Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Dag 5 i Covid dagboken

Hej!

Idag avslutar jag min dagbok, jag är frisk och skulle kunna jobba. Nu är jag ledig i helgen så det blir några dagar till innan jobbet kallar på mig igen. Jag är frisk men nu har jag 2 andra att ta hand om. Ulrika min fru har nu också en rejäl förkylning=covid-19. Precis när hennes sportlov börjar, hon får väl ägna dagarna till att titta på sport:)

Det blir bara en bild idag. Ni har sett filmen, en man som kallas Ove? Vi har en man i vår samfällighet jag kallar Ove. Han är en go gubbe men någon enstaka gång kan han få drag av Ove.

Han går alltid 2 långrundor i området per dag, lyssnar alltid på radion på telefonen högt så jag hör ofta när han kommer. Nu gick han lite framför mig, tyckte jag fick en bra bild på han, kanske lite långt håll för att se hans specifika kroppshållning, händerna i fickorna mm. Jag gillar min "Ove"!

"Ove"

Go kväll!

Daniel

Postat 2022-02-11 22:29 | Läst 1166 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dag 4 i Covid dagboken

Hej!

Vaknade tidigt av hur sonen hostade och hade sig utanför rummet, då har han fått smittan han med. jag är i stort sett klar så börjar han. Nästa vecka blir det väl min frus tur eller otur(hennes lediga sportlovsvecka som lärare)

Jag tog i alla fall en tur ut till Landsjön utanför Jönköping. En fin promenad där lite gäss stod för underhållningen, så det blir bara fågelbilder idag.

4 grågäss passerar på håll

Hittar lite fler grågäss, sitter i bilen som är ett bra gömsle

Här står också ett gäng bläsgäss, de med vitt ovan näbben och spetsbergsgäss. Kul spetsbergarna är de i mitten mörkt huvud, kort hals och silvrig rygg

Här några bläsgäss, en grågås(orange näbb), resten spetsbergsgäss

De blir störda av en helikopter som flyger iväg

Bläsgåsen längst fram har svarta band på buken, ett bra kännetecken

De landar snart och betar tillsammans med lite sångsvanar, kanadagäss mm

Gäss är oroliga av sig och lyfter av minsta störning

Dags att fortsätta färden mot norr?

Ett litet vårtecken alla dessa gäss, kul och uppmuntrande. Blir ett snabbt avslut på bloggen då jag fått rapporter om att det kan bli/vara norrsken i våra trakter, måste ut o kolla i alla fall.

Ha det gott!

Daniel

Postat 2022-02-10 22:13 | Läst 1353 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera