Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Ironman 70.3 Jönköping

Hej!

Vi hade ett stort evenemang i stan i somras. Något som jag tidigt skrev upp i min almanacka, här skulle jag fota tänkte jag. Ironman(halv) med 2000 deltagare, det får jag bara inte missa. Hade semester så jag styrde upp andra aktiviteter så att jag kunde vara hemma under tävlingen.

Det blev en intensiv dag med mycket fotande. Jag lade upp en plan för hur, var och när jag skulle fotografera. Vissa vägar var avstängda så det var bra att planera en färdplan. 

Triathlon består ju av simning, cykling och löpning. Börjar med lite bilder från simningen mitt inne i stan, i Munksjön Jönköping.

Startområdet, knökat med deltagare samt åskådare. Det tog över 30 minuter att få  iväg alla deltagare. Elitgruppen redan uppe ur vattnet innan de sista hoppat i.

Nu några bilder från deltagare innan simningen.

Starten har gått.

Miniorerna väntar på sin tur...

Äntligen dags att få "bada".

Ledarna i tävlingen är klara med simningen.

En hjälpande hand?

Fotboja??

Det var jobbigt att få av badmössan.

Nu lämnar vi simmarna, det finns mer bilder på detta moment i ett album på flickr. Skriver snart länken dit, först en bild från Ådalsvägen...den tunga uppförsbacken för cyklisterna.

Upp för Ådalsvägen, här börjar det bli riktigt tungt. Men mer om det i nästa blogg:)

Om ni följer denna adress kommer ni till min flickr sida. Leta upp rätt album och njut...eller i alla fall kolla på bilderna.

https://www.flickr.com/photos/danielsteen63/

Må väl!

Daniel

Postat 2016-08-25 19:00 | Läst 2591 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fastnat i trädet på Zanzibar

Jambo!

En liten fortsättning från kite-surfarna på Kitete Beach Zanzibar.

Det är inte så enkelt alla gånger...

Innan de får surfa i havet brukar de lära sig hantera "seglet" på land, oftast ute i strandkanten utan bräda. Här hade det inte gått så bra dock.

Ofta mycket folk som chillar, tar en promenad längs stranden.

Proffset in action.

Här missade jag/kameran fokuset på grund av vågorna. Stod en bit ut i vattnet, tycker bilden blev bra ändå.

De lokala killarna var också duktiga.

Enda tjejen jag fick på bild. Hon nöjt verkligen av att vara ute och surfa.

"Hoppa" kunde hon med, heter säkert något coolt inte "hoppa".

Dagens sista bild.

Trevlig helg på er!

Daniel

Postat 2016-03-12 12:42 | Läst 3094 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Åre e toppen

Hej!

I morse innan klockan sex skjutsade jag äldsta grabben till Västra torget i Jönköping. Han skall på sportlovsläger i Åre. Efter en lång bussresa är de framme sedan några timmar.

I morgon bitti väntar pisterna i Åre på dem...är bara liiite avundsjuk!

Får väl plocka fram några gamla bilder och minnas i stället.

Hoppas det inte blir så här dimmigt utan gott väder å de kan hoppa, trixa precis som de vill...helst utan att skada sig.

Sista hoppet då, brädan gick sönder vid landningen.

 

Go natt!

 

Postat 2014-02-09 23:10 | Läst 3596 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jakten

Vad säger man efter det här?

Från det att lejonet startade attacken tills zebran var nere tog det två sekunder, sedan ytterligare några tills lejonet strypt klart och ungen dog.

 

 

 

Försökte skriva detta inlägg redan på Zanzibar men det funkade inte med Ipaden. Bilderna är inte helt ok allihopa men blir till ett bra händelseförlopp.

Hinner inte fixa något med bilderna, när ni läser det här sitter jag förmodligen på planet mot Etiopien och Sydsudan, skall vara där i en månad nu.

Sköt om er!

Daniel

 

 

Postat 2013-11-07 12:52 | Läst 6372 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Hittad tack vare bloggen på Fotosidan

Hej!

Nu har det hänt igen!

"En gång är ingen gång är talesättet men två gånger då är det....."

Var ute på altanen och vårstädade när Joel viftade med telefonen, du har samtal pappa, från någon tidning. Jaha ytterligare en försäljare tänkte jag och visste hur det skulle sluta. Men när jag dragit min ramsa av att jag inte vill starta någon prenumeration så sa personen i telefonen att hon var journalist och ville ställa lite frågor till mig.

Mig?? Hur har du hittat mig och vad gäller det? Det visade sig att hon googlat(nu skriver jag ordet trots språkrådet inte lät det var kvar) på ett ämne och hittat en blogg från mig i det ämnet och nu ville hon ställa lite frågor.

Nu blir det några kompisar till mig hon får intervjua och inte mig. Jag kan ta eventuella bilder till tidningen sa jag, så vi får se om det blir så. Mer info om vad det gäller kommer senare.

Det var i alla fall andra gången jag blivit kontaktad tack vare bloggen på Fotosidan. Första gången gällde det en bild som ett företag ville köpa. De hade sett bilden i en blogg som heter: Det finns hopp! (finns i september 2010). Det här är bilden de ville köpa.

Inte mycket till bild men den passade bra för dem, de jobbade med människor med missbruksproblem. Sålde den nog för billigt men var nog mest glad att få frågan.

Det förekommer visst gnäll här på FS:s forum eller i bloggar om alla "amatörer" som förstör marknaden för proffsen. Säger bara, låt oss få hållas, glädjas att få sälja en bild då och då. För min del en bild var tredje år eller så....men visst kommer jag ta mer betalt nästa gång...tror jag....om det blir någon gång mer...

Råkade vara på händelsens plats en gång och sålde några bilder till Jönköpingsposten när Ebba Brahe kraschade i piren i Gränna hamn.

Det blev folkvandring till hamnen den kvällen. Jag fick vänta länge innan jag fick av min skadade bil från färjan.

Nu till något helt annat, lite blandade bilder som jag "återfann" ikväll. Är det någon som vill köpa så säg bara till:)

Var ute och skådade i morse, därav lite fåglar(fotade vid andra tillfällen). Såg många sångsvanar idag, tyvärr ingen ärla än(sent) och längtar till Öland där halsbandsflugsnapparen snart finns.

Nu lite sport!

Thommy Thelin gjorde ett mål när de bortaslog Sundsvall igår! Då kan man bli så här glad...

eller hur?

IFK Göteborg har börjat med två segrar, gött!

Nu till den mest roliga sporten att fota.

Ungarnas sport! Spontana och i alla fall ibland glada.

Jag har säkert brutit mot de flesta regler hur man skall skriva en blogg, typ om röd tråd, hålla sig till ett ämne etc men idag blev de så här och gjort e gjort! Så e de!

En sista bild som blickar mot....ja vadå? Vad tror du de här ser ?

Vad ser du fram emot här närmast?

Jag längtar efter ett lungt nattpass på ambulansen i natt....så att jag orkar skåda/fota lite i morgon.

 Hare skönt och sov gott!

Daniel

 

Postat 2013-04-09 00:21 | Läst 7146 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa