Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Fundersam

Hej!

På väg bort

Daniel

Postat 2021-08-19 15:14 | Läst 1838 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Den stora grå...Lappugglan

Hej!

Det var länge sedan jag skrev en blogg tyvärr. Är ofta inne på FS och kollar på era bloggar men inte fått tummen ur själv...förrän nu.

Utanför stan(Jönköping) har ett par av Lappuggla häckat och fått två ungar, de vuxna fåglarna är väldigt orädda och jagar så att de som vill kan få se dem ganska enkelt. Igår bestämde jag mig att göra ett försök att få några bilder. Lite fika, regnkläder, paraply och en stor dos tålamod.

Det sista behövdes verkligen, det regnade trots SMHI:s prognos om sol och uppehåll. I över 3 timmar stod jag under ett paraply och väntade och hoppades. Då ringer frugan och påkallar min uppmärksamhet, jag lyckas förhandla till ytterligare 15 minuter och efter 5 minuter så sitter ugglan där, inte kan jag dra nu!!

Nya förhandlingar och jag stannade kvar ytterligare några timmar och fick mig en fantastisk upplevelse som jag länge kommer att minnas.

Jag har valt att visa bilderna i svartvitt, tycker lappugglan passar för det, sedan är svartvitt lite snällare när man har höga ISO-tal och lite oskärpa:)

Vädret var väldigt varierande, ömsom sol, regn mulet, motljus långa avstånd och när den väl kom nära hann jag inte med alla gånger.

Klassisk pose på en lappuggla, just långt borta för mig men den flög omkring och kom nära mig då och då.

Ser ni alla tre ugglorna? Ungarna tiggde hela kvällen och ville föräldrarna levererade sorkar och möss. Jag såg bara en lyckad jakt dock.

Här de 2 ungarna, huvudet på ungfågeln till höger är inte lika "burrigt" som hos en vuxen fågel och ansiktet lite mörkare. Bitvis var regnet väl intensivt men det går i alla fall se ugglorna.

Här flyger ugglan över mossmarkerna, kunde vara en myr i Norrland men är faktiskt i Småland, vilket är kul för oss

Nu kommer jag och tar dig!

Äntligen en lyckad jakt

De klorna skall nog alla sorkar och möss i närheten akta sig för

Ständigt på jakt men jag undrar om inte regnet gjorde det svårare att höra sorkar och möss

Jag ser dig allt, lappugglan hade full koll på mig men brydde sig inte nämnvärt

Nu hoppas jag att hela familjen skall klara hösten och vintern och att de håller sig kvar i området.

Ha det skönt alla på FS, håll avstånd, va hemma vid symtom och vaccinera er om ni inte gjort det!! Jag börjar jobba i morgon bitti igen och vill inte köra fler Covid-19 patienter

Daniel

Postat 2021-08-17 21:01 | Läst 1935 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera