst 1878 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vad hette badstranden i Mellerud?

God Jul!

En konstig rubrik om ett inlägg kring årets bästa julfest.

Förra torsdagen hade vi julfest för flyktingarna på Centret i Jönköping. Varje torsdag bjuder vi ner dem(50-80 st) till kyrkan för några timmars gemenskap och aktiviteter. Vi fikar, snackar med varandra(försöker på svenska annars med det språk som funkar bäst), vi har svenskundervisning, pyssel, hjälper till med papper till myndigheter samt idrottar. Jag är med de torsdagar jag är ledig och jag håller mig till idrotten, vilket kan vara en utmaning...tänk er 25 unga män i en liten hall, med mycket energi i kroppen.

I alla fall...åter till julfesten. Ett av inslagen var en tipspromenad om Sverige. Säger någon tipspromenad till en svensk får man antagligen höra en djup suck, inte nu igen! Ni skulle sett med vilken lust och energi de tog sig an frågorna. En del av dem hade varit i Sverige några dagar, andra i flera månader. De med mer kunskap om landet hjälpte de med lite, det var mycket skratt och kommentarer. Hur fyller man i en tipslapp? Ja inte ingår det i Invandrarverkets instruktioner när de kommer till oss i alla fall. 

Har man klarat av att fylla i en tipslapp har man klarat av något det mest svenska som finns eller hur?

Hade ingen annan bild på tipslapp.

Efter några svenska julsånger, god libanesisk mat, några tankar om varför vi svenskar firar jul och sång och musik från Syrien, Palestina mm avslutades kvällen med att de som ville fick tända ett ljus för vänner, anhöriga de saknade. En kväll jag sent kommer att glömma, mycket skratt och glädje men även smärta. Känner mig priviligerad att få vara med på ett hörn.

Jultomten fick de träffa i form av en chokladtomte, änglar i form av reflexer som förhoppningsvis gör att de syns i vårt mörka land.

För att kompensera sommarbilden avslutar jag med två vintriga bilder från Hasslö, Blekinge.

God Jul alla vänner och läsare!

Daniel

Postat 2014-12-25 01:19 | Läst 2277 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kom nu Husse jag fryser!

Hej!

Det blir nog ingen vit jul för mig i år. Åker ner till Lund efter nattpasset, till två av mina systrar med familjer. Vill bara önska en:

God Jul!

Gör det med en redig vinterbild från Vätterstranden.

Daniel

Postat 2014-12-24 00:42 | Läst 2110 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa