Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hur ser du på mig egentligen?

Hej!

Skall visa några bilder i morgon från Sydsudan i kyrkan, var där några veckor innan oroligheterna började.

Sitter och bläddrar bland en massa bilder. Har mycket bilder på barn, de var inte blyga utan var snabbt framme och ville att vi skulle ta kort på dem. De flesta skrattar och ler men inte alla. Såg på en närbild hur jag reflekteras i barnets öga.

Nu har jag ljusat upp ena ögat för att jag skall synas.

Här försvann tankarna iväg på irrfärder. Hur ser du min lilla vän, på mig, vad tänker du på, hur mår du?? Ja allt möjligt for igenom mina tankar. Har inga svar bara funderingar om livet mm.

Så här såg han ut egentligen utan manipulation.

Önskar er en skön helg!

Daniel

Postat 2014-01-31 20:48 | Läst 2097 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Elandantilop smakar gott

Hej!

Midsommardagen 2008, Handeni Tanzania, grillkväll och midsommarfirande.

Det var då jag smakade/åt Eland. Det var riktigt gott, kanske var det känslan av att äta något som gått omkring på Massaijstäppen som gav en extra krydda. (Den var inte tjuvjagad utan helt laglig).

Det finns andra än människor som lever på Elandantiloper, Eland är den största antilopen vad jag har hört. Nu fortsätter vi vår tur, vi är nu norr om Lobo Lodge och kommer snart att se Eland...men först en reklampaus:)

Solen behöver inte vara uppe många timmar innan det blir väldigt varmt och då gäller det att hitta skugga. Tråkigt fotoljus blir det också:(

Ett par Hadada ibisar.

För att hitta rovdjur så här års(okt-2014), i torra marker är det bra att vara nära vatten samt spana efter gamar, där de är finns det ofta någon predator.

Flera gamar i ett träd(o än fler i luften).

Munkgam.

Afrikansk vitryggad gam. Alla satt nära en nyligen dödad Eland. Där en av honorna gjorde allt för att få ha maten i fred.

Hon orkar inte dra bytet till buskarna.

Aptitligt? Ja för en del...

På vakt.

Så fort hon la sig i skuggan kom gamarna.

De stora gamarna vågade inte landa då honan inte låg tillräckligt långt bort från antilopen. De är inte lika snabba att lyfta som te.x. Munkgamen som snabbt tog för sig.

Fulsnygg?

Ett horn i sidan på någon?

 

Oh shit nu kommer hon igen...bäst och dra iväg!

Don´t mess with me!

Vet inte om bilden kan visa hur trött honan egentligen var, andningsfrekvensen var riktigt hög,en människa hade inte grejat den.

Vi hade hoppats att lejonen skulle komma och äta lite mer men efter lite väntan beslöt vi att se om vi kunde hitta dem bland buskarna i närheten(rätt skönt för oss också att hitta skugga). Vi visste att hon inte jagat ensam, en Eland är nog för stor för det.

Trötta lejon, det var nog ingen idé att vänta ut dem för att få smaskiga bilder av deras måltid. Vi vände i stället kosan söderut i Serengeti. Vårt mål låg ganska nära Seronera, vi skulle tälta en natt.

Men innan dess hann vi med en del annat...to be continued!

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2014-01-25 22:01 | Läst 3835 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mitt möte med Ban Ki-Moon i Juba Sydsudan

Hej!

Inte har du träffat Ban Ki-Moon tänker nog ni alla eller?

Jag har faktiskt det, var i Sydsudan några veckor innan oroligheterna började. Besökte bl.a. FN-basen UNMISS i Juba. Hade en god vän som jobbade på fängelserna i Sydsudan för FN:s räkning.

Under en rundvandring på basen träffade jag Ban Ki-Moon medans han gick och betade i det höga gräset tillsammans med några kohägrar:)

Detta är Ban Ki-Moon, en gåva till FN-basen som snabbt blev döpt till Ban Ki-Moon. Varför det namnet? Man kan väl ana ett visst missnöje mot FN-chefen, att han kanske inte får så mycket gjort. Lite kul var det i alla fall. Ber om ursäkt om jag lurade in dig på min blogg.

Jag återkommer till Sydsudan lite längre fram i vinter, är ju inte klar med Tanzania än, tittade lite på Sydsudan bilder i em då jag skall ha en träff med mitt resesällskap på söndag, därav detta inlägg.

Ha en skön kväll!

Daniel

Postat 2014-01-23 16:27 | Läst 2294 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mycket svartvit nära Lobo Lodge, Serengeti

Hej!

Morgonturen kring Lobo Lodge var underbar. Det blir ingen soluppgångsbild, de blev helt kassa. Har en del att lära kvar. Innan vi går in på de svartvita lite färg bland morgonbilderna.

Har inte namnen klara men de är någon slags frankoliner.

Den här hyenahonan hade lite svårt att gå, alldeles full av mjölk. Hade säkert sina ungar gömda i närheten.

Ny variant på angry bird! Angry Babblers!

Nog med fåglar.

En Impala som skadat sig i någon revirkamp kanske.

Liten och naggande god, har jag hört....har inte smakat Dik-dik.

Större ansamlingar av djur såg vi oftast kring olika vattendrag. Nu var det fortfarande torrperiod, även om regnen närmade sig. I en djup rätt torrlagd flodfåra stod en drös med zebror och drack i det vatten som fanns kvar.

Oron var påtaglig, de kunde inte vara stilla en sekund. Hela tiden aktiviteter, små rusningar. Kan vara ett lejon i närheten.

Plötsligt drar alla upp från flodbädden mot oss i jeepen.

Man ser att flera av zebrorna är lite blöta av vattnet, bläcker lite i solljuset.

Hur är det? Är grundfärgen svart med vita ränder eller vit med svarta ränder? Här ett mycket vackert exemplar, härligt mörk/svart.

En yngre zebra, lite fjunig päls.

Bäst att vända rätt ända mot fotografen.

Här har lugnet återvänt, ingen fara o färde.

En sista bild för idag mer längre fram. Otroligt vackra djur zebrorna.

God kväll!

Daniel

 

 

 

Postat 2014-01-21 21:39 | Läst 4515 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Skitbild på buffel?

Hej!

Hoppas ni har en bra helg!

Det börjar bli sent och det är dags att knyta sig(undrar varifrån det uttrycket kommer?), nåväl först två bilder.

Vi är ute på en morgontur innan frukost. Vi är i närheten av Lobo Lodge som är i nordöstra hörnet av Serengeti. Detta är var andra dag i parken. Vi har sett en del bufflar innan och oftast har de bara stått still och spanat in oss, helt orädda. Men här sticker de iväg som ett skott så fort vi närmar oss.

Vår guide säger att det beror på att de jagas i området, ja inte i parken men parkgränsen är strax intill och utanför finns det en ganska intensiv licensjakt, så bufflarna är rädda/försiktiga och springer iväg.

På långt håll ser de oss och börjar springa.

Här en riktig skitbild! Oxhackaren håller i sig för allt vad den är värd.

Over and out!

Daniel

Postat 2014-01-19 00:26 | Läst 3329 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa