Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Finkar i mängder

Hej!

Under förra veckan var frugan och undertecknad på västkusten, närmare bestämt kring Laholmsbukten. Jag hade möjlighet att ta med ut för att skåda fågel några gånger. Det är alltid kul att komma ner till kusten, hemma i Jönköping är det nästan fågeltomt numera. 

Bilderna jag skall visa nu är från Skummeslövsstrand och här var det i alla fall gott om finkar. De gillade alla fröställningar som fanns kvar efter sommaren. Nu blir det en drös med fågelbilder men hoppas att någon skall gillas av er läsare.

Det var mycket grönfinkar, steglitser några enstaka gråsiskor, hämpling och vinterhämpling. På bilderna är det nog enbart grönfinkar och steglitser.

Bilderna är fotade på sen eftermiddagen.

De här små "buskarna" var mycket populära bland finkarna.

Det fanns en vattenpöl som fåglarna till att dricka ur samt bada/sköta sin fjäderdräkt. La mig ner på magen och ålade mig närmare för att få en bättre vinkel.

Jag kan nästan höra grönfinken till höger klaga hos sin artfrände: "måste de skvätta så mycket när de badar?"

Nu blir det många flockbilder på ffa steglitser

En löpare kom när jag låg där på magen och fåglarna drog upp i luften

Det engelska namnet på steglits är "goldfinch" vilket jag kan förstå. Lite synd att grönfinken finns med på bilden här ovan, hade varit snyggare utan den.

Trevlig kväll!

Daniel

Postat 2022-11-10 20:10 | Läst 1440 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En svartvit bild på en svart fågel

God kväll!

Varvar ner efter kvällens sena innebandy spel. Snart dags att sova, skönt att ha en ledig dag i morgon när man slarvar med sömnen. I helgen besökte vi mina svärföräldrars stuga vid Hemmeslövs strand. Jag hade tillfälle att vara ute och fågelskåda några gånger.

Här en bild från ett snabbt möte med en spillkråka som flög över Lagan och åt mitt håll. Tyckte den blev bäst som svartvit.

Spillkråka

Daniel

Postat 2022-11-09 00:14 | Läst 1039 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera