Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Vid Munksjöns spegel

Hej!

Jag längtar ut, ja ut i naturen. Jag vill gärna skåda fågel och fotografera mera men....

Det funkar inte, jag kan inte bara släppa allt och göra precis som jag vill men...

lite sömn kan jag "offra". Jag går upp någon timma tidigare så hinner jag med lite skådning och lite fotografering.

Bilderna är från påskaftons morgon, solen har precis gått upp och allt är lungt och stilla. Än har inte alla motormässans besökare orkat sig hit, än är det inga burnouts, spinn mm.

Det är bara jag och några fåglar.

Delar av dessa byggnader skall rivas för lite hyreshus.

Skorstenen.

Upp och ner eller?

In i väggen.

Skedänder som söker mat.

Dubbelt av allt.

Munksjö AB delar av fabriken i alla fall.

Hälsohögskolan, den grå byggnaden. Där började jag min "bana", inom vården på biträdesutbildningen vi "samvetsömma" skulle få inför vår vapenfria tjänst.

Kan det vara direktörens motorbåt?

I stort sett hela fabriksområdet.

Det var allt för i kväll. Skall vara hemma med sjuka barn i morgon så jag kanske hinner med lite mer bilder i morgon.

Daniel

Postat 2011-04-26 23:36 | Läst 3912 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bordtennis för första gången

Hej!

I ungdomens hus(KFUM) Jönköping spelades det ikväll semifinal i damernas SM i bordtennis. Taberg mot Mälarenergi från Köping. Mälarenergi skall tydligen vara stora favoriter.

Jag skulle egentligen bara hämta min grabb som går på sportkonfa här, när jag såg att det spelades bordtennis. Lite nyfiken gick jag in och kollade, då kameran var med(skulle egentligen plåtat grabben) passade jag på att ta lite bilder. Inte direkt någon bra förberedelse men lite kul och testa att fota en ny sport.

Så här kommer några bilder:

Jag har tyvärr ingen koll på vad de heter.

Taberg har röda tröjor och svarta byxor.

Blicken e på bollen.

Glad och avspänd.

Väntar på serven.

Nätrullare som går in för Taberg.

Med lite bättre förberedelser och mer positionsbyten, andra vinklar hade det nog blivit bättre bilder. Ganska mörk hall, krävde högt ISO sedan var de grymt snabba tjejerna så det var svårt och hänga med.

Heja Taberg!

Daniel

 

Postat 2011-04-06 22:07 | Läst 2787 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sportfotograf för en kväll

Hej!

I kväll spelades det kvartsfinal i Kinnarps Arena, ja mellan HV:s J20 och Luleås J20. Under serielunken det kanske är 50-100 personaer och tittar på matcherna men idag var det säkert 1500.

Frågan är om det beror på att det är gratis inträde, samt att 10-talet av A-lagets spelare skrev autografer innan matchen eller om folk är nyfikna på HV:s framtid?

Nu var det i stort sett tomt på "fotograf bänken" ovanför båsen, JP hade en där och så lilla jag. Under J20 matcherna är det lite friare att komma intill och fota.

Efter två perioder leder HV med 1-0 och jag var tvungen att hämta barnen på Rosenlundsbadet så hur det hela slutade får både ni och jag läsa om i tidningarna i morgon. Nu följer några bilder från matchen.

Anders Olsson, tränare.

Alla tittar på pucken.

Jag vill krama hela världen lilla.....

Pucken kommer!

Skall Adam hinna få bort motståndaren så målvakten ser pucken?

Japp, räddning blev det.

Luleås målis, dåligt förberedd är jag utan laguppställning, sorry.

Jag skall förbi tänker Jesper Thörnberg.

Tuffa tag vid sargen.

Adam med tungan rätt i munnen.

Då var det dags o säga go natt o sov gott!

Daniel

Postat 2011-04-02 00:39 | Läst 2712 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I ärlans tid

Hej!

Härom dagen tog våren ett stort steg. Trots snöblandat regn och 5-6 minusgrader under natten så när jag skulle gå ut till förrådet hörde jag ett välbekant sträckläte, sädesärlans. Yes, äntligen är den här!

Strax därefter flög ärlan över huset och fortsatte norrut. Nu är det vår! Det kanske är löjligt men jag blir så glad, sådana här små händelser kan förgylla hela min dag. Jag fylls med positiva tankar, minnen och en längtan efter mer vår, mer värme. Igår efter nattpasset såg jag ytterligare en vid Simsholmens reningsverk vid Munksjön, det blev ingen bra bild men visar i alla fall att sädesärlan har lämnat Nilens stränder och anlänt till oss.

Nu kommer det att gå fort, inom kort är det gott om ärlor hos oss och snart har de fullt upp med att fånga insekter till sina ungar, då är det deras tur att vara i det sk ekorrhjulet medans vi kanske äntligen har lite semester.

En hanne vid Strömsberg.

Ungar som väntar på mat.

Matleverans.

För några år sedan var jag vid vår stuga på norra Öland i april. Under en promenad med frun så såg jag något konstigt på en åker, en sädesärla men med en annorlunda utseende. Tog en bild.

Det visade sig vara en riktigt raritet, första gången den är sedd i Sverige, andra fyndet i Europa. Det är en sädesärla men av rasen personata som häckar så långt borta som i Kazaktstan. Den måste ha svängt fel vid något tillfälle för att hamna på Öland i stället för i Asien.

Önskar er alla en skön helg med många ärlor!

Daniel

Postat 2011-04-01 09:23 | Läst 2772 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera