Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Klart ungarna skall ha mat!

Var på Visingsö i lördags och skådade en del fågel. Tyckte vadarna och dvärgmåsarna var på för långt avstånd för att ens försöka ta på dem.

Vid Rökinge brygga på sydvästra Visingsö spanade jag sträck en stund på eftermiddagen. Såg faktiskt ca 300 myrspovar, lite kärrsnäppor samt storspovar som drog söderut, tyvärr närmare fastlandet än ön.

En sädesärla höll mig dock sällskap på nära håll, den hade nämligen ungar i själva bryggan mellan ett par bräder. Det är hårt jobb att va småfågelförälder, ständigt kom föräldrarna med nya insekter.

Ungarna visade inte sina gula gap när jag dök upp utan teg men så fort föräldrarna kom pep de för fullt.

Mitt i steget.

Här är det inte kom om  10-15 minuter utan varje minut.

Det var det för idag, nu e det dags att dra till jobbet.

Postat 2010-07-21 15:41 | Läst 2632 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Färjan på piren

I lördags hade jag fått en fridag, "åk du o titta på fåglar,  ja du kan vara borta hela dagen"  de va orden från min goa fru.

Sagt o gjort, jag tog en tur till Visingsö. Här finns nog Jönköpings kommuns bästa fågellokal, Erstadkärret på norra Visingsö.  Det lite ostadiga vädret hade gjort att det var gott om vadare i kärret, spovsnäppor, kustsnäppor, kärrsnäppor samt ca 100 dvärgmåsar.

Efter en hel dags skådande var det så dags att ta färjan hem, hade tänkt ta niofärjan men hann med en tidigare. Bra nu kommer jag hem i tid tänkte jag men sedan gick det lite fel....det blev en krasch rätt i piren. Tack o lov inga skadade mer än våra bilar. Passade på att ta lite kort och väl hemma kom tanken att kanske kunna få med ngn  bild i Jönköpingsposten. Skickade ngr förslag till tidningen och då de inte hade haft någon fotograf på plats ville de ha två av mina bilder.

Så nu har jag fått sålt mina första bilder till en dagstidning, gött! (Har sålt en massajbild tidigare till sjukgymnasternas tidning.) Visst e de kanske lite löjligt att vara glad bara för att man råka va på plats men .....pengarna går direkt till min kamerafond(en 7D står på önskelistan).

Här den första JP valde. Flera ville hoppa av direkt via den skadade rampen.

Detta var den andra bilden som kom med.

Ebba Brahe fast på piren. Christina Brahe fick sedan dra loss henne från piren när alla passagerare var i land.

Det var folkvandring ut på piren för att se vad som hänt. Som ni ser missade färjan inloppet med ngr meter.

Efter ngn timma la Ebba Brahe till så att vi fick våra bilar och kunde mycket försenade åka hem.

När färjan la till började folk applådera och som ni ser en massa folk på plats, nästan lite feststämning på plats bland åskådarna.

Go natt!

 

Postat 2010-07-20 23:23 | Läst 2696 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera