Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Min första bild på lappuggla blev inte som jag hoppats!

Hej!

Ni kanske tillhör den skara som är alldeles less på bilder av lappuggla, är det så gå till en annan blogg. Jag har också varit less på alla dessa fantastiska bilder på lappuggla men av en annan anledning.

Jag ville se en lappuggla, har försökt minst 5-6 gånger men alltid dippat. Att sedan dagen efter få se fina bilder på ugglan, på samma plats där jag varit utan att få den gör en .....ja ni förstår säkert.

Nu kom ett nytt larm i veckan, lappuggla nära Gränna!! Problemet var att jag var inte hemma i Jönköping utan på semester och skulle inte hem på en vecka! Har under veckan sett på nätet att ugglan fortfarande var kvar.

När vi kom hem från Ystad igår kväll tömdes bilen snabbt på fru och barn och jag drog till Gränna, närmare bestämt Röttle och Västanå naturreservat där lappugglan hållt till i en vecka. På plats samtidigt med mig en barnfamilj från Tranås med en glad liten kille som hette Tim.

Vi gick tillsammans längs stigen med kameran beredd, lite mörk emellanåt i skogen men så plötsligt!

Där flyger ugglan! Ingen bra bild men duger helt okej som artbestämning, notera speciellt det stora huvudet med lodräta ansiktet så här från sidan.

Nästa är inte bättre den, lappugglan jagade möss/sork i bokskogen. Till slut satte den sig still.

På lite avstånd till en början.

Jag och Tims pappa gick lite närmare.

En svartvit variant.

Nu vände sig ugglan mot kvällssolen som försökte lysa upp i skogen.

Efter en liten sorkjakt satte sig lappugglan i ett träd intill stigen där vi på hyfsat nära håll kunde njuta av fågeln. I detta läget tyckte 3-4:a årige Tim att det fick vara nog och han ville tillbaks till bilen, för där skulle han få en god kaka. Så hans mamma o pappa fick snällt ta sig till bilen och det utlovade fikat.

Jag ville inte missa kvällens match i fotbolls-EM så jag skulle inte stanna sålänge till heller.

Om ni tittar noga ser lite av klorna, det är inte roligt för en sork att få dem i ryggen.

Smsade en kompis att jag äntligen lyckats få se ugglan vilket han tyckte var kul för mig. Min kära hustru däremot svarade inte men nu visste hon att jag inte skulle fara omkring och leta lappuggla i alla fall.

Närbild, ser lite ledsen ut tycker jag.

En svartvit men lite sepiatoning.

Här har du kardan, give me five! Men sedan kan du väl dra iväg?!

Jo, det kan jag med en häftig upplevelse i bagaget. Att sedan Italien vann över Tyskland gjorde inte kvällen mindre tråkig!! Forza Italia säger jag.

 

Daniel

 

Postat 2012-06-29 21:21 | Läst 7314 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Sökandet av lappugglan fortsätter....

Hej!

Oj vad länge sedan jag skrev något eller la upp några bilder! Sköna maj är en intensiv månad med mycket att göra. Fotat har jag gjort, massor faktiskt men jag har inte tagit mig tid att göra något med de än. Nu kommer några bilder från mitt senaste försök att se lappuggla.

Det har varit en som setts av och till i Ölmstad-Gränna trakten. Jag har sett skymten av något som troligen är lappugglan men inte 100% tyvärr.

Hinner knappt köra in på den "heta" sträckan när jag ser en uggla!

Den sitter så fint, lite skymd av hundkex men ....det är inte lappugglan utan en hornuggla.

Hornugglan vänder sig om och ser argt på mig innan den drar iväg. Dagen börjar bra, idag kanske är dagen då jag får se lappen!!

Går ut på ett hygge där lappugglan setts vid något tillfälle, törnskata varnar ser ett par, mycket korsnäbbar flyger över, bara mindre korsnäbb idag. Här kommer något stort bakom trädet!

Det var visst en ormvråk, senare kommer även dess partner flygande och sätter sig i en gran och ropar.

Jag lämnar dem och går vidare, i en annan dunge lyfter något stort men vad var det?? Kanske lappuggla men för dålig obs igen!!! Surt men jag kommer åter.

Ute på grusvägen ligger en mullvard? Schyssta klor i alla fall. Den gräver dock inget mer utan duger mest som föda nu.

När jag går och strosar ser jag något som får mig att bli nyfiken.

Mitt ute i ingenstans står en stolpe med en liten skylt. Den väcker väl många frågor eller hur. Brodda-Maja vem var hon, varför blev Lars avskedad mm??

Jag ger upp för den här gången och åker hemåt, passerar en liten göl med en knipmor med sina ungar.

Söta små ungar!

Det finns många fina ängar längs vägen med mycket blommor och djur.

Ett fint rådjur inramat i sommargrönskan får bli dagens sista bild.

 

Daniel

 

Postat 2012-06-12 22:50 | Läst 4850 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera