Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Sin patines en el hielo-Bambi på Vätterns is

Hola!

Var lugna, dagens blogg kommer inte att handla om något rådjur som hamnat i fara på Vätterns is!

Tack vare kylan de sista veckorna har en liten bit av södra Vättern blivit isbelagd. I helgen var det första tillfället för folk att våga sig ut på isen, de flesta med skridskor och full skyddsutrustning men inte alla....

Har ser "Bambi", en spansk student som inte kan stå på sina ben.

Efter fredagsnattens jobb tog jag cykeln ner till Vättern för att kolla/fota lite, tyvärr hade jag inte mitt 70-200 objektiv med utan ett 400/5,6 satt på kameran.

Tog mig till hamnpiren för där var det lätt att komma ut på den fina isen. Lite mulet och grådassigt väder.

En grupp närmade sig. Säkert en av de organiserade turerna för dagen.

En ensamvarg

Friluftsfrämjandet från Nässjö, med ledaren väl utmärkt med flagga. Alla väl klädda, utrustade med isdubbar, "isstavar", extra kläder allt för att klara av ett eventuellt plurr i en vak. Förra gången isen la sig här vid Vättern hade vi massor av larm på folk som hamnat i vattnet. Många var faktiskt från utlandet, tyskar, holländare som ville pröva på att åka på Vätterns is. Upplevde det som om det inte riktigt hade den rätta kollen/respekten för isen.

Boende i trakten vet att Vättern är förrädisk, att isförhållandena kan ändras mycket snabbt tack vare strömmar och vinden.

Nu skall vi återvända till Bambi igen!

Nu verkar läget okej. Ni skulle sett dessa spanska studenter, de var som små barn, de sprang, halkade omkring, slängde isbitar på isen som gled iväg långt, tog en massa kort på varandra på isen och framför allt skrattade och njöt av att vara på isen.

När en grupp åkare passerade så följdes de av nyfikna blickar från spanjorerna. Ljudet från skridskorna och ljudet när isen "sjöng" facinerade dem.

En sv variant.

En grupp tyska turister kommer också ut på isen för att se och förundras av skådespelet.

Det får vara dagens sista bild, skall vara på jobbet om 25 minuter. Hoppas att det inte blir några isutryckningar idag, regn och ett par plusgradet ute brrr

Daniel

Postat 2013-01-29 09:38 | Läst 5759 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bara för att testa Flag counter

Hej!

Har sett att flera av de som bloggar här på FS använder sig av Flag counter. Kul sett att se varifrån besökare på bloggen kommer. Så nu gör jag ett försök också.

Får väl skicka med några blandade bilder så att ni får något att se på.

Bild som jag skickade in till en tävling med temat avkoppling.

Lite så här känner jag mig nu efter ett dygns arbete på ambulansen, saknar dock värmen och solen som finns på denna bild.

Längtar ni?

Ännu en sommarbild, trot eller ej! Ösregn, 5-6 plusgrader under Vätterrundan 2012.

Gripen och besviken

Du skall inte vara på en fotbollsplan, lille vän!

Pappa

Ingen ordning alls, inget tema ingen röd tråd i inlägget men vem bryr sig?

Du kanske?

Daniel

 

Postat 2013-01-28 13:21 | Läst 4787 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Spännande slutminut i Superligan i Innebandy!

Hej!

Första matchen för denna säsongen! Får nästan skämmas, här har vi ett lag i Superligan(Jönköpings innebandy klubb) och jag har inte sett en match! Fy på dig, Daniel!

Om sanningen skall fram tänkte jag att det är bäst att gå nu för nästa säsong är det inte säkert att laget är kvar i Superligan, de ligger sist och behöver varje poäng de kan få. Så därför är nästa bild rätt skön för en JIK:are!

Kramkalas efter segermålet, som kom i förlängningen. Greger Andersson, han i kostym pustar ut(sportchefen). Nu blir det rätt många bilder och inte så mycket text.

Hög klubba! JIK mötte Helsingborg i dagens match.

JIK tilldöms en straff som Johan Andersson tyvärr missar....eller skall vi säga en bra räddning?! Paulsson i Helsingborgs målet var riktigt bra....tyvärr!

Bilden säger allt eller?

Ser målvakten bollen? Hur som haver går den utanför men blicken hos målvakten verkar vara lite åt fel håll.

Åter en fin rädding pg. Vet att en del bilder inte är räta men i bland får man acceptera det!

Brottning

Äntligen mål! JIK låg under två gånger men jobbade hårt för att komma ikapp!

Har ni någonsin sett att en spelare lyckats snacka till sig ett ändrat domslut? Förstår inte den energi som läggs ner på det av alla dessa idrottsmän, de borde veta bättre! Jag då, hurdan var jag? Det förstår ni väl....inte skulle jag snacka med domaren??

Liggande spel = två minuters utvisning, aja baja!

Johan Nygårdh har precis kvitterat i sista minuten. JIK spelade med en man mer då man tagit ut målvakten och satsningen gick hem.

Gustav Ihrman kramar om målskytten.

Efter fin passning har veteranen Berglund chans att avgöra i förlängningen, hårt jagade av tre motståndare. Han får jobba hårt, alldeles röd i ansiktet. Det blir mål men den bilden är dålig så jag avslutar med lite mer jubel.

Segervrål och kramkalas! JP:s fotograf Daniel Hellström fick vara med på bilden. Hans bild av vrålet var givetvis med i tidningen....fast min e bättre:)

Daniel

 

 

Postat 2013-01-23 11:45 | Läst 4225 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Håll ögonen på vägen, du kör ju en ambulans!

Hej!

Dagens blogg kommer inte handla om olyckor, skador eller elände. Hökuggla är dagens tema. Hur jag nu skall få ihop det med dagens rubrik?

Det är egentligen ganska lätt. Precis efter nyåret var vi på väg till sjukhuset i Jönköping. Vi hade hämtat en sjukling i Mullsjö när jag som förare får en sekundsnabb obs av en hökuggla, sittande på en elstolpe precis intill vägen.

Jag är fågelskådare och min kollega är jägare så ibland undrar våra kollegor hur vi lyckats undvika att köra av vägen. Jag kollar upp i luften efter fåglar och min körpartner kollar efter vilt längs vägen.

Nu har det gått två veckor och den är fortfarande kvar i samma område, kring Risbrodammen. Rätt fint väder idag och jag är ledig så jag bestämmer mig för en snabbtur till ugglan.

Smyger mig fram genom en tät skog till att börja med. Hökugglan har nog haft full koll på mig men bryr sig inte.

Japp, den har full koll. Spänner sina gula ögon i mig. Tur att man inte är en liten mus.

När jag såg ugglan från ambulansen larmade jag en kompis som förde informationen vidare via BMS, ett larmsystem som många fågelskådare har. Man vill ju inte missa en rar fågel!

En sv variant.

När jag försöker härma en mus blir den arg på mig, precis som jag skulle bli lurad!

Denna hökuggla är blott det andra fyndet i Habo kommun, det förra är från 1930-talet. I år är det annars gott om hökugglor i södra delen av Sverige(syns här på FS).

Det är inte lätt att göra bilderna spännande på en sittande fågel. Hade nog lite otur, ugglan hade nog precis ätit när jag kom. Det syns lite blod på näbben och fjäderdräkten. Hade den varit hungrig kanske jag fått se den jaga.

Dags att lämna hökugglan, känner knappt mina fingrar längre. Gött att kameran och batteriet höll trots kylan. Bilderna är fotade med min 7D och 400/5,6.

Må så gott!

Daniel

 

 

Postat 2013-01-22 18:40 | Läst 4471 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Unite13: konsert med Hansam

Hej!

Dags för del 2 från Unite13!

Nu blir det lite konsertbilder med gruppen Hansam. Kameran var ju med så varför inte testa att ta lite bilder. Jag fotar ju mest natur och sport så detta skulle bli något nytt.

Alla bilderna är fotade med 7D och mitt 70-200/2,8. Ta´t för vad det är, en amatörs första försök. Har ni tips om utrustning, bildkritik mm så skriv en rad så kanske jag lär mig något.

Ett bra tryck och ett band med mycket inlevelse. Be mig inte "klassa" in musiken i något fack? Är nog lite off ....

Samma fast lite färglös...

 

Lite bilder med fansen.

Keyboardisten stavas det så?

Nu har jag kul!

Enda tjejen i bandet.

Ge mig ett H!!

H som i Hansam!

H som i Hej då!

Daniel

 

 

Postat 2013-01-03 21:41 | Läst 3858 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera