Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Några bilder från Hönö

Hej!

I lördags var jag en sväng på Hönö. Åkte över i mörkret och fick sitta i bilen 30 minuter och vänta på att det skulle bli ljust nog att kunna gå ut på klipporna vid Kråkudden utan att riskera livet.

När det är västliga stormar brukar jag ibland åka hit ner för att skåda havsfågel(labbar, liror, havssulor och alkor mm), idag svag ostlig vind. Visste att det inte skulle bli så mycket fågel men det är ju alltid skönt att komma ut i naturen.

Tack vare den svaga vinden hörde jag alla småfåglar som rastade och sedan sträckte ut över havet. Rätt coolt tycker jag att se dessa små kungsfåglar dra ut över sjön. Små små knyten på ca 5 gram. Bland de mer roliga observationerna idag kan 2 pilgrimsfalkar nämnas, en stenfalk, 2 forsärlor. Massor av gärdsmygar i varje buske samt kungsfåglar. Inga bra bilder på nämnda fåglar men här följer ett hopplock med blandade bilder.

En tordmule.

Som avslutning en vanlig ålakråka.

Alla bilder fotade med mitt testobjektiv Sigma 150-600/5-6,3.

Ha nu en riktigt trevlig helg alla! Själv hoppas jag på att J-Södra skall bli klart för Allsvenskan i fotboll i morgon kväll. Forza J-Södra!!

Daniel

Postat 2015-10-16 22:22 | Läst 2717 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En promenad vid Torslanda viken

Hej!

Var i lördags och hälsade på svågern i Torslanda. Medan alla andra sov åkte jag ut till Hönö och sedan Torslanda viken för att skåda och fotografera.

Här några fågelbilder.

En blåmes.

En ung sävsparv, hane.

Samma sävsparv.

Hörde hur det plingade i vassen och vips var en flock på 10-15 skäggmesar ganska nära mig. De var ganska oroliga och lite svårfotade men visst är de snygga.

Skäggmes, hane.

Fyra på rad.

Äntligen en som satt still en kort stund:) en snygg hane.

Fotade med mitt testobjektiv Sigma 150-600/5-6,3.

God natt!

Daniel

Postat 2015-10-14 23:58 | Läst 2458 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sigma 150-600 bland trädgårdens fåglar

Hej!

Har fått möjligheten att testa ett objektiv, ett Sigma 150-600 mm 5-6,3 i några dagar. Min fågelmatning har varit igång sedan början av september så jag tänkte se om jag kunde få några fåglar på bild idag. 

Fläderbuskarna i trädgården lockar också många fåglar hit, det är roligt.

Själv smyger jag på balkongen, har öppnat upp ett fönster så att teleobjektivet kan sticka ut.

Börjar med Sveriges nationalfågel...och det vet ni väl vilken det är??

Just det, koltrast. Detta är en hane född under sommaren. Han har ännu inte fått sin gula näbbfärg, har lite ungfågelfjädrar på bröstet och vingarna. Snygg ändå. Hade säkert ett tiotal olika koltrastar i trädgården. En med lite udda utseende.

Den här såg väl för skum ut eller hur? Det är inget fel på han utan han har bara ännu mer ungfågelfjädrar kvar på halsen som han inte har ruggat bort ännu. Det kommer han att göra under hösten/vintern.

En lite mindre trast är rödvingetrasten. Förekommer i stora flockar så här års. Under mörka höstnätter/kvällar kan du höra dess sträckläte.

Hade ytterligare trastar i trädgården björktrast men fick ingen bild på den samt några taltrastar.

Taltrast, född i sommar denna med.

Hade säkert 25 pilfinkar, lite talgoxar, blåmesar, nötväckor, grönsiskor, enstaka nötskrikor och skator. De sistnämnda var mer alerta och såg mig och drog innan jag fick någon bild.

Pilfink. Bakgrunden är en fin höst björk.

Blåmes vanlig men så vacker den är, lite kaxig med.

Ja det var en liten bildsvit. Tycker objektivet känns helt ok. Lite tungt är det allt. Snabb autofokus, tyst. Här är det stillasittande fåglar men tycker den är bra även på flygande fåglar. 

Har testat det inomhus på innebandy, inte så bra, för tajt och det kräver ISO på 4-5000 för att bli tider som är ok. Skall försöka hinna med en fotbollsmatch också, tror det kan vara perfekt för det, i alla fall om det är bra ljus.

Börjar känna ett visst sug efter ett objektiv, något jag inte hade tänkt mig...

Någon som har erfarenheter av detta objektiv? Finns en "sport variant", vädertätat och dyrare.

Ha en skön kväll!

Daniel

Postat 2015-10-13 20:16 | Läst 2907 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera