Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK!!!

Hej!

Jag vill INTE se era fina bilder på lappuggla mer!! Lappuggla är en av mina önskearter och nu har jag åter dippat ett drag på lappuggla. Varför ville den inte visa sig just ikväll??

En perfekt kväll, bra ljus, nästan vindstilla gott sällskap men det enda jag fick med mig var denna bilden.

Det brinner i skogen!!

Nu skall jag fota innebandy i dagarna två, i Jönköping spelas Fair Play Cup med ca 4000 ungdomar. Hoppas inte allt blir upp och ner med fotograferingen utan att jag kan komma hem med några bra bilder.

Trevlig helg önskas er alla!

 

Daniel

Postat 2012-03-30 22:54 | Läst 5009 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tarangie NP: Inga mer elefanter

Hej!

Då var det dags att avsluta besöket i Tarangie NP. Det blev rätt mycket elefanter i förra bloggen så jag börjar med ett elefantspår.

Det var inte svårt att se vad detta är, en "liten" elefantbajs.

Nu skall vi dock se på lite fågel. Jag såg 80-talet arter i parken, vilket jag får vara rätt nöjd med. Hade jag åkt med fågelskådare hade det blivit många fler, nu fick jag snällt be chauffören stanna när jag såg något jag ville se. Alla andra var inriktade på däggdjur men jag blev ju lika glad för en ny fågelart som de för en ny antilop.

Nu skall vi skåda fågel!

En palmduva. Jag hade ett mål i Tarangie, att få se Ashy Starling. Det är en endemisk fågelart, den finns alltså bara här i hela världen, inte i något annat land.

Yes, där är en!! Orädda var dom och lätta att få se på ett av parkens få ställen där vi fick gå fritt.

Närbild. En annan orädd fågel var White-headed buffalo weaver.

Tänk om flera arter varit så här snälla.

Uppe i ett träd satt en Woodland kingfisher med ett litet byte i näbben.

En gyklarörn på hyfsat håll.

Crowned lappwing, en slags tofsvipa.

Lunch ute i det fria men vad fotar Jörgen för något?

Jo en orädd Superb Starling.

Nice!

Ytterligare en tofsvipa, en Blacksmith Lapwing.

En bjässe till uggla en Verreaux`s Eagle-owl.

En fin Impala antilop stod nära bilen, en variant av denna bilden finns på väggen hemma.

Lika fin eller?

Ett av de coolaste djuren i Afrika!

Min familj, Jakob, Joel, Ulrika och så jag.

Med denna bilden på hela vårat gäng avslutar vi besöket i Tarangie NP, i morgon skall vi åka ut på Massaisteppen. Vi skall åka från Arusha i norr till Handeni, det blir en heldag i bilen. Väl mött om några dagar!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-17 21:56 | Läst 7422 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

HV71 mot Färjestads BK: Uttryck och känslor!

Hej!

Igår kväll åkte jag upp till Kinnarps Arena för att se om HV kunde ta sig i kragen och slå Färjestad i det pågående kvartsfinalspelet i ishockey. Skulle HV få stryk är risken stor att det blir ett snabbt respass ur slutspelet. Upp till bevis HV!!

Jag hade som vanligt med mig kameran i ryggsäcken, hittade en ledig plats ovanför båsen, tyvärr lite högt upp för att vara optimalt men idag var det slutsålt så den fick duga. Dagens bilder är kanske inte av högsta kvalité men jag vill skildra matchen genom spelarnas, domarnas ansiktsuttryck eller gester. På ett sätt blir det också en spegling av hur matchen gick.

Det är tacksamt att fota idrottare som är aktiva, de tänker inte på hur de ser ut, så det kan bli ansiktsuttryck som är rätt kul.

Matchens lirare framför Joensuu framför Färjestads mål i period 1.

Vad ser ni i deras miner, jag tycker nog Petrasek(22) ser lite ängslig ut, precis som HV:s spel i första perioden.

HV trycker på lite mer, det blir ofta lite gruff vid bägge målburarna. Leende kryper Nilstorp undan, han vill inte vara med och slåss.

I första periodpausen byter HV målvakt och Larsson kommer in. Här har Johan Davidsson HV:s kapten precis gjort mål och HV har kontakt. Känslor?!

Såja Johan lugna ner dig lite nu... eller vad säger Petrasek?

Daniel Larsson fick en bra start och har full koll på var pucken är.

Trippad men inget kvällens domare tog någon utvisning för. Nilstorp har koll på pucken. Domarna var ute i blåsväder åt bägge lagen så det jämnade kanske ut sig till slut.

Kan du tolka hans tecken åt mig?

Jag roade mig att följa Per Ledin(97) under matchen. En riktigt retsticka, han är inte tyst en sekund när han är på isen, han tjatar oavbrutet med motståndarna och ibland domarna. Här en tekning, munnen går i ett, tror inte han säger något uppmuntrande direkt till Färjestads spelaren.

Har du knäck i lurarna eller?? Hör du inte vad jag säger ditt ...!!! Idrotten förbrödrar eller?

Vilket jubel när Ledin ger HV ledningen i matchen. Kolla uttrycken hos publiken, det är bara killen i rött uppe till höger som inte är glad. Ja, en del verkar mer än glada.

Ser Wallin förlusten komma??

Nr 11 Joensuu har precis avgjort matchen med sitt andra mål för kvällen, turligt, tog på någon spelare och ändrade riktning och gick i mål. Seger !!

Dagens hjälte mitt i smeten!

I morgon är det ny match i Karlstad, vore gott med en ny seger för HV!! Kämpa HV!!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-16 23:52 | Läst 7701 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Fotografi-Visuell kommunikation och Sälen

Hej!

Konstig rubrik, jag vet.

Har idag sökt Moderskeppets internetbaserade fotokurs på 7,5 p(går som kurs på Högskolan i Jönköping). Ville bara tipsa om den och deras andra kurs som handlar om bildbehandling.

Sälen då? Jo, det är så här att jag vann en fototävling(den enda hitintills) hos Bengt-Martins. Priset ett presentkort(3000 kr) på boende i Gröna byn i Lindvallen, Sälen, gäller v 10-13 och 16-17. Har inte någon möjlighet att använda det själv så säljer det för en billig penning.

Upp och ner

Detta är bilden jag vann tävlingen med.

Finns det ngn intresserad här på FS så hör av er!

Daniel

 

 

 

Postat 2012-03-15 15:09 | Läst 4340 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Närkontakt med elefanter i Tarangie NP

Hej!

Nu är det dags att fortsätta min resa i Tanzania, närmare bestämt i Tarangie NP som ligger i norr ganska nära Arusha.  En av de "big five" djuren är elefanten som idag kunde bockas av på listan. Vi såg väldigt mycket elefanter i parken så bilderna i denna bloggen blir nog bara på dessa mäktiga djur.

Vägen gick lite nedanför elefanten så vilkeln blev låg och bra. Denna stod bara still och tittade på oss.

Jag är ingen hejare på bildredigering så jag gör inte speciellt mycket med bilderna men ni får stå ut med några enkla försök med svartvita/sepia mm från bilderna tagna i Tanzania. Använder Elements 10 för kännedom, skall inhandla Moderskeppets videokurs om programmet nu när det kommit ut.

I parkerna finns det några få platser där man får lämna bilen och en av dessa hade vi en fin utsikt över en "flod". En liten flock med elefanter skall snart korsa vattnet.

Kul att få se ungar också inte bara stora bjässar.

En svartvit variant. Turisterna i bilarna nere vid flodbädden fick verkligen närkontakt, elefanterna gick över och passerade mellan bilarna på nästan klappavstånd.

Så här kunde det se ut ibland, elefanterna brydde sig inte om bilarna utan gick obekymrat över vägen där de ville.

Vår grupp bestod av fyra jeepar, vi turades om att åka med våra reseledare Bengt och Pether så det blev lite olika hur vi satt i bilarna.

Alla killarna hade nu hamnat i en bil med Josef, vår afrikanske vän. Trots han bodde i landet var detta hans första safaris i livet. Josef visste inte hur en arg elefant ser ut, när man skall hålla stort avstånd....

Lite längre fram till vänster är bilen med Josef och alla killarna. Vi har noterat att dessa två bjässar visar tecken på ilska/irritation och stannat men det hade inte Josef. De stannade mitt för elefanterna. Killarna tog fram sina mobiler och började filma med glada tillrop i bilen tills elefanterna gjorde utfall, då blev det lite högljutt i bilen. Tack o lov fattade Josef att fara var o färde och drog iväg.

I färg. Fortfarande rätt mulet väder vilket kanske var bra så här i början av vår resa, det är ju bara andra dagen i Afrika.

Precis innan stod svansen rätt ut på den vänstra elefanten, fick inte med det på bild tyvärr.

Variant 2.

Nu gick vårat elefantäventyr bra tack o lov och vi kunde fortsätta vidare på vår safari i parken. Vi letade efter lejon och leopard men tyvärr såg vi inga denna gången. Tänk om det blir så att vi får åka hem utan att ha sett ett enda lejon?!

Avslutar med den "arga elefanten". Det var sista bilden för denna gången, men det blir kanske några till från Tarangie i nästa blogg också.

Daniel

 

Postat 2012-03-14 15:06 | Läst 7061 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa